Tenis

Razigrani Wawrinka preko Ferrera do trećeg Masters 1000 finala

Vedran Babić • subota, 19.04.2014.
Razigrani Wawrinka preko Ferrera do trećeg Masters 1000 finala
Foto: EPA

Prvi finalist ATP turnira iz serije Masters 1000 u Monte Carlu je Švicarac Stanislas Wawrinka, koji je u dva seta eliminirao Davida Ferrera. Wawrinka je prvi set osvojio glatko, dok je u drugome Španjolac pružio jači otpor, ali ipak nije uspio izboriti odlučujuću dionicu...

Svoj najbolji turnir otkako je osvojio Australian Open Stanislas Wawrinka učinio je još boljim. Pobjedom nad Davidom Ferrerom 6:1, 7:6 (3) plasirao se u finale Monte Carla.

Španjolac je dan ranije izbacio vladara Kneževine Rafaela Nadala, no protiv Wawrinke nije imao puno šansi. Švicarac je bio taj koji je dominirao i diktirao razvoj poena, a drugi je set bio neizvjesniji prvenstveno zbog većeg broja njegovih pogrešaka (ukupno 40 u meču).

"Započeo je nevjerojatno. Nisam imao nikakve ideje kako ga zaustaviti. Nisam dobro reternirao. U drugom setu je počeo više griješiti, a ja sam počeo igrati forhende s više snage. No, Stan je bio bolji." - David Ferrer.

U drugoj je dionici jedinu break loptu imao Wawrinka i to u prvom gemu, ali ju je Ferrer anulirao. Finalist Monte Carla iz 2011. je zaprijetio došavši do 15-30 kod 6:5, no treći se nositelj izvukao iz neprilika.

U 13. igri Wawrinka je poveo 4-0, Ferrer se vratio do 4-2, no više od toga nije mogao. Wawrinka je u međusobnim susretima smanjio Španjolčevu prednost na 7-6 (5-3 na zemlji).

"Nisam iznenađen načinom na koji igram. Danas je podloga bila nešto sporija i bilo je vjetrovito u početku meča. Bilo je važno dobro se kretati i biti agresivan. To mi je bio plan. Kada se dobro krećem, mogu diktirati poene", zadovoljan je bio Wawrinka.

29-godišnji Švicarac tako se plasirao u svoje 16. finale karijere. Do sada je osvojio šest naslova, od čega dva ove godine (Chennai, Australian Open).

U nedjelju će protiv Novaka Đokovića ili Rogera Federera tražiti svoj prvi Masters 1000 naslov u trećem finalu. Prethodno je poražen u Rimu 2008. i Madridu 2013. godine.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, polufinale:
Wawrinka (Švicarska, 3) - Ferrer (Španjolska, 6) 6:1, 7:6 (3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2014. u 18:52
    Pripadam onoj kategoriji ljudi koji su mislili da Stanoje nece dugo biti u vrhu. No, čini se da sam se prevario. Bravo Stan, vrhunski tenis! Jedva čekam Švicarsku poslasticu sutra.
    Obrisan korisnik
  • teniosac19.04.2014. u 15:42
    ajde Stan uzmi i taj naslov..
    teniosac