Liga prvakinja - Final Four, za 3. mjesto, 04.05.2014.
Vardar SCBT 34:31 Midtjylland
Midtjylland

Vardar svladao Midtjylland za treće mjesto u Ligi prvakinja

Iz Budimpešte:Jelena Bagarić • nedjelja, 04.05.2014.
Vardar svladao Midtjylland za treće mjesto u Ligi prvakinja
Foto: EPA

Poraženi klubovi iz subotnjih polufinala, Vardar i Midtjylland, u ugodnoj atmosferi Laszlo Papp Arene odigrale su utakmicu za treće mjesto. Vardar je kroz većinu susreta bio bolja ekipa na terenu i u konačnici je i zasluženo slavio. U utakmici nije baš bilo natjecateljskog naboja, te shodno tome niti atraktivnog rukometa koji bi zabavljao 6000 okupljenih gledatelja.

ŽRK Vardar SCBT – FC Midtjylland 34:31 (14:12)

Liga prvakinja, utakmica za 3. mjesto

Budimpešta – Laszlo Papp Sportarena. Gledatelja: 6000

Suci: Viktoria Alpaidze i Tatyana Berezkina (obje Rusija)

ŽRK Vardar SCBT: Saidova, Suslina (12+0); Kostiukova, Radičević 6, Đokić 2, Pineau 2, Šteriova, Nikolić 6(3), Dembele 3, Fernandez 2, Zebić 2, Klikovac 2, Crvenkoska, Khmirova 4, Lekić 5, Dmitović.
Trener: Indira Kastratović

FC Midtjylland: Egestrop, Englert (6+0); Boegelund, Spellerberg, S. Jörgensen 3, Mejlvang, Sommer 2, Rasmussen, Thorsgaard 4, Olsen, L. Jörgensen 2, Woller 2, Troelsen 2, Jensen 4, Groot 11(4), Möller 1.

Isključenja: Vardar 16 minuta; Midtjyland 2 minute

Sedmerci: Vardar 3(3); Midtjylland 4(4)

Pogotkom su susret otvorile Dankinje, no njihova prednost nije dugo trajala. Alison Pineau i Jovanka Radičević donijele su Vardaru prednost. Pogocima Cornelie Nycke Groot Midtjylland držao se rezultat u egalu. Prvi put na plus dva Vardar odlazi u osmoj minuti nakon što su Maja Zebić i Begona Fernandez u razmaku od 15 sekundi postigle dva pogotka.

Svoju najveću prednost u dotadašnjem dijelu susreta (8:4) postižu rukometašice Vardara u 12. minuti i to s igračem manje jer je Radičević zaradila isključenje. U tim trenucima Helle Thomsen pozvala je time-out nakon kojeg su njene igračice odlično reagirale. Tri pogotka Groot i jedan Susan Thorp Thorsgaard dovele su ih u 18. minuti na samo pogodak zaostatka (10:9). Dobro je igrala obrana Midtjyllanda budući da je Vardar dva puta za redom izgubio loptu zbog neaktivnog napada.

Iako su im Dankinje „puhale za vratom“, igračice Indire Kastratović uspjele su se konsolidirati i u 28. minuti ponovo su povele s 13:10. Mogle su možda i više, no Fernandez odlazi na kupu za isključene a Dankinje za vrijeme isključenja postižu dva pogotka i 75 sekundi prije isteka 30. minute ponovo dolaze na pogodak zaostatka. No, čim se vratila Fernandez je postigla pogodak osam sekundi prije kraja za konačnih 14:12 na poluvremenu.

Iako su Vardarke pogotkom otvorile nastavak, prve četiri minute u potpunosti su pripale igračicama Midtjyllanda. Tri uzastopna pogotka Trine Troelsen, Fie Woller i Groot dovela su ih do neriješenog rezultata u 34. minuti. Ali, samo kratko uspjele su to zadržati. Posljednji put neriješeno je bilo kod rezultata 16:16, a nakon toga Vardar ponovo preuzima inicijativu.

Tri uzastopna pogotka u 38. minuti Vardar su ponovo stavila u vodeću poziciju. Niti šest minuta nakon Dankinje nisu uspjele nešto promijeniti već se dogodilo baš suprotno. Prednost Vardara narasla je u 44. minuti na šest pogodaka što je bila i najveća razlika u susretu. U 55. minuti s dvama uzastopnim pogocima uspjele su Dankinje smanjiti zaostatak i to je bio alarm Indiri Kastratović da pozove time-out. Međutim, nije urodio plodom, njene igračice gube loptu u napadu, a hitronoge Skandinavke odmah su to kaznile

“Panika“ je kratko trajala, u 57. minuti Vardar je ponovo vodio s pet pogodaka prednosti, pa je polako i sigurno mogao privesti utakmicu kraju. Obje ekipe su naočigled svih okupljenih igrale samo zato što su morale, te shodno tome kvaliteta rukometa nije bila na visokoj razini. Čekalo se samo da se oglasi sirena koja označava kraj susreta. Ostvarenih plus pet par minuta prije kraja Vardar ipak nije sačuvao budući da su se sve igračice opustile, te je Midtjylland uspio smanjiti na konačnih 34:31.

Sa po šest pogodaka Vardar su predvodile Radičević i Nikolić, a Inna Suslina skupila je 12 obrana. Kod Midtjyllanda ponovo je najefikasnija bila Groot s 11 postignutih pogodaka od čega je četiri postigla iz sedmeraca. Treba još istaknuti i Thorsgaard i Trine Ostergaard Jensen koje su dodale po četiri.

Liga prvakinja - Final Four

za 3. mjesto

Vardar SCBT34:31Midtjylland

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Final Four

za 3. mjesto

Vardar SCBT34:31Midtjylland

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!