Košarka

Rimac: "Moramo biti oprezni, ipak nas je Zagreb dobio u Kupu"

Branimir Korać, Ivana Strahija • utorak, 06.05.2014.
Rimac: "Moramo biti oprezni, ipak nas je Zagreb dobio u Kupu"
Foto: Kristijan Komarica

Deseto kolo Lige za prvaka donosi gradski dvoboj između Zagreba i Cibone. Gradski derbi ima i veliku rezultatsku važnost, Cibona je u borbi za prvo mjesto uoči doigravanja, a Mravi se pokušaju ugurati među četiri najbolja...

Bez obzira što je Zagreb iznenadio u polufinalu Kupa, Cibona u utakmicu ulazi kao priličan favorit. Međutim, Cibosi se neće opustiti, škola u polufinalu Kupa bila je skupa i jasno im je da samo sa stopostotnim angažmanom smiju pristupiti susretu.

"Zagreb je jako dobra ekipa, protiv nas je u polufinalu Kupa pokazao da može pobijediti svakoga. No, mi smo u pobjedničkom ritmu i ne možemo dopustiti da ekipa iz nižeg ranga dođe do pobjede. Moramo kontrolirati utakmicu svih 40 minuta. Pobjeda ne bi trebala biti upitna ukoliko mi uđemo s maksimalnom koncentracijom", smatra Martin Junaković u posljednje vrijeme sve bolji razigravač Cibosa.

Cedevita dočekuje Kvarner

Glavni Cibonin konkurent u borbi za prvo mjesto je momčad Cedevite koja bi trebala imati lakši posao. U svojoj dvorani ugostit će riječki Kvarner i pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. "Prije Final Foura mislili smo samo o tome i trenirali samo za Beograd. Stoga smo u Rijeci bili bez svježine, dosta teški. No, najvažnije je da smo utakmicu ipak uspjeli privesti kraju i pobijediti. Sad razmišljamo samo o Kvarneru. Potrošili smo se na mini-turneji Dalmacijom, prije toga i protiv Zagreba, a sad nasčeka novi izazov. Ne mislimo još o suboti i Ciboni", tvrdi kapetan Cedevite Marino Baždarić. Upravo Baždarić u posljednje vrijeme igra dosta kvalitetno i daje pomoć u odsustvu nekih igrača. Ona će trebati i u srijedu od 20 sati u Domu sportova.

Slaven Rimac bio je najsretniji zbog činjenice da je napokon prekinut pakleni ritam koji su Cibosi imali i da je dobio dan više za pripremu i odmor.

"Ipak smo dobili dan više odmora, nakon našeg ludog tempa, i moramo ga pametno iskoristiti. Nemamo ozbiljnijih problema, ima sitnih ozljeda, ali prolazimo kroz to bez pauzi", nije se požalio na stanje u momčadi.

Jednako kao i Junaković, trener smatra kako njegovi igrači moraju biti oprezni na gostovanju kod Zagreba, u dvorani gdje nisu uvijek najbolje prolazili.

"Prijašnjih godina, kad je razlika bila u kudikamo veća, Trnsko je bilo nezgodan teren. Sjećam se svojih igračkih godina, uvijek smo tamo čupali pobjedu, a i gubili, pa očekujem zahtjevnu utakmicu."

Nakon poraza u Kupu, Cedevita je uzvratila Zagrebu na startu Lige za prvaka, međutim Mravi su tada nastupili značajno oslabljeni.

"Ovdje smo ih dosta lako pobijedili, no tada su nedostajali Halilović i Segarić. Moramo paziti na taj Zagrebov presing, ako uspijemo to razbiti onda će nam posao biti kudikamo lakši. Ne bih volio da se previše psihički potrošimo, s obzirom na Cedevitu u subotu, ali nas je Zagreb pobijedio u Kupu i moramo biti oprezni", dodaje Rimac.

Cibona i Zagreb sastaju se u srijedu od 18 sati i 30 minuta.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2014. u 23:13
    Junakovicu, o kakvom ti to nižem rangu pričaš?? Da nisi puno poletio, nivo Zagreba je jos uvijek previsok za tebe a bojim se da će tako i ostati....
    Obrisan korisnik