Nogomet

Herrera odredio putnike u Brazil, na popisu sedam Europljana

Branimir Korać • subota, 10.05.2014.
Herrera odredio putnike u Brazil, na popisu sedam Europljana
Foto: EPA

Izbornik Meksika Miguel Herrera objavio je popis putnika na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Herrera je odmah objavio imena svih 23 putnika, na njemu nema velikih iznenađenja, a kako se očekivalo nema niti traga Carlosu Veli što je već i najavljeno...

Popis Miguela Herrere je praktički u potpunosti u skladu s očekivanjima. Izbornik Meksika pozvao je sve glavne zvijezde izuzev Carlosa Vele, na popisu su i nositelji igre iz domaće lige i ona kralježnica reprezentacije ostala je nedirnuta.

Vela je još ranije otpisan nakon što nije uspio pokušaj mirenja s čelnicima Saveza i izbornikom, prije dva mjeseca uspostavljen je novi kontakt s igračem Real Sociedada, međutim nije bilo pomaka i od njega se definitivno odustalo.

Takvu odluku kritizirao je dio javnosti, međutim niti sam Vela nije pokazivao želju za povratkom u reprezentaciju i u konačnici s ovakvim ishodom, čini se, zadovoljne su obje strane bez obzira na Veline igračke kvalitete.

U meksičkom dresu na svojem četvrtom svjetskom prvenstvu nastupit će 35-godišnji Rafael Marquez, nekadašnja zvijezda Barcelone, a jedini igrač koji je možda iznenađenje na samom popisu je još jedan veteran Carlos Salcido. Salcidu će to biti treći uzastopni nastup na SP-u i ujedno prvi poziv u reprezentaciju otkako je Herrera na klupi.

Svi očekivani Europljani izuzev Javiera Aquina iz Villarreala, su na okupu.

Herrera je pozvao sljedeća 23 igrača:

Vratari: Jesus Corona (Cruz Azul), Guillermo Ochoa (Ajaccio), Alfredo Talavera (Toluca)

Obrana: Rafa Marquez (Leon), Diego Reyes (Porto), Miguel Layun (America), Paul Aguilar (America), Andres Guardado (Leverkusen), Hector Moreno (Espanyol), Francisco Rodriguez (America), Carlos Salcido (Tigres UANL)

Veznjaci: Carlos Pena (Leon), Hector Herrera (Porto), Isaac Brizuela (Toluca), Marco Fabian (Cruz Azul), Juan Carlos Medina (America), Luis Montes (Leon), Jose Juan Vazquez (Leon)

Napadači: Javier Hernandez (Manchester United), Giovani dos Santos (Villarreal), Raul Jimenez (America), Alan Pulido (Tigres), Oribe Peralta (Santos Laguna)

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs10.05.2014. u 16:19
    Očekivano.
    Showballs