Tenis

Nishikori uvjerljiv i protiv Gulbisa, Almagro "izdušio" protiv Giralda

Vedran Babić • subota, 26.04.2014.
Nishikori uvjerljiv i protiv Gulbisa, Almagro "izdušio" protiv Giralda
Foto: EPA

Španjolski tenisač Nicolas Almagro nije uspio nastaviti svoj niz u Barceloni nakon što je u petak izbacio Rafaela Nadala. U polufinalu je u dva seta poražen od Santiaga Giralda, koji će u nedjeljnom finalu igrati protiv Keija Nishikorija...

Nakon što je u petak u impresivnom stilu nadigrao Marina Čilića, Kei Nishikori pružio je još jednu vrlo kvalitetnu predstavu u Barceloni. U polufinalnom susretu svladao je Ernestsa Gulbisa 6:2, 6:4. Japanac je Latvijcu triput oduzeo servis i nije mu dopustio ni jednu break loptu.

"Jako sam sretan što mi je nakon meča prišlo mnogo Japanaca kako bi mi čestitali na pobjedi. Obožavam igrati u Španjolskoj. Igram odlično, a pogotovo sam zadovoljan svojim serviranjem i forhendom", izjavio je četvrti nositelj nakon što je postao prvi japanski tenisač koji je izborio finale Barcelone.

24-godišnji Nishikori u svojoj je karijeri osvojio četiri titule, ali niti jednu na zemlji. Ove je sezone već podignuo pobjednički pehar, bilo je to u Memphisu. Do petog naslova Japanac će pokušati doći protiv nepostavljenog Santiaga Giralda, koji je sa 7:5, 6:3 porazio Nicolasa Almagra.

Španjolac je u petak poslije skoro tri sata igre protiv Rafaela Nadala ubilježio možda i svoju najveću pobjedu u karijeri. Čini se kako ga je ta teška borba iscrpila te protiv 65. tenisača svijeta nije uspio ponoviti tako dobru partiju. Šesti nositelj je u drugom setu vodio 2:1 sa servisom, ali je do kraja osvojio samo jedan gem.

Giraldu je to prva pobjeda nad Almagrom u šestom međusobnom susretu. Protiv Nishikorija će 26-godišnji Kolumbijac tražiti svoj prvi ATP naslov. Jedino prethodno finale igrao je i izgubio 2011. godine u Santiagu.

U međusobnim susretima prednost je na strani Nishikorija, 4-1. Njihov prvi okršaj, 2010. godine na Roland Garrosu, bio je i jedini na zemlji. Slavio je tada Japanac u pet setova. Posljednji su se put sastali u Indian Wellsu ove godine kada je također uspješan bio Nishikori.

ATP Barcelona, polufinale:
Giraldo (Kolumbija) - Almagro (Španjolska, 6) 7:5, 6:3
Nishikori (Japan, 4) - Gulbis (Latvija, 9) 6:2, 6:4

Polufinale parova:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 3) - Nestor/Zimonjić (Kanada/Srbija, 5) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!