Zimski sportovi

Pensi na korak do finala Istoka

Željka Jurkas • četvrtak, 08.05.2014.
Pensi na korak do finala Istoka

Trećom pobjedom u nizu i pometenom serijom u Madison Square Gardenu Pittsburgh Penguinsi su u srijedu navečer došli na korak do prošlogodišnje posljednje postaje, finala konferencije. U redovima Rangersa, još jednom je najbolji pojedinac bio vratar, Henrik Lundqvist...

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 2:4 [1:3]

Bilo je 3:1 u zadnjoj trećini za goste kada je Mats Zucarello pronašao rupu između okvira i štitnika Marc-Andre Fleuryja za drugi pogodak Rangersa koji bi Fleury najradije uzeo nazad. Za tren se učinilo da su domaćini preuzeli moment i s novim zaletom krenuli na vrata Pensa, no obrana drži, a prva linija u sastavu Sidney Crosby, Jevgenij Malkin i Chris Kunitz svega 57 sekundi kasnije odgovara i postavlja konačnih 4:2.

“Nismo odabrali dobru večer da loše igramo s pakom. Ne želim oduzeti zasluge Pittsburghu; forsirali su i držali pritisak, igrali solidno bez paka i natjerali nas na puno grešaka. U konačnici, upravljanje pakom i realizacija nisu bili dobri i koštali su nas utakmice“, kratko je sažeo svoje viđenje trener Rangersa, Alain Vigneault.

St. Louis Blues

Bluesi su objavili da će se trener Ken Hitchock vratiti na klupu i iduće sezone.

Utakmica u kojoj su Pensi diktirali igru i dominirali brzinom započela je predavanjem paka na plavoj. Malkin za Crosbyja, koji mu vraća i iz okreta pogađa mrežu. Rezultat se zadržava sve do šeste minute druge trećine kada Ryan McDonagh vidi prostor i Chrisa Hagelina koji u prodoru prolazi dvojicu Pensovih braniča i zabija u suprotni gornji kut. To je bio prvi gol koji su Ragsi zabili od gola u produžetku prve utakmice, ukupno u zadnjih 145:30 minuta.

Pensi pojačavaju pritisak, ali Lundqvist je na mjestu sve do igre specijalne momčadi. U jedinom isključenju u drugoj trećini (od pet u utakmici), Malkin je otišao na klupu, a Brian Gibbons i Kris Letang vidjeli su priliku te od Ricka Nasha isforsirali predaju paka. Gibbons je pobjegao i Lundqvist mu je zaustavio udarac, ali nije stigao zatvoriti pak te ga Brandon Sutter u naletu posprema u gotovo praznu mrežu.

Pobjednički gol Jussija Jokinena dolazi iz dva pokušaja u sedmoj minuti zadnje trećine. James Neal mu dodaje na desnoj strani Rangersove zone, ali Zucarello blokira prvi udarac koji se ponovno odbija do njega. S pakom iza gola prelazi na lijevu stranu te iz kruga iz poluokreta puca prema vratima. Pak se odbija od klizaljke Marca Staala i još jednom vara „Kralja“.

U momčadi Penguinsa posve su svjesni da ovo nije najbolje izdanje Rangersa i da je posao daleko od gotovog, ali napravit će sve da izbjegnu još jedan put u New York:“Znamo da će biti očajni. Imaju širinu, imaju puno igrača koji mogu stvarati prilike, a mi moramo imati isti mentalitet kao do sada. Kada dobiješ priliku, želiš i završiti. Došli smo tu i odradili dobar posao. Želimo to maksimalno iskoristiti i kod kuće imamo priliku“, rekao je kapetan Pensa.

Rangersi su trenutno na 6.8% iskoristivosti powerplaya, a priliku nisu realizirali u zadnjih 36. Ovo je prvi short handed gol koji im je zabijen, a sami nisu zabili niti jedan. S druge strane, Pensi su na 17.5% iskoristivosti powerplaya, a primili su i zabili tri shorthanded gola.

U sastav Blueshirtsa vratio se Chris Kreider nakon gotovo mjesec i pol, a nakon šest utakmica izostanka u sastav Pensa vratio se Brooks Orpik. No, povratak Orpika nije dugo trajao. Branič je nakon lošije završenog checkinga u devetoj smjeni u prvoj trećini otišao u svlačionicu i nije se vratio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2014. u 19:30
    odlican gol Malkina,okret za 360 i bum,svaka cast..
    Obrisan korisnik