Ostali sportovi

Lucija Zaninović osvojila treće uzastopno europsko zlato

Mihaela Bradovski • subota, 03.05.2014.
Lucija Zaninović osvojila treće uzastopno europsko zlato
Foto: FaH

Lucija Zaninović po treći je put za redom postala europska prvakinja u taekwondou. Osim Lucije, iz Bakua su se s medaljama oko vrata vratile Marina Sumić i Mateja Kunović te Vedran Golec...

Treću uzastopnu Euro medalju Lucija Zaninović osvojila je kao prva nositeljica u svojoj kategoriji do 49 kilograma. Nakon što je zbog tog statusa u prvom kolu bila slobodna u drugom je dominirala u borbi protiv Iryne Vetokhinu te je ostvarila 12:0 pobjedu.

Identično slavlje upisala je protiv Irene Pasiouli, dok je idući krug natjecanja, onaj polufinalna s Ruskinjom Svetlanom Igumenovom u svoju korist privela nakon velike borbe koja je rezultirala 8:6 pobjedom. Još jedno zlato osigurala si je 5:4 slavljem nad francuskom tekvondašicom Yasmine Aziez.

U četvrtak, prvog dana natjecanja, europska i svjetska viceprvakinja u kategoriji do 62 kilograma Marina Sumić osvojila je srebrnu medalju, 18-godišnja Mateja Kunović u Hrvatsku se vraća s brončanim odličjem nakon što joj je finalna borba izmakla kroz tijesni 7:8 rezultat, a uspješan hrvatski dan, novim srebrnom, zaokružio je i Vedran Golec u kategoriji +87.

U subotu će Europsko prvenstvo "osjetiti" i Tanja Rastović u kategoriji do 57 kilograma, Iva Radoš +73, Deni Andrun Razić +63 i Dinko Šegedin u kategoriji do 80 kilograma. Stipe Jarloni i Nikola Bojo svoje su natjecanje završili pred borbe za odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.05.2014. u 21:16
    Bravo Luca! Danas je bio odličan dan za naše borilačke sportove, jer uz ove uspjehe stižu medalje karataša sa EP u Finskoj.
    narada108
  • Vjeran03.05.2014. u 12:03
    Naklon do poda. Pardon, do tatamija. Bravo Luce!!!
    Vjeran
  • Obrisan korisnik03.05.2014. u 09:31
    Svaka čast izvrsni rezultati a uz to jako pomaže ljudima u svakakvim akcijama bravo Lucija :) Naravno svaka čast i ostalima
    Obrisan korisnik
  • litleben03.05.2014. u 08:43
    Posebno mi je drago za Goleca, koji je neopravdano izostavljan iz reprezentacije s nekoliko poslednjih velikih natjecanja.
    litleben