Rukomet

Lokomotiva i Podravka uvjerljive, Trešnjevka iznenadila i Sesvete

Jelena Bagarić • subota, 26.04.2014.
Lokomotiva i Podravka uvjerljive, Trešnjevka iznenadila i Sesvete
Foto: Davor Sajko

U petak i subotu odigrani su susreti po svim ligama unutar 1. Hrvatske rukometne lige. Favoriti su uglavnom ostvarili pobjede u svojim susretima, no ipak su se neka iznenađenja dogodila. Trešnjevka je bila bolja od favoriziranih Sesveta, a u derbiju Lige za ostanak Vranjic je uvjerljivo porazio Dugo Selo koje je sve dalje od ostanka u 1. HRL.

Umag – Samobor 17:22 (7:11)

Na gostovanju u Umagu, rukometašice Samobora izbile su novu pobjedu. Time su se revanširale Umagu za težak poraz koji im je nanio u prvom kolu Lige za poredak. Sam početak susreta bio ne izvjestan i pogoci su relativno teško padali, no sredinom prvog dijela Samobor prelazi u vodstvo koje do kraja nije ispustio.

Umag u drugom poluvremenu nije uspio niti zaprijetiti vodstvu Samobora koji i dalje drži drugo mjesto u ovoj ligi. Samoborke su sa po četiri pogotka predvodile Ivana Makarun, Maja Kozlovec i Diana Sabljak, a na vratima je odlična bila Biljana Pilić s 19 obrana. Vratarka Umaga Andrea Pavić skupila je 12 obrana, dok je Ana Rajić upisala šest pogodaka na svoj konto.

Zelina – Podravka Vegeta 22:31 (14:13)

Zelina niti drugi put nije uspjela iznenaditi Podravku koja je i ovaj puta uvjerljivo slavila. Iako je prvo poluvrijeme nudilo zanimljiv susret u kojemu je čak Zelina na odmor otišla s pogotkom prednosti, sve to nestalo je u nastavku kada Podravka prelama susret na svoju stranu. Zelina je minutu prije kraja poluvremena imala tri pogotka prednosti, no Kokice su uspjele smanjiti na minimalan zaostatak.

Već na samom startu nastavka igra Zeline se raspala a prednost Podravke počela je rasti. Zelina nije uspijevala ugroziti to vodstvo te su Koprivničanke došle do uvjerljive pobjede. Jelena Trifunović u toj pobjedi zabila je devet pogodaka, a tri manje upisala je Jelena Živković. Kod Zeline se istakla Josipa Sanader s 12 obrana, a po četiri pogotka zabile su Ercegovac, Madžarac, Šandor i Vulić.

Trešnjevka – Sesvete Agroproteinka 28:24 (11:11)

Iznenađenje kola priredile su rukometašice Trešnjevke koje su nakon Podravke pobijedile i Sesvete. Izgleda da su Trešnjevčanke „crna mačka“ za favorite kojima redovito uzimaju već unaprijed osvojene bodove. Odlično su krenule Zelene i ubrzo napravile veliku razliku, no borbene Sesvećanke sustigle su rezultat i uspjele izjednačiti do poluvremena.

U nastavku se igralo uglavnom pogodak za pogodak, no nakon deset minuta igre Trešnjevka je ponovo povela. Prednost je uz prijetnje do kraja ipak uspjela sačuvati i sada zajedno sa Sesvetama i Podravkom gleda Lokomotivi u leđa. Pet pogodaka kod Trešnjevke postigle su Tanja Komljenović i Jelena Blažek, a Janja Golubić skupila je 15 obrana. Kod Sesveta je uobičajeno efikasna bila Lana Franković s osam postignutih pogodaka.

Koka – Split 2010 35:25 (17:13)

Uvjerljivu pobjedu kojom i dalje drži prvo mjesto Lige za pored ubilježila je Koka na domaćem terenu protiv Splita. Rukometašice Nevena Hrupeca prikazale su odličnu igru u kojoj su se odmah nametnule. Nakon početne nervoze uspjele su se rezultatski odvojiti i otići na predah s četiri pogotka prednosti.

Drugo poluvrijeme donijelo je još bolju igru mladih Varaždinki koje u potpunosti slamaju otpor Splita i ubilježavaju još jednu uvjerljivu pobjedu. Domjan, Halili i Tomašek zabile su po šest pogodaka za Koku, a kod Splita valja izdvojiti Renatu Kežić koja je na svoj konto upisala devet pogodaka.

Lokomotiva – Zamet 29:17 (16:7)

Zagrebačka Lokomotiva još je jednom pobijedila Zamet. Nakon što su se u prvom kolu na gostovanju u Rijeci mučile, u Zagrebu takav scenarij nisu dopustile. Nakon nešto više od 15 minuta igre imale su utakmicu pod kontrolom, a pitanje je bilo samo s koliko pogodaka prednosti će ju završiti.

Minimalan pad imale su početkom drugog dijela nakon što je Zamet zabio tri uzastopna pogotka, no taj pad bio je samo kratkotrajan. Brzo su se vratile „u sedlo“ i nastavile s dobrom igrom i na kraju pobijedile s velikih 12 pogodaka prednosti. Kod Lokosica najbolje su bile Kožnjak s pet i Gaće s četiri pogotka, a Zamet je s četiri postignuta pogotka predvodila Milošević.

Petason Vranjic – Dugo Selo '55 32:21 (16:7)

U derbiju Lige za ostanak uvjerljivu pobjedu zabilježio je Vranjic protiv Dugog Sela. Gošće su ponovo pokazale kako bolje igraju na domaćem terenu te su pretrpjele još jedan težak poraz. Vranjic je od početka dobro otvorio utakmicu, a Dugo Selo taj ritam nije moglo pratiti. Prednost od 11 pogodaka Vranjic je ostvario već početkom drugog dijela, i bez ikakvih problema je očuvao do kraja.

S osam pogodaka iz osam pokušaja najbolja kod Vranica bila je Marija Ljubičić, a vratarke Andabak i Čubelić zajedno su imale 18 obrana. Josipa Mamić sa sedam i Iva Livaić sa šest postignutih pogodaka bile su najefikasnije igračice Dugog Sela. Iako su pobijedile, Vranjičanke su i dalje posljednje, a ovaj poraz Dugog Sela ide na ruku Osijeku koji sada ima utakmicu manje i tri boda prednosti.

1. HRL žene - Liga za poredak

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Koka35:25Split 2010
Umag17:22Samobor
1Koka (+10)6358:305+5321
2Samobor (+8)6306:314-815
3Umag (+4)6303:316-136
4Split 2010 (+2)6290:322-326

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

1. HRL žene - Liga za poredak

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Koka35:25Split 2010
Umag17:22Samobor
1Koka (+10)6358:305+5321
2Samobor (+8)6306:314-815
3Umag (+4)6303:316-136
4Split 2010 (+2)6290:322-326

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!