Zimski sportovi

Columbus upisao prvu pobjedu u doigravanju u povijesti, Blues poveo 2-0

Željka Jurkas • nedjelja, 20.04.2014.
Columbus upisao prvu pobjedu u doigravanju u povijesti, Blues poveo 2-0

Na Veliku subotu održana su tri susreta prvoga kruga doigravanja NHL-a. Dvije utakmice su otišle u produžetak, dvije momčadi su na domaćem ledu povele s 2:0 u seriji, a Blue Jacketsi su šokirali Pense i prvom pobjedom ikada u doigravanju izjednačili seriju na 1:1...

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 4:3, OT [2:0]

Još jedna čvrsta i fizička utakmica, u kojoj su emocije na strani gostiju išle više na štetu nego na korist, odigrana je u Scottrade Centru u St. Louisu. Bluesi polako, ali sigurno počinju ličiti na momčad koja je slovila za jednog od glavnih kandidata za naslov. S druge strane, Chicago je sve više frustriran te iako im ovo nije prva ovakva situacija i momčad ima više nego dovoljno iskustva, puno detalja će morati prepraviti u susretima u United Centru.

Vladimir Tarasenko izjednačio je rezultat na 3:3 s manje od sedam sekundi do kraja isteka regularnog dijela. Brent Seabrook zaradio je isključenje zbog upitnog udara na Davida Backesa (koji je odmah izašao s leda) pet minuta prije kraja zadnje trećine. Domaćini su time gotovo minutu igrali 3 na 5 zbog prethodnog isključenja Bryana Bickella, a njegovim povratkom, izvadili su vratara Ryana Millera.

“Dobili smo pet minuta igre s igračem više i 5 na 3. To je svakako promijenilo smjer igre u zadnjih pet minuta. Ne želiš nikoga vidjeti da tako pada, a pogotovo Davea koji jako puno znači ovoj momčadi, na ledu i van njega. Smatrali smo da je najbolja osveta da upišemo još jednu pobjedu. I to smo napravili“, prokomentirao je kraj utakmice branič Bluesa Alex Pietroangelo.

Barret Jackman našao se u šestoj minuti produžetka s pakom na vrhu lijevog kruga, a velika gužva pred vratima i u njegovoj liniji šuta onemogućila je vrataru Hawksa Coreyju Crawfordu da na vrijeme reagira. Time su Bluesi upisali drugu pobjedu iz dvije utakmice.

Prva trećina pripala je domaćinima koji su na kraju vodili s dva gola, a u drugoj je jedini pogodak postigao Duncan Keith za prepolavljanje vodstva. Do sedme minute zadnje trećine Chicago je izjednačio i poveo s minimalnom prednošću.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 3:4, 2OT [1:1]

Pregršt isključenja i pet od sedam golova postignutih u igri sa specijalnim momčadima suma su prve pobjede Columbusa u doigravanju. Osim jako loše izvedbe powerplaya (1/8 uz dva dozvoljena gola), momčad Penguinsa u ovom trenu mora zabrinuti poprilično loše stanje obrane, koja i kada igra 100%, nije stup momčadi. Columbus je brzo naučio kako se nositi s Pensima te je upornošću, čvrstom igrom i stalnim pritiskom, uz pomoć vratara Sergeja Bobrovskog odveo utakmicu u produžetak te konačnu pobjedu.

Prva trećina bila je onakva za kakvu se cijelu seriju očekivalo da će biti - dominacija Pensa čije specijalne momčadi čine razliku vidljivu u rezultatu. Brian Gibbons postigao je dva gola, od čega drugi u igri s igračem manje, unutar prvih pet minuta. S igračem više Matt Niskanen odgovorio je na powerplay gol Ryana Johansena i na odmor se otišlo s 3:1. Gibbons je odigrao 2:26 minuta u prvoj trećini i nije se više vraćao na led.

U drugoj Matt Calvert postiže svoj prvi gol u igri s igračem manje, a Bobrovski zatvara svoju mrežu do kraja utakmice. “On je Bob kada nam treba da bude Bob“, kratko i jasno sažeo je Artem Anisimov važnost Bobrovskog za momčad Columbusa.

Jack Johnson izjednačio je utakmicu šest minuta prije kraja na powerplayu, a na samom početku drugog produžetka Calvert je zabio za pobjedu. Pak se triput odbijao od Marc-Andre Fleuryja (koji je apsolutno nosio Pense u prvom produžetku) dok ga Calvert konačno nije pospremio u mrežu.

“Ovo je moja treća sezona ovdje i znam što smo sve prošli da bi stigli do ovoga trenutka. Ovo je velika stvar, velika pobjeda za naš klub, za navijače i cijelu organizaciju“, rekao je trener 'Lumbusa Todd Richards za službene stranice.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 4:2 [2:0]

Apsolutna zvijezda drugog susreta Avsa i Wilda bio je Nathan MacKinnon. Nakon prve utakmice s tri boda, u subotu se nadmašio i upisao četiri. Uz odličnog Semjona Varlamova na vratima i prvu liniju za koju gosti iz Minnesote nisu imali rješenja, Avalanche je poveo s 2:0 u seriji.

Charlie Coyle zabio je prvi gol na utakmici, ali gosti nisu dugo čekali odgovor. Prekrasnim highlight reel golom dvije minute kasnije MacKinnon izjednačuje. Kapetan Gabriel Landeskog preuzima ulogu strijelca u idućoj trećini te postavlja dva gola razlike za Avse.

“Prva linija je večeras bila izvanredna, sjajno su odigrali. Odlično su klizali i micali pak. No, moram jednu stvar reći, mislim da je cijela momčad večeras bila jako dobra. Ovo je prava pobjeda cijele momčadi“, izjavio je trener domaćina Patrick Roy.

“Jako je uzbudljivo igrati. Svi se odlično zabavljaju jer pobjeđujemo. Još se osjećam kao dijete, imam 18 godina, ali ne žurim se odrasti prerano. Uživam u ovome“, prokomentirao je MacKinnon.

Ilja Brizgalov našao se na klupi nakon trećeg primljenog gola iz 14 pokušaja, a zamijenio ga je Darcy Kuemper koji je obranio svih 14 udaraca. U zadnjoj trećini Wild pojačava pritisak, no do gola dolaze tek u igri s igračem manje malo više od minute prije isteka vremena. Konačnih 4:2 postavlja treći igrač prve linije Paul Stastny udarcem u praznu mrežu.

Foto - Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2014. u 07:46
    A ne sekiraj se, rađe čitaj nhl.com i nhl yahoo gdje su ipak profesionalniji u prenošenju informacija. Možda naprave točnu analizu utakmice poput Istra Slaven gdje je 500tinjak vjernih navijača zaslužilo osvrt od sekunde do sekunde :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2014. u 13:31
    ''Brent Seabrook zaradio je isključenje zbog upitnog udara na Davida Backesa (koji je odmah izašao s leda) pet minuta prije kraja zadnje trećine.'' - kakvog upitnog udara?! Pa čovjek je zaradio 3 utakmice kazne zbog tog prekršaja!
    Obrisan korisnik