Tenis

Ekspresna izdanja Nadala, Đokovića i Federera, Berdych pokvario učinak favorita

Vedran Babić • četvrtak, 17.04.2014.
Ekspresna izdanja Nadala, Đokovića i Federera, Berdych pokvario učinak favorita
Foto: EPA

Mečeve osmine finala ATP turnira iz serije Masters 1000 obilježila je gotovo potpuna dominacija favorita. Rafael Nadal izgubio je četiri gema, Novak Đoković jedan, a Roger Federer pet. Stopostotni učinak favorita pokvario je jedino Tomaš Berdych, kojeg je u tri seta izbacio Guillermo Garcia-Lopez...

Prvi tenisač svjetske ljestvice Rafael Nadal rutinski je odradio i svoj drugi meč u Monte Carlu ove godine. U dvoboju trećeg kola svladao je Andreasa Seppija 6:1, 6:3. Talijan je u drugom setu nadoknadio break zaostatka i servirao za poravnanje (4:4), ali je potom ponovno izgubio svoj početni udarac.

"Danas sam igrao bolje nego jučer. Kod 4:1 u drugom setu počeo sam se slabije kretati. Seppi udara loptu rano i, ako ne igrate iz terena, naći ćete se u problemima. Malo sam izgubio intenzitet i počeo griješiti, ali sam imao sreću što sam mu opet oduzeo servis", izjavio je Španjolac nakon svoje jubilarne 300. pobjede na zemljanoj podlozi.

U četvrtfinalu Nadal ide na svojeg sunarodnjaka Davida Ferrera. Šesti je nositelj sa 6:4, 6:2 porazio Grigora Dimitrova. Bugarin je otvorio meč s 2:0, no Ferrer je s pet uzastopnih gemova usmjerio meč u svojem pravcu.

Nadal protiv Ferrera u međusobnim susretima vodi 21-5. Posljednji su se put sastali lani u finalu Roland Garrosa, a njihov dvoboj u petak bit će i repriza finala Monte Carla iz 2011. godine koje je pripalo Nadalu (6:4, 7:5).

Drugi nositelj i branitelj naslova Novak Đoković ponovno je izgubio samo jedan gem, baš kao i u prvom susretu. Ovaj mu je put "žrtva" bio španjolski "sretni gubitnik" Pablo Carreno Busta (6:0, 6:1). Đokoviću je za pobjedu trebalo samo 47 minuta. Realizirao je pet od sedam break lopti, a na svojem je servisu izgubio samo šest poena.

"Izgubio sam samo dva gema u prva dva meča. Ne može bolje od ovoga, to je sigurno. Ne želim se zanositi. Imam samopouzdanja poslije odlične američke turneje i želim nastaviti u ovom ritmu", čvrsto ostaje na zemlji srpski tenisač.

Đokovićev sljedeći suparnik bit će jedini nepostavljeni tenisač među posljednjom osmoricom Guillermo Garcia-Lopez. Prošlotjedni osvajač Casablance kreirao je jedino iznenađenje dana izbacivši petog nositelja Tomaša Berdycha 4:6, 6:3, 6:1. 30-godišnjem Španjolcu to je drugi plasman u četvrtfinale na turnirima iz serije Masters 1000.

Nakon Radeka Štepaneka, Roger Federer je zaustavio i drugog Čeha, Lukaša Rosola. Iako je 47. tenisač svijeta vodio 4:2 u prvom setu, četvrti je nositelj osvojio deset od sljedećih 11 gemova za pobjedu 6:4, 6:1 za 57 minuta igre.

"Bilo je nezgodno u početku, ali sam pronašao put povratka u meč. Mislim da sam dobro varirao, čak sam i izlazio na mrežu. Bio sam efikasan na break loptama", zadovoljan je na kraju bio Federer, trostruki finalist, ali nikada pobjednik u Monte Carlu.

Na putu do polufinala Federeru stoji Jo-Wilfried Tsonga, koji je s 5:7, 6:3, 6:0 porazio Fabija Fognijija. Nakon što u drugom setu nije iskoristio ni jednu od šest break lopti, Talijan se raspao.

S po jednim breakom u svakom setu Milos Raonic svladao je Tommyja Robreda 6:4, 6:3 te će u četvrtfinalu igrati protiv trećeg nositelja Stanislasa Wawrinke. Švicarac nije morao odigrati ni poen jer mu je Nicolas Almagro predao zbog bolova u lijevom stopalu.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 3. kolo:
Nadal (Španjolska, 1) - Seppi (Italija) 6:1, 6:3
Ferrer (Španjolska, 6) - Dimitrov (Bugarska, 12) 6:4, 6:2
Wawrinka (Švicarska, 3) - Almagro (Španjolska, 15) predaja Almagra b.b.
Raonic (Kanada, 8) - Robredo (Španjolska, 11) 6:4 ,6:3
Tsonga (Francuska, 9) - Fognini (Italija, 10) 5:7, 6:3, 6:0
Federer (Švicarska, 4, WC) - Rosol (Češka) 6:4, 6:1
Garcia-Lopez (Španjolska) - Berdych (Češka, 5) 4:6, 6:3, 6:1
Đoković (Srbija, 2) - Carreno Busta (Španjolska, LL) 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!