Nogomet

Pletikosa obranjenim penalom donio Rostovu prvi trofej u klupskoj povijesti

Branimir Korać • četvrtak, 08.05.2014.
Pletikosa obranjenim penalom donio Rostovu prvi trofej u klupskoj povijesti
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Rostova pobjednici su Ruskog kupa za ovu sezonu. U finalu su nakon izvođenja kaznenih udaraca bili bolji od Krasnodara sa 6:5 i tako osvojili svoj prvi veliki trofej u povijesti...

Finalni dvoboj Ruskog kupa igran je u Dagestanu u Kaspijsku na stadionu Anžija, a ovo mjesto ostat će zauvijek zapisano u povijesti Rostova. Momčad za koju nastupaju Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić odnijela je trofej boljim izvođenjem penala s ukupnih 6:5.

Odluka je pala u sedmoj seriji kada je Pletikosa obranio udarac Gazijevu nakon čega je Bjelokošćanin Igor Lolo bio precizan i od stative poslao loptu u mrežu što je bio znak za veliko slavlje igrača Rostova. U prvih pet serija igrači obje momčadi bili su vrlo precizni da bi prvi promašaji uslijedili u šestoj seriji. Meč loptu Rostovu dao je Islanđanin Sigurdsson koji je promašio cijeli gol, no Moldavac Gatcan je napravio isto. Srećom po Rostov Pletikosa je obranio pokušaj Gazijeva. U raspucavanju je sudjelovao i Milić koji je bio precizan u prvoj seriji.

Inače, susret je protekao u potpuno izjednačenoj igri u kojoj su momčadi teško ulazile u prilike, ali opet imale su šanse za pobjedu.

Najveće prilike za Rostov propustili su realizirati u prvom poluvremenu Kanga kada se lopta odbila od vratnice te Kalačev u 98. minuti kada je nakon okreta pucao snažno, no neprecizno. Krasnodar je umalo poveo u 69. minuti, no udarac Wandersona zaustavila je vratnica.

Inače, Krasnodar je ostao s desetoricom na travnjaku u 71. minuti kada je izravni crveni karton zbog brutalnog starta Pereire s dvije noge, a snage su izjednačene kada je u 100. minuti Bastos zaradio drugi žuti karton.

Pletikosa i Milić vrlo dobro su odradili posao u svih 120 minuta.

Ruski kup, finale:
Krasnodar - Rostov 6:5 (0:0) kazneni udarci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • terrible09.05.2014. u 21:25
    Bravo Stipe, Bravo i Mile. Pogodio je prvi penal u raspucavanju ali se ne spominje u tekstu ;)
    terrible
  • Mithrandir09.05.2014. u 13:00
    Bravo Stipe! Mislim da nema nikakve sumnje i da nije pretjerano reči, da Stipe zadnje 2 godine, brani u životnoj formi. Nije bezveze poznato da su golmani najbolji u 30-ima. Primjera za to ima i bilo ih je bezbroj.Ove kvalifikacije su bile najbolje i najzrelije Stipino branjenje za reprezentaciju... [više na forumu]
    Mithrandir
  • cameosis09.05.2014. u 03:29
    naši gdje god igraju, osvajaju trofeje i naslove -- kako će tek drmati u brazilu! p.s.: španjolska osminu finala vidjeti neće, a i zašto bi protivnik protiv nas dobio penal? zgazit ćemo ostale.
    cameosis
  • Captain Tsubasa09.05.2014. u 00:36
    tak će i Španjolcima poskidati u osmini finala ;)
    Captain Tsubasa
  • manu09.05.2014. u 00:07
    obranio je 5 penala ne računajući ove u raspucavanjima u zadnje 2 godine tako da ste i prije doživjeli
    manu