Nogomet

O Šimuniću do 12. svibnja, popis za Brazil dan kasnije

Ivana Strahija • ponedjeljak, 05.05.2014.
O Šimuniću do 12. svibnja, popis za Brazil dan kasnije
Foto: Kristijan Komarica

Na sportskom sudu u Švicarskoj 8. svibnja bit će održano suđenje vezano uz kaznu Fife Josipu Šimuniću, zbog koje Dinamovac ne može igrati za Hrvatsku na Svjetskom nogometnom prvenstvu....

Hoće li Jo Šimunić ipak zaigrati za Hrvatsku u Brazilu odlučit će Specijalni sportski sud (CAS) u švicarskoj Lausanni. Po ubrzanom postupku će CAS saslušati Šimunićevu tužbu, suđenje počinje 8. svibnja, a prema najavi, 12. svibnja bi sudsko vijeće trebalo donijeti odluku.

U Lausanni će prvo biti saslušani svjedoci, a Šimunićev odvjetnički tim će pokušati dokazati da njihov branjenik nije sa "Za dom spremni" pozivao na rasnu mržnju.

FIFA je, podsjetimo, Šimunića za taj eksces, počinjen nakon susreta Hrvatske i Islanda u studenom 2013., kaznila s deset službenih reprezentativnih utakmica zabrane igranja, kao i s 30 tisuća švicarskih franaka. To dakako znači da Šimunić ne može nastupiti za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, a mnogo mu ne bi pomoglo ni smanjivanje kazne.

Bilo kako bilo, Niko Kovač 13. svibnja mora predati popis od 30 igrača, širi popis reprezentacije za Svjetsko prvenstvo, a do tada će znati hoće li moći koristiti Dinamovca ili ne.

Na popisu neće biti Mate Maleša, koji je zbog ozljede gležnja prisiljen na operaciju. Izbornik Kovač je o mladom veznjaku Rijeke kazao: "Žao mi je što Mate neće krenuti s nama na pripreme tijekom kojih bi imao šansu izboriti se za put u Brazil. No, mlad je momak pred kojim je još duga karijera i puno prilika za igranje u reprezentaciji. Želimo mu svi brz oporavak i povratak na travnjak", prenose internetske stranice HNS-a.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2014. u 07:54
    Simunic je davno vec odigrao svoje, ovo je sad samo politiziranje i prepucavanje na SP-u nema Simunic sto traziti, mozda svojom ratobornoscu pomaze protiv Srbije, ili protiv Islanda gdje protivnik ni ne prijedje centar, ali u ove tri utakmice se moze samo jos vise osramotiti mozda ga i oslobode... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2014. u 19:20
    Daj si pogledaj broj minusa pa će ti bit jasno da za takve komunjare poput tebe nema mjesta ovdje. Bolje se vrati preko Drine pa komentiraj tamo što god da imaš za reći.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2014. u 23:21
    nadam se da će Niko pokazat hrabrost i da neće pozvat nijednog igrača iz ove kaljuže...jer ako iti jednog zovne, a ne iskoristi ga znači da ide na ruku upravama klubova(pogotovo ako zovne iz svakog po jednog). Kvaliteta se treba ogledati u reprezentaciji,a u Hnl-u toga nema.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2014. u 23:15
    Na ovakav način prljati ime reprezentacije kao što je to Šimunić napravio,to je za svaku osudu..Reprezentacija nije 11 igrača-reprezentacija je više od 4 milijuna nas,a on nas je prikazao kao nacionaliste i fašiste..Ne zaslužuje nacionalni dres,nikada više..
    Obrisan korisnik
  • Captain Tsubasa05.05.2014. u 23:06
    Nadam se samo da nam neće sjebati repku i Joeu ukinuti kaznu... Kako igrao ove sezone, ne bi imao mjesta niti u obrani Finske ili Estonije
    Captain Tsubasa