Rukomet

Hrvatski prvak u zagrebačkom derbiju kreće po slavlje nad Dubravom

Zvonka Keliš • petak, 25.04.2014.
Hrvatski prvak u zagrebačkom derbiju kreće po slavlje nad Dubravom

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb ovoga će petka nastaviti s borbom za novi naslov prvaka Hrvatske, a nakon sigurno svladanog GRK Varaždina, na putu će im se u zagrebačkom derbiju naći momčad Dubrave koja je, pak, na svom otvaranju Lige za prvaka uvjerljivo bila bolja od Karlovca te će se i u Kutiji šibica zasigurno htjeti pokazati u dobrom izdanju.

Hrvatski rukometni prvak ovoga će petka zakoračiti u svoj drugi dvoboj domaće Lige za prvaka te će u novome susretu na putu k obrani naslova snage odmjeriti s gradskim suparnikom, zagrebačkom ekipom Dubrave. Momčad CO Zagreba nešto je ranije od ostalih započela svoj ovogodišnji put u nastavku natjecanja u Premijer ligi te je protekloga petka u svojoj Kutiji šibica uvjerljivo svladala varaždinske Dabrove (36:29) da bi točno tjedan dana kasnije na istome mjestu dočekala i Veprove iz Dubrave.

Dobrima su se pokazali protekloga tjedna rukometaši CO Zagreba, posložili su svoje redove te pokazali kako su iza sebe ostavili kako najelitnije europsko klupsko rukometno natjecanje tako i treće izdanje SEHA lige na čijoj su završnici osigurali treće mjesto, odnosno, brončano odličje. Završnica sezone tako im je donijela novu borbu za naslov hrvatskog prvaka te Kup Hrvatske, no u istoj i dalje moraju bez ozlijeđenog Stipe Mandalinića čiji se povratak na teren očekuje tek u listopadu.

Unatoč dobrom izdanju te vrlo dobroj igri posebice mladog Marija Vuglača, kao i vratara Filipa Ivića te standardnog kapetana Zlatka Horvata, iz redova Zagrebaša stigle su i loše vijesti, naime, ozljedu je zaradio i desni vanjski ekipe Luka Stepančić kojemu se prst tijekom dvoboja zapleo u dres, a daljnji pregledi pokazali su puknuće tetive šuterske ruke što inače znači izbivanje s terena šest tjedana, no postoji mogućnost da se Stepančić vrati i ranije.

Trener CO Zagreba Boris Dvoršek na desnoj strani, međutim, ima na koga računati tako da većih problema ne bi trebalo biti, a vrijedi vidjeti i kako se posložio i ostatak vanjske linije, kao i bivši član Veprova, lijevo krilo Antonijo Kovačević, upravo za dvoboj s ekipom Dubrave za koju Zagrebov strateg ima samo riječi hvale: "Dubrava je odlična ekipa koja je to pokazala na otvaranju Lige za prvaka uvjerljivom pobjedom protiv Karlovca. Ona je već godinama među četiri najbolje hrvatske rukometne momčadi i sigurno je da je dobro vođena, ima glavu i rep i zna igrati kvalitetan rukomet."

Protiv Dubrave i bez Čorića

Osim lijevog i desnog vanjskog, Mandalinića i Stepančića, koji će iz redova hrvatskog prvaka izostati nešto duže, ovoga petka u susretu s Dubravom neće biti ni mladog kružnog napadača Tea Čorića: "Protiv Dubrave ne možemo računati na Stipu Mandalinića koji je izgubljen za sljedećih šest mjeseci, Luku Stepančića čiji se povratak očekuje sljedeći tjedan te Tea Čorića koji je zaradio jedan nezgodan hematom na bedru zbog čega će pauzirati dva do tri dana."

Unatoč izostanku nekolicine svojih igrača Zagrebov je trener poželio što bolju podršku s tribina Kutije šibica ovoga petka: "Pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu u petak u Kutiju šibica i da uveličaju ovaj zagrebački rukometni derbi."

Otkrio je potom Dvoršek i što očekuje od svojih momaka: "Mi s druge strane očekujemo nastavak pobjedničkog niza te što je jednako važno nastavak jednog brzog i modernog rukometa koji smo demonstrirali u utakmici za treće mjesto SEHA GSS lige i koji smo u nešto manjoj mjeri pokazali i u sklopu prvoga kola Lige za prvaka protiv Varaždina."

Momčad zagrebačke Dubrave u Ligu za prvaka krenula je s četvrte pozicije osvojene u regularnom dijelu Premijer lige u kojem je ubilježila 15 pobjeda, jedan neriješen rezultat te deset poraza vrijednih ukupno 31 osvojenog boda te mjesta među šest najboljih hrvatskih ekipa. Dobro su, međutim, Veprovi krenuli u nastavak sezone, točnije Ligu za prvaka u kojoj su u sklopu prvoga kola na svome terenu ugostili ekipu Karlovca koja je, pak, itekako uvjerljivo svladana (30:22).

Sigurni su pritom bili Dubravini vratari Tomislav Grahovac i Tin Badžek, istaknuo se Domagoj Pavlović, uvijek je tu siguran i Ivan Dumenčić, a uz dobru momčadsku igru Dubrava zasigurno može pružiti dobar otpor zagrebačkim Lavovima te pritom pokušati steći iskustvo više, a učinit će to u svom gotovo punom sastavu, naime, iz sastava bi zbog manjih problema trebao izostati tek jedan njen vanjski igrač.

Potvrdio je to i trener Dubrave Hrvoje Horvat koji je za Sportnet kazao riječ, dvije o prvom ogledu s Karlovcem te potom i nadolazećem s hrvatskim prvakom: "Karlovac je oslabljen odlaskom svoje dvojice ključnih igrača i to je bila dobra prilika za uzeti domaće bodove u ovoj Ligi za prvaka koja je za nas zahtjevna, a zahtjevan je i ritam igranja srijeda pa subota. Utakmica s CO Zagrebom je, pak, za nas najlakša jer nemamo velikih ambicija osim dati svoj maksimum, ispraviti pogreške učinjene protiv Karlovca i pokušati parirati koliko je to moguće velikom favoritu."

Zanimljivo će stoga biti u sklopu drugoga kola Lige za prvaka u sklopu kojeg će u zagrebačkom derbiju Horvatovi momci pokušati dati sve od sebe kako bi se na najbolji mogući način suprotstavili svom dobrom starom suparniku i poznaniku, dok će Zagrebaši htjeti nastaviti s dobrom igrom, pokušati prikazati što sve znaju i umiju, kao što su to učinili u dvoboju za treće mjesto na završnom turniru SEHA lige, te će krenuti po novo slavlje kako bi sigurno nastavili koračati k novoj obrani naslova hrvatskog prvaka.

Susret drugoga kola Lige za prvaka između CO Zagreba i Dubrave u Kutiji šibica počinje u 19 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

RK Zagreb38:27Dubrava
Varaždin 193029:28Nexe Našice
Karlovac27:23Poreč
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

RK Zagreb38:27Dubrava
Varaždin 193029:28Nexe Našice
Karlovac27:23Poreč
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz25.04.2014. u 11:54
    Stvarno je bez veze reći "nastavljaju s borbom". Kao da tu neke borbe ima. Ubaciš mačku u kavez s miševima i promatraš "borbu". Jednom se dogodilo da je u taj kavez zalutao mačor, ali su onda institucije "odradile svoje" i mačor je vrlo brzo ostao bez jajca, da prosite.
    sportoz