Zimski sportovi

Buđenje Kingsa, preokret Bruinsa

Željka Jurkas • petak, 25.04.2014.
Buđenje Kingsa, preokret Bruinsa

Tri odlične utakmice odigrane su u četvrtak navečer u prvom krugu doigravanja NHL-a. Sharksi nisu otišli stopama Montreala, već se na petu, i možda odlučujuću utakmicu vraćaju u svoj Tank. S istim rezultatom se Bruinsi vraćaju kući u TD Garden, a Minneosta je prikazala odličnu igru i izjednačila seriju s Coloradom...

Detroit Red Wings – Boston Bruins 2:3 OT [1:3]

Najkompletnija utakmica s obje strane leda odigrana je u Joe Louis Areni i nakon trinaest minuta produžetka Jarome Iginla sretno je odbio udarac Dougija Hamiltona, koji je uz pomoć braniča Wingsa Danny DeKeysera ušao u mrežu Jonasa Gustavssona. Boston je povećao vodstvo u seriji na 3:1 i na petu utakmicu vraća se u TD Garden.

2014 NHL Awards

Jonathan Toews, Anže Kopitar i Patrice Bergeron nominirani su za Selke Trophy.

“Ovo je bila najteža utakmica u seriji, bez sumnje. Ali tako obično i je, što se dalje ide. Sada kada imamo vodstvo, želimo što prije sve završiti. To nije upitno“, rekao je nakon susreta za klupske stranice strijelac pobjedničkog gola.

Igrači Wingsa dobili su impuls povratkom kapetana Henrika Zetterberga na led, a friški očevi Niklas Kronwall i Pavel Dacjuk postigli su svoje, sad već tradicionalne, dobrodošli-na-svijet golove, i doveli domaćine u prednost.

Boston se prvi puta upisao na semafor sredinom druge trećine golom Toreya Kruga za prepolavljanje vodstva. Izjednačenje donosi Milan Lučić u drugoj minuti zadnje trećine.

Da je bilo gusto, i u konačnici izdržljivost Bruinsa, odnosno nedostatak snage Wingsa, donijela je prevagu, govori i izjava Tuukke Raska:“U dijelu utakmica nije izgledalo dobro. Bilo je dosta ružno za nas, ali onda smo se zbrojili. To je stvar s ovom momčadi. Znamo da imamo puno karaktera i kada krenemo, možemo se vratiti iz svakog zaostatka. Samo moramo krenuti.“

Rask je obranio 35 udaraca, a Gustavsson, koji je u zadnjem trenu uskočio umjesto Jimmyja Howarda koji se bori s gripom, skupio je 37 obrana.

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 2:1 [2:2]

Minnesota se vratila osnovama svoje igre i drugi puta pobijedila Colorado izjednačivši seriju.

Philadelphia Flyers

Vratar Steve Mason startat će u četvrtoj utakmici serije u Wells Fargo Centru.

Dva gola kroz prve dvije trećine (prvi Jareda Spurgeona i treći Charlija Coyla) bila su dovoljna, uz 11 obrana Darcyja Kuempera. S druge strane, Semjon Varlamov suočen s velikom ofenzivom, obranio je 30 udaraca.

Odlična obrambena igra koja je dozvolila svega 12 udaraca na gol, u potpunosti je umrtvila Colorado koji se tek krajem utakmice u potpunosti uspio probuditi. Ryan O'Reilly prepolovio je vodstvo domaćina sredinom druge trećine.

“Želimo biti sve bolji kako doigravanje prolazi. Kada igrate utakmicu kakva je današnja, kada se naučite igrati u takvim trenucima, kada je utakmica u pitanju i morate dobro odigrati... to su trenuci u kojima momčad odrasta“, prokomentirao je zadovoljan trener Wilda, Mike Yeo za klupske stranice.

Mikael Granlund postao je prva zvijezda utakmice utjelovivši htijenje i gotovo igru iz očaja kompletne momčadi obranivši tijelom tri udarca u zadnjoj minuti utakmice kada su domaćini, zbog isključenja Jonasa Brodina igrali 4 na 6.

Suspendirani Matt Cooke dao je izjavu u kojoj izjavljuje da nije namjerno išao koljenom na Tysona Barryja.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 6:3 [1:3]

Los Angeles Kingsi se ne misle predati bez ispaljenog metka. Igru su popravili u prvoj utakmici u Staples Centru, a sinoć su doradili detalje te uz odličnog Jonathana Quicka i veliku ofenzivu u potpunosti preuzeli utakmicu.

Tampa Bay Lightning

Vratar Ben Bishop morat će tijekom ljeta na operaciju zgloba.

“Sretni smo zbog pobjede, ali čeka nas još puno posla. Idući korak je u San Joseu i taj će biti težak“, rekao je na kraju susreta Justin Williams, jedan od dva dvostruka strijelca u momčadi Kingsa.

Odlazak na minimalno vodstvo Sharksi su dvaput pratili, a nakon trećeg više nisu uspijevali. Williams je svojim drugim golom dao novu prednost, a tri minute kasnije Tyler Toffoli zabio je za dva razlike. Na samom početku zadnje trećine Marian Gaborik postiže svoj drugi gol na utakmici i tek nakon njega gosti uspijevaju odgovoriti s još jednim.

Kapetan Dustin Brown, koji je pomaknut na prvu liniju s Anžeom Kopitarom, zabio je svoj prvi gol u doigravanju u praznu mrežu.

Trener Sharksa, Todd McLellan nema razloga za paniku, ali veća, prije svega obrambena odgovornost cijele momčadi, bit će zasigurno jedna od ključnih točaka u povratku u Tank.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!