Tenis

Ivo Karlović još bez pobjede na zemlji, Brown slavio u dva tie breaka

Vedran Babić • ponedjeljak, 28.04.2014.
Ivo Karlović još bez pobjede na zemlji, Brown slavio u dva tie breaka
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Ivo Karlović doživio je i treći uzastopni poraz na zemljanoj podlozi ove godine. U prvom kolu ATP turnira u Münchenu izgubio je u dva tie breaka od domaćeg tenisača Dustina Browna...

Ivo Karlović još je bez pobjede na zemlji ove godine, pa čak i bez osvojenog seta. Nakon poraza u prvom kolu Houstona (Sock) i Monte Carla (Štepanek), "Div sa Šalate" zaustavljen je i na prvoj prepreci ATP turnira iz serije 250 u Münchenu. Bolji je od njega bio Dustin Brown sa 7:6 (4), 7:6 (5).

Bio je to meč bez izgubljenih servisa. Oba su tenisača imala samo jednu break priliku i to obojica u prvom setu. U 13. igri prvog seta Karlović je prosuo prednost od 2-0, dok je u drugoj dionici Nijemac jedini mini-break napravio na meč-lopti, kod 6-5. Prethodno je Karlović kod 5:4 u gemovima bio na dva poena od seta (0-30), ali se Brown s četiri uzastopna poena izvukao iz nezgodne situacije.

U svom 11. porazu ove sezone (četvrti put u prvom kolu) 35-godišnji je Zagrepčanin zabio 11 asova uz 68% prvog servisa. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 87. tenisača svijeta koji je slavio i u Dohi ove godine. Brown je za nastup u glavnom turniru Münchena dobio pozivnicu organizatora.

"Uvijek je teško igrati protiv Ive. Znate što vas čeka. Ima jak servis, ali možda mi je pomoglo što sam već igrao protiv njega u Dohi. Pokušao sam miksati igru i mislim da sam se nosio sa situacijom vrlo dobro", zadovoljan je bio Brown, kojeg u drugom kolu čeka prvi nositelj Fabio Fognini.

U prvom kolu pojedinačnog dijela turnira nastupa i Ivan Dodig, koji u ulozi osmog nositelja u prvom kolu igra protiv brazilskog kvalifikanta Thomaza Belluccija. Taj je meč na rasporedu u utorak kao drugi iza 12 sati na terenu broj 3.

ATP München, 1. kolo:
Karlović (Hrvatska) - Brown (Njemačka, WC) 6:7 (4), 6:7 (5)
Delbonis (Argentina) - Davidenko (Rusija) 6:2, 7:6 (4)
Matosevic (Australija) - Przysiezny (Poljska) 2:6, 6:5, predaja Przysieznog
Falla (Kolumbija) - Nieminen (Finska) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teletabis8929.04.2014. u 14:34
    Šteta za Karlovića, ali za razliku od prethodna 2 meča, barem je uspio doći do tierbreaka.
    teletabis89