Ostali sportovi

Petrinjsko hrvanje nastavlja tradiciju u novom ruhu

Sportnet • subota, 26.04.2014.
Petrinjsko hrvanje nastavlja tradiciju u novom ruhu
Foto: Ivana Strahija

Organizirani počeci hrvanja u Petrinji počinju osnivanjem Rvačkog kluba Radnik 1948 godine koji pod tim imenom djeluje sve do 1967 godine kada je Sportsko društvo Radnik promijenilo ime u Sportsko društvo Gavrilović a od tada i klub mijenja ime u Gavrilović. Posljednjih 47 godina bile su i najplodnije godine kluba, a ime Gavrilović postalo je sinonim za hrvanje i Petrinju. Generacije vrhunskih hrvača pisale su povijest ovog kluba, našeg i međunarodnog hrvanja..

Možda je ovim uvodom trebala započeti Izvanredna sjednica skupštine HŠK Gavrilović koja je održana 18. travnja, gdje se osim izbora novog vodstva glavna rasprava vodila oko promjena imena kluba.

Već duže vrijeme blokiran je rad Izvršnog odbora kluba i nemogućnost predsjednika da sazove redovnu izbornu skupštinu. Loš rad uprave doveo je i do prekomjernog zaduživanja kluba što je bio i glavni okidač da hrvači i treneri kluba uzmu stvari u svoje ruke i sazovu skupštinu na kojoj će izabrati novo vodstvo koje će znati zastupati njihove interese. Glavna tema skupštine bila je promjena imena kluba.

U raspravu su se ponajviše uključivao „stari kadar“ kluba koji su svoj sportski vijek započeli i proveli u klubu, te su nastojali da do promjene imena ne dođe.

U proteklih 66 godina bilo je puno izazova sa kojima je klub bio suočen a na koje je uvijek znao odgovoriti. Klub se nakon dugo vremena našao pred novim izazovom kada je iz objektivnih razloga primoran promijeniti ime. Veliki je to gubitak za klub koji je kod nas i u svijetu bio prepoznatljiv upravo pod imenom Gavrilović, a puno će izgubiti i domaće hrvanje. Međutim, donošenje odluke o promjeni imena kluba bilo je neizbježno, obzirom da je tvrtka Gavrilović uskratila daljnje korištenje svog imena u nazivu kluba. Tvrtka Gavrilović i dalje ostaje sponzor kluba i nastaviti će pomagati klubu kako je to činila i prijašnjih godina.

Klub će svoje djelovanje nastaviti pod nazivom Hrvački klub Petrinja s istim entuzijazmom i ponosom kao što je to činio dok se zvao Gavrilović. Novi predsjednik kluba je Vinko Kadečka, dopredsjednik Vlado Lovreković i tajnik Robert Sigur.

Izbor predsjednika i tajnika kluba iz redova aktivnih hrvača i trenera, vjerojatno je i jedinstven slučaj u dosadašnjoj povijesti kluba, te dodatno jamstvo kako će se daljnji rad kluba usmjeriti ka hrvačima i trenerima i poboljšanju uvjeta njihova rada u klubu.

Prve čestitke novom vodstvu uputila je, u ime Grada Petrinje, zamjenica gradonačelnika gđa. Svjetlana Lazić i obećala da će grad maksimalno pomoći u rješavanju nagomilanih problema kluba i vjeruje kako će klub nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate kao što je to činio i do sada.

Predsjednik kluba Vinko Kadečka zahvalio se na ukazanom povjerenju i istaknuo da promjena imena ne predstavlja nikakav svršetak ili novi početak, već samo nastavak tradicije. Petrinja je bila, sada je i biti će grad hrvanja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!