Rukomet

Dvoršek: "Želimo svaki susret odigrati kao protiv Tatrana, to je jedini način da budemo prvaci"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • srijeda, 16.04.2014.
Dvoršek: "Želimo svaki susret odigrati kao protiv Tatrana, to je jedini način da budemo prvaci"

Momčad Croatia osiguranja Zagreb ovoga će lčetvrtka, nešto ranije od ostalih momčadi, zakoračiti u novu borbu za naslov prvaka Hrvatske, a prva na putu u sklopu Lige za prvaka stajat će im uvjerljivo najbolja momčad regularnog dijela Premijer lige, Varaždin. Nešto više o europskoj i regionalnoj sezoni iza njegove momčadi, Ligi za prvaka i Kupu Hrvatske koji slijede te planovima za budućnost kazao je trener Zagrebaša Boris Dvoršek.

Hrvatski rukometni prvak iza sebe je ostavio europsko natjecanja, kao i ono regionalno te se okrenuo domaćem prvenstvu i obrani naslova prvaka Hrvatske, kao i osvajača Kupa Hrvatske. Ždrijeb je odlučio kako će u borbu za novi hrvatski naslov CO Zagreb krenuti protiv uvjerljivo prve momčadi regularnog dijela Premijer lige, GRK Varaždina.

Dan uoči prvoga dvoboja Lige za prvaka trener Zagrebaša Boris Dvoršek osvrnuo se na učinjeno ove sezone te je otkrio koliko je zadovoljan postignutim: Završili smo s nastupom u međunarodnim natjecanjima te smo zadovoljni kako smo prošli. U Ligi prvaka smo napravili iskorak, ne prolazom već osvojenim bodovima, naime, sakupili smo ih osam za razliku od pet protekle sezone. Zadovoljni smo učinjenim i u SEHA ligi gdje smo bili drugi nakon regularnog dijela sezone."

Varaždin može zaprijetiti Nexeu

Momčad Varaždina ove se sezone pokazala uistinu odličnom te je najavila veliku borbu u Ligi za prvaka, pa čak možda i za mjesto koje naredne sezone vodi u SEHA ligu: "Vidjet ćemo sve kroz prva dva kola kada Nexe ima težak raspored, no treba još tu mnogo toga vidjeti. Mislim da se Varaždin može ugurati u borbu za broj dva s Nexeom. No, Nexe ima pozitivnu i dobru atmosferu, motivirane igrače, dobro posloženu ekipu i utreniranu od strane Kordija koji dobro radi s igračima. Svi se nadaju da mogu i nas skinuti, pogotovo Nexe, no sigurno je da Varaždin može prije u borbu za broj dva nego Poreč."

Nastavio je potom Dvoršek: "Nismo osvojili SEHA ligu, nadali smo se tomu, no Vardara je bila bolja ekipa u polufinalu, da smo tamo možda igrali protiv nekoga drugoga i ušle u finale to bi bila drugačija utakmica. Međutim, protiv Tatran Prešova odigrana je dobra utakmica, zadovoljni smo napravljenim u SEHA ligi te smo ju završili na vrhunski način. Sjajnom utakmicom, modernim i brzim rukometnom kojem težimo i kojeg treniramo, bila je i dobra pokretljivost, dobra obrana, brza tranzicija te sjajne polukontre i kontre."

Zagrebov strateg osvrnuo se potom i na igru svoje momčadi te njen napredak u odnosu na proteklu sezonu: "Generalno sam zadovoljan i sezonom, napredovali smo kao ekipa, popravili smo se kao momčad, igramo bolje nego lani. Recimo sjajno smo odigrali utakmice protiv Motor Zaporožja, Vojvodine, dva puta protiv Tatran Prešova, Partizana, s Metalurgom u Skoplju. Zaista smo na vrhunskom nivou kao ekipa, složili smo igru koja je prepoznatljiva po brzini i bila je milina gledati snimke susreta s Tatranom gdje je lopta brzo išla, a kontra i polukontre su bile izvrsne."

Momčad CO Zagreba napredovala je kao ekipa, no kod pojedinaca tvrdi Dvoršek ima još prostora za napredak i isticanje: "Pojedinačno moramo napredovati jer neki igrači nisu ostvarili napredak kao prošle godine, no bitna je momčadska igra koja će izbaciti pojedince kroz utakmice i treninge i iskustvo s kojim će oni napredovati i puknuti i istaknuti se već sljedeće sezone."

Nexe i Varaždin žele pomrsiti račune CO Zagrebu u borbi za novi naslov

Rukometaše CO Zagreba sada očekuje borba za domaći naslov prvaka koji klupske vitrine krasi već dugi niz godina, no, posao neće biti nimalo lak budući da Liga za prvaka ove sezone donosi borbe s još boljim našičkim Nexeom, odličnim Varaždinom, vrlo dobrim Porečom te Karlovcem i Dubravom koji uvijek mogu namučiti Zagrebaši, a možda i iznenaditi.

"Hrvatska liga za nas je velik zadatak jer nas očekuje teška borba s pet ekipa, prvenstveno Nexeom koji je naš glavni konkurent. Ne podcjenjujemo ni Varaždin ni Poreč koji su sjajne momčadi, no Nexe se digao kroz SEHA ligu i pravi je konkurent ove sezone."

Slaže se momčad za novu sezonu

Kako se sezona bliži kraju vrijeme je i za razmišljanje o sastavu za onu nadolazeću, neki odlasci već su poznati, prate se i pojedini novi igrači, ali i mlada imena, stoga trener Dvoršek otkriva: "S obzirom da Matulić odlazi u Chambery tražimo novo desno krilo, svjesni smo bili toga, a sada ćemo vidjeti dalje. Trebamo ekipu osvježiti s dva, tri igrača, no to će diktirati financije i tržište. Plan je da od 1. do 15. lipnja upregnemo u trening od jutra do mraka igrače 1996. i 1994. godišta te da ih sve vratimo s posudbe kako bi vidjeti koliko su napredovali. Zajedno s našim igračima vidjet ćemo tko je zaslužio vratiti se u Zagreb, kako su stasali, nametnuli se, koliko su spremni igrati za Zagreb. Za sada ostajemo sa Šandrkom i Tončijem Valčićem na lijevom vanjskom zbog ozljede Mandalinića, nemamo još konkretna imena, no tražimo, zovemo, pitamo, razmišljamo i imena će biti nekoliko uskoro. Sigurno je da nećemo tražiti pivote, lijeva krila, desne vanjske i golmane te da je Tokić veliki talent koji bi sljedeće sezone sigurno mogao zaigrati uz još nekolicinu njih."

"Mi smo fokusirani na domaće prvenstvo sto posto, nismo ga zapostavili, pratili smo momčadi, gledali utakmice i snimke i znamo što nas čeka i s kime imamo posla u narednih deset kola. Prva je pred nama utakmica s Varaždinom koji je bio uvjerljivo prvi. Čeka nas težak susret kod kuće i naš je zadatak da težimo igrati sve utakmice kao protiv Tatran Prešova za treće mjesto. U svakoj se utakmici očekuje takav pristup i borbenost i motiviranost kako bi ostvarili cilj postati prvakom države i pobjednikom Kupa", jasan je bio trener aktualnog hrvatskog prvaka.

Riječ, dvije potom je Dvoršek posvetio i suparniku svoje momčadi već ovoga četvrtka u Kutiji šibica, momčadi Varaždina: "Varaždin smo pratili, odigrali smo i prijateljsku utakmicu s njime, dobro je to posložena ekipa s juniorskim i kadetskim reprezentativcima, ima dobre pivota, kao i desna krila te Marčeca na lijevom krilu koji strašno brz s dobrom realizacijom. Dobro je to utrenirana ekipa, digla se strašno i u Premijer ligi bila je uvjerljivo najbolja. Pred nama je teška utakmica, no drago mi je da postoje ovakve ekipe koje imaju viziju,glavu i rep i bilo bi dobro da ih ima više. Svakako zaslužuje naš respekt i poštovanje."

Novom ozljedom Stipe Mandalinića momčad je kratko bila u punom sastavu te stoga trener Dvoršek najavljuje: "Neće nam biti lako, nažalost kratko smo bili kompletni, sada smo i bez Mandalinića. Žao mi je tog dečka jer smo s njime imali velike planove kroz Ligu za prvaka, posebice u obranu, no situacija je kakva je. Svi drugi su zdravi i spremni, Obranović se ne žali na bolove, izdržao je dvije utakmice, nema reakcija i u svibnju će na novi pregled kako bi vidio je li potrebna operacija ili ne. No, pokušat ćemo pred kraj ubaciti i mlade igrače, raspored je gust i zato smo i stavili utakmicu s Varaždinom prije Uskrsa na čemu mu se zahvaljujemo."

Za kraj je, pak, Dvoršek najavio testiranje novih igrača, dizanje momčadi te vrlo dobre borbe u deset kola Lige za prvaka te na završnici Kupa Hrvatske: "Svjesni smo da nas čeka težak posao, Nexe i Varaždin su se napalili na nas i žele ostvariti dobar rezultat za sebe. Teško će biti i u Kupu, ali do njega još ima dosta vremena, tamo u polufinalu također igramo s Varaždinom, dakle, tri utakmice s njime u kratkom periodu. Favoriti jesmo, a moj je zadatak da igrači svaku utakmicu odigraju kao protiv Tatrana, da budu opušteni i motivirani i sto posto unutra i to je jedini način da budemo prvaci", kazao je trener CO Zagreba te na koncu zaključio: "Želimo prezentirati dobar rukomet, nastaviti dizati momčad i pojedince te kroz Ligu za prvaka testirati neke mlade igrače."

Foto: Matija Hećimović

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2014. u 16:53
    Opet ovaj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2014. u 15:27
    CESTITAM... SEHA je bilo vanjsko pranje...
    Obrisan korisnik