Nogomet

Dinamo protiv zahuktale Rijeke traži potvrdu svoje dominacije u ligi

Mihaela Bradovski, Ante Dubravac • subota, 12.04.2014.
Dinamo protiv zahuktale Rijeke traži potvrdu svoje dominacije u ligi
Foto: Davor Sajko

U najzanimljivijem susretu 30. kola MAXtv Prve lige nogometaši Dinama na svom će stadionu dočekati drugoplasiranu Rijeku. Biti će to ujedno u uvod u dvoboj istih momčadi u finalu Kupa.

Nakon što su u prošlom kolu uz dosta muke savladali Zadar nogometaši Dinama u susret s Rijekom ulaze s osam bodova prednosti pa je jasno da bi pobjedom gotovo osigurali novi naslov prvaka dok bi eventualni poraz poprilično zakomplicirao situaciju uoči posljednjih šest kola.

"Veselimo se jako utakmici jer igramo protiv druge najbolje momčadi u Hrvatskoj. Respektiramo maksimalno Rijeku i njihove igrače, posebno kao cjelinu jer jako dobro funkcioniraju kao momčad," izjavio je u najavi utakmice Zoran Mamić, ali i dodao: "S druge strane, vjerujemo u svoju snagu i kvalitetu te očekujem da momčad na terenu pokaže zašto smo mi prvi, a Rijeka druga."

Najviše briga Mamić opet ima po pitanju sastavljanja obrane jer osim već duže odsutnih Taravela i Addyja zbog žutih kartona ne može računati ni na Šimunovića pa je jedini spreman stoper iskusni Šimunić. Manje probleme s ozljedama tijekom tjedna su imali Ademi i najbolji strijelac Čop, ali oni bi trebali biti spremni za utakmicu.

Mamić je za kraj kratko prokomentirao poseban motiv koji će imati bivši igrači Dinama: "To je nekakav običaj i to je sportski odnosno ljudski. Ja ću još jednom ponoviti da vjerujem u svoju momčad i da će utakmica završiti onako kako mi hoćemo," zaključio je.

Nakon što su u Jadranskom derbiju izborili visoku pobjedu protiv direktnog protivnika za drugu poziciju, pred nogometašima Rijeke novi je derbi. A kao i proteklog vikenda, i odlazak u Maksimir popraćen je problemima s kadrom, odnosno izostancima u istom.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Osim kapetana Kneževića Keku će nedostajati i Maleš, Marić te Sharbini. "Knežević ima temperaturu, najvjerojatnije se radi o klasičnoj gripi, Maleš je bolje, ali još uvijek ne znamo koliko će dugo trajati oporavak, dok Marić idućeg tjedna ide na operaciju prednjih križnih ligamenata. Kod Sharbinija je problem nokat, nije trenirao u kopačkama čitav tjedan, nokat se u palio i samo možemo riskirati s injekcijom", objasnio je strateg Riječana.

Visoka pobjeda protiv Hajduka vjetar je u leđa Rijeci uoči susreta na koji gledaju kao na izazov u europskim okvirima. "Još je jedna lijepa prilika pred nama, zna se tko je favorit u Maksimiru, no i Rijeka je u pozitivnoj seriji, a ovo ćemo shvatiti kao novi pravi, europski ispit. Bilo bi svakako lakše reći da nemamo što izgubiti, ali moje je mišljenje da ova momčad puno bolje reagira na određen pritisak. Svaka je utakmica novo potvrđivanje, a volio bih da prestane 'skidanje gaća' i prije samog puta u Zagreb."

Podsjetio je Kek i na posljednju utakmicu Rijeke u Maksimiru, ali i na odnos njegovih nogometaša prema radu te njihovim izdanjima na treningu, ali i u trenucima nakon velikih pobjeda. "Optimističan sam i zbog njihove reakcije na posljednju pobjedu. Nisu bili bahati, već objektivni, znajući da još uvijek imaju puno prostora za napredak. I posebno mi je drago da su nakon utakmice svi zajedno ostali na okupu, na večeri."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tizzou12.04.2014. u 13:45
    Bah, ne bu se Maksimir u skoro vrijeme popunio, bar ne na Dinamovoj tekmi, sve i da dođu Barcelona, Manchester, Real, tko god...
    Tizzou
  • Obrisan korisnik12.04.2014. u 11:27
    Sad da su purgeri pravi, zaboravili bi na Mamića i napunili bi stadion za malenu Emu...a što se tiče rezultata nadam se da ovaj put skidamo modre - DERIII RIJEKOOO!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2014. u 09:14
    FF
    Obrisan korisnik