Košarka

Unics do visoke prednosti nakon prvog susreta polufinala Kupa

Branimir Korać • petak, 18.04.2014.
Unics do visoke prednosti nakon prvog susreta polufinala Kupa
Foto: EPA

Polufinalni par Ruskog kupa čine Unics iz Kazana i Himki, a nakon prvog susreta veliku prednost ima momčad Unicsa. Na svom terenu slavila je s visokih 76:59 i drži ključeve prolaza u svojim rukama...

Iako bez svojeg najboljeg igrača Andrewa Goudelocka koji je u četvrtak postao ocem, Unics je lakoćom svladao Himki u prvom susretu polufinala Ruskog kupa i tako već nakon prve utakmice stekao visoku prednost.

Momčad Andree Trinchierija u drugom poluvremenu igrala je puno bolje od gostiju kojima su podbacili najvažniji igrači i tako su se našli u teškoj situaciji.

Na poluvremenu je prednost domaćina bila tankih dva poena viška, no nastavak je donio drugačiju priču, furiozan ulazak Unicsa u drugo poluvrijeme i u konačnici visokih plus 17.

Himki se tako po drugi put ove sezone našao u eliminacijskoj fazi u priličnim problemima lošom igrom u prvoj utakmici. U Eurokupu nije nadoknadio visok zaostatak iz Valencije dok je sada u Ruskom kupu također na pragu ispadanja.

U pobjedničkom sastavu istaknuli su se Konstantinos Kaimakoglou s 19 poena (6/15) i deset skokova te Chuck Eidson s 14 poena (6/12) i 12 skokova.

U gostujućem sastavu najefikasniji je bio hrvatski internacionalac Krešimir Lončar koji je ubacio 13 poena (4/13 za dva poena) uz šest skokova, a 13 poena dodao je i Finac Petteri Koponen (4/12). Marko Popović nije se istaknuo te je za 19 minuta ubacio četiri poena (0/3 za dva poena te 0/1 za tricu) uz četiri asistencije.

Ruski kup, polufinale:
Unics Kazan – Himki 76:59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!