Nogomet

Fernandinho: "Nitko me nije zvao, preko interneta sam saznao da idem na SP"

Branimir Korać • petak, 09.05.2014.
Fernandinho: "Nitko me nije zvao, preko interneta sam saznao da idem na SP"
Foto: EPA

Igrač sredine terena Manchester Cityja Fernandinho bit će dio brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu čiji je Brazil ujedno i domaćin. Tu vijest saznao je putem medija, a ne izravno od izbornika ili članova stručnog stožera, međutim zbog toga se ne uzbuđuje...

Fernandinho kod Luiza Felipea Scolarija nije imao previše šansi, međutim nastupom u prijateljskoj utakmici protiv Južne Afrike u ožujku kupio je izbornikovo povjerenje i našao se među putnicima na Svjetsko prvenstvo.

Ljudi iz Brazilskog nogometnog saveza i reprezentacije nisu posebno obavještavali igrače da će biti dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, no, srećom, Fernandinho se zna služiti računalom.

"Pozivnica za Svjetsko prvenstvo je nešto čemu sam se nadao. Nije bilo telefonskog poziva, saznao sam putem interneta, vidio sam ono čemu sam se nadao. Naravno, odmah sam stupio u kontakt s prijateljima i obitelji da im priopćim sretnu vijest", priznao je Fernandinho.

Prije nego što počne razmišljati isključivo o nastupu na Svjetskom prvenstvu, Fernandinho mora odraditi posao s Manchester Cityjem kojeg bod dijeli od naslova prvaka Engleske.

"Poziv u reprezentaciju je velika stvar, ali o tome mogu razmišljati tek nakon nedjelje. Možda u nedjelju navečer ili u ponedjeljak proslavim pozivnicu u reprezentaciju, ali sada sam potpuno u utakmici protiv West Hama. Nadam se da ću imati ljeto za pamćenje", dodao je Fernandinho.

U posljednja tri susreta Cityja bio je na klupi, a razlog je problem s ozljedom.

"Imao sam lakši problem s ozljedom i pokušavali smo dozirati minutažu i da budem na terenu u onom trenutku kada je to potrebno. Vidjet ćemo kakva će biti situacija do nedjelje i hoću li moći krenuti od početka", kaže Fernandinho koji je u dresu brazilske reprezentacije zasad upisao šest nastupa.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2014. u 15:25
    čovik je zaslužio poziv, Brazil ima jaku defenzivu na zadnjim veznim, uz njega tu je Ramires i Luiz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2014. u 10:40
    Daj o čemu ti pričaš?Fernandinho je standardni prvotimac budućeg engleskog prvaka, nije igrao samo kad je bio ozlijeđen, a konkurencija Kaki ne može bit sigurno jer Kaka i defanziva nemaju veze jedno s drugim. Ali tvoj nik objašnjava sve tako da se zbilja ne čudim ničemu.
    Obrisan korisnik
  • nestashko_nestashni09.05.2014. u 09:22
    lol, ovo mu je izjava u kategoriji onih ''pozdrav mami, tati i svima u studiju i režiji''.. dobro da nije rekao da je morao odgoditi ljetovanje na bahamima zbog sp-a..
    nestashko_nestashni
  • Obrisan korisnik09.05.2014. u 08:55
    Ovaj ide a Kaka ostaje, jos je proveo pola utakmica na klupi,toliko o trenutnoj formi Brazilaca
    Obrisan korisnik