Zimski sportovi

Flyersi izjednačili, Ducksi ponovno poveli

Željka Jurkas • subota, 26.04.2014.
Flyersi izjednačili, Ducksi ponovno poveli
Foto: EPA

U sva tri sinoćnja susreta poražene momčadi žalit će za propuštenim prilikama kojih nije nedostajalo. Philly je u zadnjem četvrtom susretu prvog kruga doigravanja NHL-a izjednačio seriju, a u petim susretima Chicago je preuzeo vodstvo u gostima (rijetkost na Zapadu), dok su Ducksi na domaćem ledu izvrsnom zadnjom trećinom slomili Starse...

Philadelphia Flyers – New York Rangers 2:1 [2:2]

Steve Mason vratio se u pravom trenutku te uz pomoć specijalnih momčadi uzeo utakmicu i izjednačio seriju u drugom susretu u Wells Fargo Centru.

2014 NHL Awards

Nominirani za Vezina Trophy su: Ben Bishop, Tuukka Rask i Semjon Varlamov.

Masonu je ovo prvi nastup u doigravanju u NHL-u, a ako se izuzme par minuta na kraju treće utakmice, prvi izlazak na led nakon dva tjedna. “Odličan je osjećaj, dugo sam ovo čekao. Ali, jedna pobjeda nam ne znači ništa. Drago mi je da sam se odmah uključio u igru, dobio dodatno samopouzdanje i onda to prenio na ostatak“, prokomentirao je svoj prvi nastup nakon ozljede Mason.

Penalty kill Flyersa odradio je ogroman i odličan posao. Ta ključna razlika zbog koje često padnu unatoč dobroj igri, ovoga puta donijela je prevagu. U četiri situacije s igračem više Rangersima je svega pet puta bilo dozvoljeno pucati na Masonova vrata. “Igrali smo s momčadi koja želi pobijediti i očito, neće odustati i pokloniti nam četiri pobjede. Svaku večer to moramo zaslužiti na ledu, i u nekim dijelovima u petak jesmo. Ovo je igra centimetara i oni su imali sretno odbijanje i zabili na svom powerplayu, a mi nismo. Bili smo preblagi prema Masonu“, rekao je Martin St. Louis.

Jakub Voraček zabio je pobjednički gol na powerplayu sredinom druge trećine.

Po gol na svakoj strani pao je u prvoj trećini, Dominic Moore doveo je goste u prednost, a Matt Read izjednačio par minuta kasnije za domaćine.

Branič Phillyja, Nicklas Grossman izašao je s leda početkom druge trećine nakon nezgodnog pada.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 2:3 OT [2:3]

Ono što su svi predviđali, dogodilo se u petoj utakmici serije u Scottrade Centru. Chicago je nakon dvije uzastopne pobjede u produžetku uzeo i treću. Opet u produžetku. Sreća, reklo bi se, mazi pobjednike.

Carolina Hurricanes

Canesi su najavili konferenciju za novinare na kojoj se očekuje da će dugogodišnji GM Jim Rutherford dati ostavku.

Utakmica koja je mogla otići na bilo koju stranu završila je u osmoj minuti produžetka golom kapetana Jonathana Toewsa. “Sve se dogodilo jako brzo. Izašao sam na led, pak se odmah našao kod mene i ušao je. Slavlje? Dogodilo se tako brzo da uopće nisam bio siguran je li stvarno ili ne.“

Marian Hossa doveo je goste u prednost pred kraj prve trećine, a Corey Crawford velikom obranom u bijegu Alexa Pietrangela i T.J. Oshija sačuvao prednost. Oba vratara bila su podjednako zaposlena, skupivši isti broj obrana (27).

Gol vrijedan gledanja, s koljena/trbuha Oshija, izjednačio je utakmicu sredinom prve, ali gosti ponovno na kraju prelaze u vodstvo. Pietrangelo poravnava rezultat na samom početku zadnje trećine.

“Imali smo puno prilika otići u vodstvo, ali ih nismo iskoristili i to nas je koštalo. Da bi pobijedio u doigravanju, moraš iskoristiti svaku priliku. No, durenje nam neće pomoći. Moramo se vratiti u sedlo. Razlika je u utakmici. Moramo pobijediti četiri. Oni imaju tri, mi dvije. Vidimo se u Chicagu“, sažeo je u izjavi za klupske stranice sve skupa Alexander Steen.

Anaheim Ducks – Dallas Stars 6:2 [3:2]

Ducksima je bilo posve jasno što moraju napraviti. Nakon što su Starsi na svome ledu uzeli dvije uzastopne utakmice, povratkom u Honda Centar nisu smjeli ostaviti prostora. Tri neodgovorena gola u zadnjoj trećini i ukupno četiri powerplay gola (novi klupski rekord u doigravanju) na utakmici ostavili su Dallas nemoćnima.

Starsi će žaliti za svim propuštenim prilikama kroz prve dvije trećine, jer ne samo da su parirali, već su pri jednakom broju igrača dominirali ledom. No, utakmica traje tri, a ne dvije trećine te potpuna implozija u zadnjoj gotovo je nedokučiva. S druge strane, Ducksi su zahvaljujući specijalnim momčadima ostajali u igri prvih 40 minuta, da bi u zadnjoj našli ritam te s tri gola unutar sedam minuta osigurali pobjedu.

Ryan Getzlaf, kao i Teemu Selanne, vratio se u postavu te upisao gol i dvije asistencije. “Svaki put kada se kapetan vrati na led, svi se osjećaju bolje. To je kao da vam se stariji brat vratio. Svi su se osjećali sigurnije, a on je odigrao jako dobro i podigao sve oko sebe“; pohvalio je svog kapetana trener Bruce Boudreau.

Šest različitih strijelaca upisalo se na semafor za Duckse, a kapetan Starsa Jamie Benn upisao je svoj četvrti gol u pet susreta.

Ryan Garbutt izbačen je iz utakmice sredinom prve trećine nakon probadanja Coreyja Perryja. “Teško je izgubiti takvog igrača na početku. Garbutt je dobro igrao cijele sezone, tako nešto nikada nije lako. Sada se vraćamo na svoj led. Zaboravit ćemo što se ovdje dogodilo i fokusirati na iduću utakmicu“, rekao je za službene stranice Benn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!