Zimski sportovi

Canadiensi poveli, a Wild došao do prve pobjede u drugom krugu

Željka Jurkas • srijeda, 07.05.2014.
Canadiensi poveli, a Wild došao do prve pobjede u drugom krugu

Treća utakmica velikih rivala NHL-a donijela je nešto drugačiju sliku i igru Bostona, a Carey Price je odradio još jednu sjajnu utakmicu i pobijedio Tuukku Raska. U St. Paulu Wild je pokazao upornost, a Chicago se našao na petama. S ukazanim povjerenjem, Brizgalov igra sve bolje i sigurnije...

Montreal Canadiens – Boston Bruins 4:2 [2:1]

Specijalne momčadi ovoga puta nisu odigrale ulogu (svega jedno isključenje na svakoj strani), ali Canadiensi su u prvoj utakmici u svome Bell Centru od početka izašli jako i brzo, i za razliku od prijašnjih utakmica u kojima su se Bruinsi vraćali, ovoga puta izdržali pritisak i odnijeli pobjedu.

Kompletna momčad odigrala je odlično i držala se zajedno te izbacila P.K. Subbana kao prvu zvijezdu. Ovo mu je treća utakmica u nizu u kojoj ima više od boda, a kroz cijelu prvu trećinu stvarao je nered u zoni Bruinsa.

2014 NHL Awards

Nominirani za Jack Adams Award su: Mike Babcock, Jon Cooper, i Patrick Roy.

“Svi mikrofoni su kod mene, ali ovo je timski rad. Danas sam ja korisnik dobre igre svih oko mene. Počinje od naših trenera koji su nam osigurali mir i povjerenje. I nije samo jedan ili dva igrača na ledu, svi su jednako zaslužni. Počinje od Pricea, preko obrane do napada. Svi se držimo zajedno“, prokomentirao je Subban na kraju.

Prva dva gola pala su sredinom prve trećine, a Subban je zaslužan za oba. Na prvome je bez gledanja uz desnu stranu ograde gurnuo pak za Thomasa Vaneka koji pronalazi Tomaša Plekaneca kod same mreže i prvi puta prolazi Raska. Nakon jedinog isključenja na utakmici za Habse, Subban izlazi s klupe, Lars Eller ga pronalazi samog i u bijegu na gol, Subban ne griješi.

Boston zbija redove i kreće u veću ofenzivu u drugoj trećini, ali Price je na mjestu. Domaćini su ti koji ponovno prvi zabijaju, Dale Weise sam pred Raskom ne griješi kao niti Subban. Gosti napokon dolaze do gola par minuta kasnije, iz face offa Patrice Bergeron preusmjerava udarac Toreyja Kruga.

Veliki pritisak i jaka fizička igra Bruinsa ne posustaje u trećoj, ali jedini gol im stiže tek pred kraj susreta. Rask je povučen na klupu, i s klizačem više na ledu Bruinsi opsjedaju gol Habsa. Andrej Meszaroš dodaje pak Jeromeu Iginli koji stoji ravno pred vratima i posprema pak u mrežu.

“Ne smijemo pasti u zaostatak. Vjerujemo da se možemo vratiti i ako nam se dogodi, ali nitko se ne opušta. Nažalost imali smo lošu prvu trećinu koja nas je puno koštala. Možemo i moramo biti bolji. Ova utakmica je prošlost i sada ponovno moramo graditi svoju igru“, izjavio je Iginla.

Eller je bijegom nakon podbacivanja zabio još jedan gol u praznu mrežu.

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 4:0 [1:2]

Wild se zasada drži jednakog scenarija kao u prvom krugu. Dva poraza u gostima, i nakon toga eksplozija i pobjeda kod kuće. Prva linija Minnesote napokon se upisala na semafor u ovoj seriji, a Ilja Brizgalov zaradio je svoj prvi shutout u doigravanju od 2006.

Nashville Predators

Peter Laviolette zaposlen je kao novi trener Predsa.

“Današnja pobjeda je ogroman timski rad. Igrali smo dobar hokej i izbjegavali velike greške, pokušali smo ih zatvoriti tamo gdje igraju najbolje“, rekao je pobjednički vratar.

Golovi nisu pali do zadnje trećine, a Hawksi su odlično zadržavali početnu brzinu i nalet domaćina. Erik Haula, finski rookie prvi je podigao publiku (često spominjanu kao Wildov dodatni igrač) na noge. U drugoj minuti treće trećine, Wild dolazi u 3-na-2 situaciju i Haula posprema pak u mrežu. Tri i pol minute kasnije Mikael Granlund prima pak ispred mreže i lagano prelazi Hawksovog braniča i Coreyja Crawforda.

Chicago pojačava pritisak, ali Brizgalov uz par velikih obrana održava prednost na strani domaćina. Kasno u trećoj, na powerplayu Zach Parise sprema odbijanje od okvira Ryana Sutera i dovodi Wild na tri gola prednosti.

“Zabili su taj rani gol na početku treće i preuzeli moment. Sve se na to svodi na kraju. Mi smo čekali dvije trećine da vidimo što će biti, nismo imali onaj ubilački instinkt koji će nam biti potreban“, prenijele su službene stranice komentar braniča Hawksa, Duncana Keitha

Uz Crawforda povučenog na klupu, Granlund posprema još jedan gol u praznu mrežu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2014. u 20:06
    Granlund, buduce zvijezda br.1
    Obrisan korisnik
  • zovche07.05.2014. u 13:13
    je Boston je nervozan i umjesto da se skoncentriraju i strpljivo cekaju propust Montreala oni jurisaju dok Montreal sve to kazni... ruku na srce Boston je jaci puno ali nece imati sanse ukoliko se ne opamete u iducoj utakmici... Montreal igra bas kako jedino mogu da prodju, provociraju taman... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik07.05.2014. u 12:27
    Bruinsi su na velikom rubu ne dobiju li sljedecu,ipak je ovo veliko rivalstvo u nhl-u i bit ce velike borbe..netko je rekao nekidan kako ce se Boston nakon 0-1 vratiti i to dobiti sa 4-1 ili 4-2,ali mogla bi ova serija lako u 7 tekmi
    Obrisan korisnik