Rukomet

Jerko Matulić od iduće sezone u francuskom Chamberyju

Mihaela Bradovski, Zvonka Keliš • utorak, 15.04.2014.
Jerko Matulić od iduće sezone u francuskom Chamberyju
Foto: Davor Sajko

Momčad CO Zagreba na koncu sezone ostaje bez svog desnog krila, mladog Jerka Matulića, koji će na ljeto put Francuske gdje će naredne dvije godine nositi dres Chamberyja zajedno s kolegom iz reprezentacije Damirom Bičanićem. Matulić je treće pojačanje ove francuske momčadi za nadolazeću sezonu.

Desno krilo hrvatskog prvaka CO Zagreba Jerko Matulić po završetku ove sezone kreće put Francuske gdje će naredne dvije godine nositi dres Chamberyja u kojem će se susresti s reprezentativnim kolegom Damirom Bičanićem.

Matulić, koji će za nekoliko dana proslaviti i svoj 24. rođendan, dres CO Zagreba nosio je od 2010. godine te će uz Yanna Gentyja i Johannesa Marescota biti treće pojačanje Chamberyja.

Iz redova kluba ne kriju zadovoljstvo dolaskom hrvatskog desnog krila: "Radi se o odličnom mladom igraču, vrlo dobrom realizatoru koji je sposoban za vrlo brze kontre i šuteve", kazao je za službene stranice kluba izvršni direktor Laurent Munier te nadodao: "On nam nudi i nova rješenja za našu obranu te će idealno ojačati našu momčad. Jerko je još bio pod ugovor sa Zagrebom, no uspjeli smo dogovoriti njegov dolazak ovoga ljeta."

Ove sezone Matulić se u redovima CO Zagreba istaknuo posebice u Ligi prvaka gdje je izabran i za najboljeg igrača šestoga kola, dok je u SEHA ligi u dvadeset odigranih dvoboja postigao 43 gola uz 62% realizacije.

Chambéry je već ranije dogovorio prelazak trenutno najboljeg vratara LNH u svoje redove. Yann Genty u aktualnoj sezoni dijeli svlačionicu s Damirom Batinovićem, a od iduće će igrati s Bičanićem i Matulićem. 32-godišnji čuvar mreže Cessona u 21 ogledu ove sezone skupio je 290 obrana, 16 s linije sedam metara te vodi pred drugoplasiranim Vincentom Gerardom za 44 zaustavljena šuta više.

Od starta ove godine poznato je da će se momčadi Marija Cavallija priključiti i 20-godišnji Johannes Marescot. Mladi pivot od 2010. godine nalazi se u Chambéryju, nosio je i kapetansku traku rezervne momčadi, no ugovor koji starta od ovoga ljeta prvi je profesionalni u njegovoj karijeri. Posljednju polusezonu odrađuje u drugoligašu Billereu, a novi ugovor vezat će ga na tri godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!