Nogomet

Mladina: "Nadam se kako ćemo kod kuće u Sigetu i ovog puta dobiti Hajduk"

Damir Žbulj • utorak, 15.04.2014.
Mladina: "Nadam se kako ćemo kod kuće u Sigetu i ovog puta dobiti Hajduk"
Foto: FaH

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca nastavljaju svoju borbu za ostanak u prvoligaškom društvu utakmicom protiv Hajduka, koja je na rasporedu u srijedu od 17 sati na njihovom stadionu "Stjepan Spajić" u novozagrebačkom Sigetu. U prošlom kolu ostvarili su veliku pobjedu u Puli i sada puni samopouzdanja dočekuju Splićane...

Dragovoljci su izgubili sva tri ovosezonska dvoboja protiv Hajduka, identičnim rezultatom 2:1, međutim, trener Crnih Davor Mladina nada se kako će seriji negativnih rezultata protiv 'njegovih' Splićana napokon doći kraj.

"Bez obzira na protivnika, mi moramo svaku utakmicu ići na pobjedu, tako idemo i protiv Hajduka. Sve dosadašnje utakmice bile su 'knap', završilo je u sve tri utakmice 2:1, i ona u kojoj nisam ja vodio Dragovoljac. Znači, nijanse su nas svaki put dijelile do pozitivnog rezultata."

Ljepotu igre ostavljamo za novu sezonu

Povratnik u redove Dragovoljaca i oporavljenik od teške ozljede koljena, Ivan Božić, nakon odličnog izdanja protiv Slaven Belupa i u Puli je još jednom još pokazao svoje nogometne kvalitete. Prometnuo se ponovno u vođu na terenu, upravo kakvog su Crni trebali u ovoj završnici sezone: "Svaka utakmica nam je kvalifikacijska, ne smijemo više niti gledati tko nam je protivnik, bio to Hajduk, Dinamo ili Belupo, nama je svejedno, jer su nam bodovi bitni. Sve manje nas zanima kako igramo, jedino nas zanimaju bodovi. Stalno su nas hvalili, no, ljepotu igre ćemo ostaviti za novu sezonu, trebaju nam bodovi."

"Respektiramo Hajduk, to je veliki klub, ali nikome ne priznajemo da je favorit. Zeleni teren će pokazati, ako nas pobijede, pružit ćemo im ruku. Najave su najmanje bitne," poručio je za kraj Božić.

Davor Mladina jako dobro pamti posljednji put kada je Hajduk gostovao baš u Sigetu. Crni su prije nešto malo manje od tri godine slavili 2:0, kada su posljednji put bili u društvu prvoligaša: "Mislim kako smo spremni ovog puta i za pobjedu. Igramo napokon kući, prošlu smo protiv Hajduka igrali u Kranjčevićevoj ulici na neutralnom terenu i primili smo gol u 94. minuti i nadam se kako će nam domaći teren biti sretan i kao prije tri godine, kada smo ovdje u Sigetu dobili Hajduk 2:0." Strijelci su tada bili Mato Grgić i Filip Jazvić, koji je i danas važna karika u igri Dragovoljaca. Hajduk je tada s klupe vodio Ante Miše.

Mladina neće moći računati na Lesjaka zbog kartona, no, ostatak ekipe spreman je za veliku utakmicu: "Nitko ne može biti favorit u Sigetu, a momentalna forma i domaći teren mogu nas odnijeti do željene pobjede. Momčad je spremna, koncentrirana, pod psihološkim pritiskom u Puli reagirali su odlično i nadam se kako ćemo to ponoviti, jer smo u formi u kojoj možemo svladati skoro svaku momčad u prvenstvu."

Strateg Dragovoljaca ne opterećuje se previše Slaven Belupom i Osijekom i njihovom međusobnom okršaju u utorak: "Konkurenti imaju direktni ogled i naravno kako ćemo pogledati kako će to završiti. Ali, mi se koncentriramo na sebe, pokušat ćemo osvojiti što više bodova i onda na kraju se osvrnuti je li ima koga iz nas, jedan, dva kluba ili nema nikoga. Ne možemo kalkulirati, jer od šest utakmica igramo još s Hajdukom, Dinamom, Rijekom i Splitom."

Trener Dragovoljaca nada se kako će u Sigetu biti što više gledatelja, ali i njihovih simpatizera: "Pozivamo što više navijača na utakmicu, treba nam podrška s tribina."

Dvoboj u Sigetu na rasporedu je u srijedu od 17 sati, a glavni sudac bit će Mario Zebec.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!