Zimski sportovi

Penguinsi preuzeli, Kingsi povećali vodstvo u serijama

Željka Jurkas • utorak, 06.05.2014.
Penguinsi preuzeli, Kingsi povećali vodstvo u serijama

Drugi susret u dva dana odigrali su Pittsburgh Penguinsi i New York Rangersi, i u drugom susretu Marc-Andre Fleury je ponovno upisao shutout. U drugom susretu dana, Kingsi su uzeli i drugu utakmicu u Anaheimu, a Jonathan Quick je briljirao na golu...

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 0:2 [1:2]

Rezultatski gotovo isto, ali po svemu drugome gotovo potpuno drugačije. Drugi susret u dva dana (a za Rangerse peti u sedam), i prvi u Madison Square Gardenu, odigrali su Rangersi i Penguinsi. Fleuryju idu ogromne zasluge za drugu glatku pobjedu (35 obrana), a obrana ispred njega nije puno zaostajala.

2014 NHL Awards

Kandidati za Ted Lindsay Award su: Sidney Crosby, Ryan Getzlaf i Claude Giroux

“Nema sumnje da je naš najbolji igrač na ledu bio Fleury. Bio je čvrst cijelu utakmicu i pogotovo na penalty killu. On je jedan od glavnih razloga zašto smo ih tako dobro zatvorili s igračem manje“, pohvalio je trener Pensa Dan Bylsma svog vratara, koji je ovime postao prvi vratar u povijesti kluba koji je u doigravanju upisao dva shutouta u nizu.

Pensi su ponovili igru od dana prije, uz dvije značajne razlike. Rangersi su u dominirali u posjedu paka, pogotovo kroz zadnje dvije trećine (ukupno 35:17 udaraca na vrata, a u zadnje dvije 25:8), a u zadnjoj trećini, pri vodstvu od dva gola, gosti su se odlučili za čuvanje rezultata, netipičan potez za ofenzivno orijentiranu momčad.

Rangersi su napravili par promjena unutar sastava i dobili na većoj brzini i agresivnosti u napadu. No, velika boljka i dalje ostaje powerplay momčad. Ovoga puta imali su pet prilika, a ukupno u zadnje 34 nisu uspjeli postići gol. Ako računamo zadnje dvije postsezone, powerplay je na ukupnih 8.23% realizacije.

Utakmica je krenula čvrsto i brzo, uz tek nešto više prilika domaćina. Pensi su ponovno zarađivali isključenja, a ključno se pokazalo dvostruko isključenje Jamesa Neala na kraju prve trećine. Nakon što je penalty kill momčad ponovno solidno obranila vrata, na led je izletjela svježa prva linija i kapetan Sidney Crosby zabio je kroz noge Henrika Lundqvista svoj prvi gol doigravanja. Tim je golom u ovoj utakmici okrunio odličnu izvedbu u zadnje dvije; odnosno igru i poteze na kakve smo od njega naučeni gledati.

Jussi Jokinen, koji ima po bod u zadnjih sedam susreta doigravanja, zabio je drugi gol nakon izlaska s klupe za kažnjene. Presjekao je dodavanje Matsa Zuccarella i našao se sam pred Lundqvistom. “Jokinen je jedan od onih igrača kojima se okrećete kada trebate velike, odlučujuće golove. Mislim da ih je taj drugi gol potukao“, rekao je Bylsma.

U zadnjoj trećini su domaćini pucali odasvud i sve pokušali ne bi li probili Fleuryja i obranu ispred njega, ali Pensi se nisu dali (zadnje dvije minute su se igrale 6-na-4 zbog isključenja Paula Martina) i preuzeli vodstvo u seriji.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 1:3 [0:2]

Kada na vratima stoji odlično raspoložen Quick, onda niti nedostatak najiskusnijih braniča nije veliki problem. Willie Mitchell i Robyn Regehr van sastava su zbog ozljeda, a novoformirana obrana Kingsa bez greške se uklopila i ponovno držala na distanci glavne zvijezde Ducksa.

Carolina Hurricanes

Kirk Muller i njegovi pomoćnici otpušteni su s mjesta trenera Canesa.

Slično kao i u prvoj utakmici večeri, domaćini su s velikom razlikom nadpucali goste (37:17), a najizjednačenija trećina je bila prva (10:8). Čvrsta i fizička igra nije posustajala od početka do kraja, a Kingsi su pobjedu izgradili u prvoj trećini.

Marian Gabornik zabio je prvi gol u prvoj minuti susreta na dodavanje Anžea Kopitara koji drži bodovni niz od deset utakmica.

Patrick Maroon izjednačio je susret u igri 4-na-3 sredinom prve trećine, a Alec Martinez ponovno je doveo goste u vodstvo pobjedničkim golom dvije i pol minute kasnije.

Ostatak utakmice pripao je obrani Kingsa i vrataru Quicku. “Našli smo način da se provučemo večeras jer imamo najboljeg vratara na svijetu“, rekao je nakon susreta kapetan Los Angelesa Dustin Brown.

Malo je reći da su Ducksi razočarani startom u drugoj seriji doigravanja, a razmišljanja je najbolje sažeo kapetan, Ryan Getzlaf:“Ljut sam trenutno. U doigravanju smo i nema izgovora. Moramo biti bolji, ja moramo biti bolji, i očekujem od cijele momčadi da odgovori na pravi način.“

Dwight King zabio je gol u praznu mrežu u zadnjoj minuti susreta. Ovo je šesta pobjeda Kingsa u nizu, a upitan nakon susreta da li je ikada vidio ovakav niz, trener L.A.-a, Darryl Sutter je odgovorio:“Vjerojatno.“

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2014. u 14:42
    lets go mighty ducksi!!!
    Obrisan korisnik