Hrvatski nogometni kup, Finale - prve utakmica, 07.05.2014, 18:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 8000
Suci: Šimčić Zlatko (Koprivnica), Križarić Borut (Čakovec), Fejer Dražen (Bjelovar)
Dinamo
Dinamo
0:1(0:1) Rijeka
Ivan Tomečak 39'
Rijeka

Video: Rijeka pogotkom Tomečaka pobijedila na Maksimiru

Ivan Blažević • srijeda, 07.05.2014.
Video: Rijeka pogotkom Tomečaka pobijedila na Maksimiru
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici finala hrvatskog Kupa na Maksimiru pobijedili Dinamo sa 1:0. U čvrstoj i zatvorenoj utakmici jedini je strijelac bio bivši Dinamov igrač Ivan Tomečak, a Matjaž Kek tako je uspio po prvi put otkako sjedi na klupi Rijeke trijumfirati nad novim/starim hrvatskim prvakom.

Na terenu je od prve minute krenulo žestoko, s puno trke i čvrstih duela, posebice od strane Rijekinih nogometaša, koji su čvrstim blokom koji je počinjao na sredini terena onemogućavali Dinamovim veznjacima da razviju ofenzivnu igru. Već u sedmoj minuti Kvržić je uputio jednu loptu ispred vrata Ježine, u gužvi je do lopte umalo došao Jugović, no ona je ipak završila u naručju 'modre' jedinice.

Dinamo je prvi i jedini put u prvom poluvremenu zaprijetio u 22. minuti, kada je Soudani okušao udarac s dvadesetak metara, no otišlo je to pored Vargićevih vratiju. Dvije minute kasnije Rijeka je ponovno zaprijetila, ovaj put preko Krstanovića, koji je udarcem s preko 30 metara pokušao prebaciti Ježinu koji je bio udaljen od svojih vrata, no odličnom je reakcijom uspio izbaciti tu loptu u korner.

Utakmica je mirovala do 40. minute, kada je Jugović odlično stvorio višak i uposlio natrčalog Tomečaka na desnom boku, koji je prizemnim udarcem u prvi kut uspio pogoditi mrežu svog bivšeg kluba - 1:0! Još jednu situaciju za 'modre' krajem prvog dijela upropastio je Čop, koji je primio dodavanje od Soudanija, no iz solidne je pozicije vrlo loše tukao i na predah se otišlo s minimalnom prednošću Riječana.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Drugo je poluvrijeme bilo još siromašnije što se ofenzivnih akcija i stvorenih prilika tiče. Prva situacija koju vrijedi izdvojiti dogodila se tek u 71. minuti, kada je s ruba kaznenog prostora potegnuo Halilović, no Vargić je bio na toj lopti.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici Tomečak svoj je udarac s distance okušao u 77. minuti, no to je bilo vrlo neprecizno. Dinamo je nastavio udarati glavom kroz zid, uputivši u posljednjih desetak minuta mnogo centaršuteva u kazneni prostor Riječana, no odličan stoperski par Mitrović - Lešković bio je na svakoj lopti.

Kako se bližio kraj, u modrim je redovima sve više rasla nervoza, pa su tako u razdoblju od pet minuta žute kartone za napucavanje lopte dobili Čop i Pinto. U 85. minuti Zlomislić je u namjeri da spriječi Dinamovu kontru napravio oštar start s leđa nad Pavičićem i zaradio izravni crveni karton. Dinamo je s igračem više uspio stvoriti, ali i propustiti priliku utakmice, kada je Soudani nakon pogreške danas inače odličnog Leovca iz velike blizine zapucao loptu preko vrata.

Rijeka je utakmicu na kraju završila s dva igrača manje, jer je drugi žuti karton nakon napucavanja lopte dobio Leovac. Ipak, i tako su na Maksimiru uspjeli očuvati mrežu netaknutu, a Matjaž Kek je upisao svoju prvu pobjedu nad Dinamom i s velikim će optimizmom čekati uzvrat na Kantridi, koji je na rasporedu u utorak.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2014. u 15:54
    Kako 8000 gledatelja molim te mi objasni Ivane....šta si brojao i one od kuće koji su na areni gledali....a krene video i ovaj govori pred otprilike 6000 gledatelja....a zapravo ih je bilo 5000 od čega 4000 Armade.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2014. u 12:50
    očekujem tomečaka i leškovića u brazilu dali leovac ima državljanstvo naše?
    Obrisan korisnik
  • monadiFiume08.05.2014. u 11:34
    hahaha odlična usporedba
    monadiFiume
  • Obrisan korisnik08.05.2014. u 10:11
    Ajde šta ste se sad svi napizdili pljuvat po Dinamu i Čopu. Ovo je samo jedna loša utakmica, dogodi se, kao Realu sinoć, Atleticu u subotu...Kad je Dinamo dobio 4-0(u 23. minuti 4-0) onda niko nije pričao o briljantnoj kombinaciji kod prvog pogotka, slobodnjaku Pivarića ili golu Čopa nego se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2014. u 07:47
    I što god pričali o Zlomisliću ipak stoji da je shvatio kakvu je glupost napravio i izbjegavao je konflikte dalje unatoč tome što se skupila ekipa bjesnih orangutana koji su ga napali. Da, opet napominjem, predvođeni Čopom i Pivarićem. Ako Leovac na bilo koji način može dobiti ili već ima naše... [više na forumu]
    Obrisan korisnik