Nogomet

Može li Norwich zaustaviti Liverpool, a Bilbao dotući Barcelonu?

Sportnet • subota, 19.04.2014.
Može li Norwich zaustaviti Liverpool, a Bilbao dotući Barcelonu?
Foto: EPA

Uskršnji vikend u Premiershipu donosi nove zanimljive utakmice, a lider Liverpool nastavlja lov na titulu u Norwichu. Barca je doživjela novi udarac u Kupu Kralja, a to će pokušati iskoristiti Bilbao.

Fantastičan pobjednički niz u Premiershipu od 10 utakmica Liverpool će pokušati nastaviti na Carrow Roadu. Redsi su puni samopouzdanja nakon slavlja protiv Manchester Cityja, a samo ih još četiri utakmice dijeli od osvajanja titule koju Anfield sanja duge 24 godine. Norwich se nalazi u opasnoj zoni, te Rodgers treba očekivati žestok otpor.

"Apsolutno sam siguran da će Liverpool ili Chelsea 'prosuti' bodove barem u jednoj od preostalih utakmica, baš kao što smo mi protiv Sunderlanda", kazao je Pellegrini kojem naslov sve više izmiče iz ruku, no španjolski stručnjak još ne odustaje. Blue Moon će na teren u ponedjeljak, pobjedu mora loviti protiv WBA.

Mourinho zasigurno ima već upisana tri boda protiv Sunderlanda, ali Crne mačke su ovog tjedna zagorčale život Cityju, stoga će i Chelsea morati opreznije pristupiti tom dvoboju. Manchester United je konačno povezao dvije dobre utakmice u prvenstvu pobijedivši u obje s gol-razlikom 8:1, no pravo iskušenje za Moyesa i ekipu slijedi na Goodison Parku gdje domaćin hvata Ligu prvaka.

Do kraja španjolskog nogometnog prvenstva ostalo je samo pet kola, a utrku i dalje predvodi apsolutna ovosezonska senzacija što se europskog nogometa tiče. Vodeći Atletico Madrid je u petak na svom Vicente Calderonu već odigrao dvoboj protiv Elchea. Nakon što su ih u prvom dijelu sezone u gostima dobili 2:0 nogometaši trenera Diega Simonea su još jednom slavili s istim rezultatom.

Barcelona na Camp Nou dočekuje vrlo neugodni Athletic Bilbao. Baski su pozicionirani na četvrtom mjestu Primere, a uzmemo li u obzir loše raspoloženje u kojem Katalonci dočekuju ovaj dvoboj te činjenicu kako je Athletic u prvom dijelu sezone slavio s 1:0, sve je moguće. Momčad Gerarda Martina je prije dva tjedna ispala iz Lige prvaka, prošlog su vikenda uvelike kompromitirali šanse za naslov prvaka Španjolske izgubivši od Granade, da bi odmah nakon toga, već u srijedu, izgubili u finalu španjolskog kupa od Reala. Hoće li blaugrana produžiti nadu za jedini trofej sezone ili će pak doživjeti potpuni krah sezone, saznat ćemo u nedjelju.

Naš će Rakitić sa Sevillom protiv Granade tražiti potvrdu petog mjesta i sudjelovanja u europskim natjecanjima iduće sezone. U obzir treba uzeti kako Athletic, koji im na četvrtom mjestu bježi šest bodova, ovaj vikend gostuje na Camp Nou, dok iduće kolo dočekuje upravo Sevillu, što znači da se Andalužanima u iduća dva tjedna možda pruži idealna prilika za uhvatiti četvrto mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka. Pomaknuta je utakmica Real Madrida koji će tako svoje gostovanje u Valladolidu odraditi tek 7. svibnja.

Novo kolo talijanskog prvenstva zbijeno je u subotnje popodne i večer. U ranijem terminu odigrat će se zanimljive utakmice između Parme i Intera koji se pokušava vratiti u sam vrh prvenstva, trenutno je peti, dok mu je Parma za petama s dva boda manje. Treći Napoli ide kod Udinesea što bi trebalo biti prilično lako gostovanje za Napolitance.

Milan će dočekati Livorno u pokušaju da ostvari petu uzastopnu pobjedu, te će se nadati posrtaju Torina koji ima isti broj bodova, a u ovome kolu susrest će se s Lazijem koji je također na 48 bodova. Atalanta i Verona igrat će međusobno u pokušaju da se odvoje na tablici.

Juventus bi trebao imati lagan posao protiv Bologne koja se nalazi opasno blizu zoni ispadanja. Juve je i dalje prvi s dosta velikom prednošću pred drugoplasiranom Romom, ima osam bodova viška. Rimljani će zatvoriti kolo u posljednjoj utakmici dana kada odu u goste kod Fiorentine koja je četvrta ekipa na prvenstvenoj ljestvici.

Završnica Bundeslige donosi veliku borbu za Europu, odnosno četvrtu poziciju koja iduće sezone nosi mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kao i bitku za očuvanje mjesta u prvoligaškom društvu, gdje su također četiri ekipe u velikim egzistencijalnim problemima. Derbi sa hrvatskim "štihom" igra se u Hamburgu, gdje gostuje Wolfsburg Ivice Olića i Ivana Perišića.

Vukovi su u utorak u Dortmundu propustili priliku za plasmanom u berlinsko finale DFB-Pokala i bit će zanimljivo vidjeti koliko su se psihički i fizički opravili od napornog dvoboja. Bayer im na četvrtoj poziciji bježi samo jedan bod i sigurno im konkretnije motivacije ne treba. Olić je izgleda odlučio ostati još koju sezonu u Njemačkoj i zasigurno bi mu novi izlazak na najveću europsku pozornicu bila velika satisfakcija u ovoj fazi karijere. Badelj još uvijek nije na dispoziciji zbog ozljede, no, prema najavama mjesto prvom sastavu hamburškog sastava čeka Ivu Iličevića.

Dvoboji Jürgena Kloppa protiv "njegova" Mainza uvijek su posebno emotivni, dok će Bayern uvjerljivi povratak na pobjedničke staze iz polufinala Kupa, prije prvog polufinalnog ogleda protiv Reala, pokušati potvrditi kod Braunschweiga. Lewandowski i Mandžukić i dalje su poravnati na vrhu ljestvice najboljih strijelaca, no, Drmić, Ramos pa i Kiessling su im za petama.

Novo kolo francuskog prvenstva neće se odigrati u standardnim terminima zbog finala Coupea de la Ligue u subotu navečer. Do drugog trofeja sezone (poslije domaćeg Superkupa) pokušat će doći Blancov PSG, a planove mu želi pokvariti Lyon. Lavovi su pokazali da to mogu, upravo u prošlom kolu prvenstva su pobijedili Parižane oslabljene za Ibrahimovića.

Pošto je utrka za prvaka praktički gotova, najzanimljivija borba trebala bi se voditi za četvrto mjesto, zadnje koje vodi u Europu kroz prvenstvo. Na njemu je trenutno Saint-Etienne, a zeleni ga brane na vlastitom stadionu Geoffroy-Guichard protiv Rennesa koji je ovog tjedna izborio finale Francuskog kupa.

Hrvatski vratar Danijel Subašić očekuje povratak na vrata Monaca nakon iznenađujućeg ispadanja u Kupu od Guingampa u kojem nije sudjelovao. Derbi kola igra se na Velodromeu, Marseille dočekuje Lille i pobjeda mu je imperativ ukoliko želi u Europsku ligu. "Pod petama gori" Sochauxu i Valenciennesu u borbi za ostanak, dok u Ajacciou već razmišljaju o gostovanjima u Le Havreu, Brestu, Troyesu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2014. u 18:25
    arsenal lover- pa arsenal ako i neće u ligu prvaka,bit će 5. i ide u europsku ligu preko prvsnstva,tak da je hullu svejedno dal je arsenal 4. ili 5. jer oni pošto su u finalu kupa s njima idu sigurno u europu
    Obrisan korisnik
  • arsenal-lover19.04.2014. u 15:11
    @elao Arsenal neće kiksat, jer je Hullu je dapače potreban plasman Arsenala u TOP4 da budu sigurni da idu u EL jer upravo s Arsenalom igraju finale FA kupa. Tako da će vjerojatno sutra igrati malo "opuštenije".
    arsenal-lover
  • Obrisan korisnik19.04.2014. u 15:06
    sportnet je smiješan. objavljuje članak u 10h u subotu, a ne zna rezultate od četvrtka u njemačkoj i petka u fra i špa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2014. u 11:52
    arsenla zixsa i everton dobije,i opet smjena na 4.mjestu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2014. u 11:27
    ajmo liverpool, bilbao i wolfsburg
    Obrisan korisnik