Zimski sportovi

Rangersi ostali u seriji, Wild izjednačio

Željka Jurkas • subota, 10.05.2014.
Rangersi ostali u seriji, Wild izjednačio

Dva susreta u kojima su prema većini procjena Penguinsi trebali završiti seriju na domaćem ledu, a Hawksi, nakon što su se jednom opekli, naučiti na greškama i prevesti seriju kraju, otišli su u potpunosti na stranu manje favoriziranih momčadi. Nakon što su ih gotovo svi otpisali, Rangersi su odigrali možda i najbolju utakmicu doigravanja i isforsirali šesti susret u MSG-u. Wild je još jednom ostavio sve na ledu i pobrinuo se da domaća arena bude neporažena u ovom doigravanju...

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 1:5 [3:2]

New York Rangersi su stigli u Consol Energy Centar na rubu ispadanja iz doigravanja. Tri prethodne utakmice Penguinsi su gotovo dominantno dobili, a zadnji susret je bio najlošije izdanje Ragsa ove postsezone. Znali su da od samoga starta moraju krenuti bez zadrške i da ne smije biti slabe karike ako žele ostati na životu. I njihovi domaćini su znali da će baciti sve na njih, pa opet, unatoč velikim najavama, 80% vremena su izgledali gotovo nezainteresirano za igru ili pobjedu, s izuzetkom Jevgenija Malkina i Marc-Andre Fleuryja.

Najbolja linija Rangersa ove sezone, Derick Brassard - Mats Zucarello - Benouit Pouliot, pravila je velike probleme Pensima tijekom cijelog susreta i ukupno pridonijela s dva gola i pet asistencija. Brassardov prvi gol utakmice, manje od pet minuta do isteka prve trećine, na kraju se pokazao pobjedničkim. Nakon isforsiranog icinga, New York je osvojio podbacivanje, Zucarello pucao prvi, Fleury je bio na mjestu, ali na odbijeni pak, neobjašnjivo posve sam, dolazi Brassard i dovodi goste na dva gola prednosti.

Osim puno više poleta, želje i općenito igre na visokom nivou, Rangersi su popravili i svoj, već tada pomalo zabrinjavajući powerplay. Nakon što u zadnjih 36 situacija nisu realizirali priliku, sinoć su u prva dva navrata realizirali oba. Cris Kreider sredinom prve trećine, i Ryan McDonagh sredinom druge, 50 sekundi nakon Brassardovog drugog gola, taman kad je izgledalo da se momčad Pittsburgha budi i kreće u ozbiljnu igru.

Najbolji igra što su Pensi prikazali dogodila se na samome kraju prve i početku druge trećine, no Henrik Lundqvist je suvereno branio svoj gol, s izuzetkom Malkinove akcije. Kao gotovo jedini igrač koji je igrao na potrebnom nivou u momčadi Pensa, Malkin je na početku druge, u zaostatku od dva gola napad preuzeo sam na sebe. Prošavši iz neutralne zone kroz cijelu zonu i obranu Ragsa, pucao je prvi put, Lundqvist mu brani, ali se pak odbija nazad do njega i iz okreta zabija jedini gol domaćina. Penguinsi nisu bili bez prilika, i to najvećim dijelom u drugoj trećini kada su preko minute imali 5-na-3, no sve što su uspjeli napraviti je jedan relativno slabi udarac prema vratima.

“Iskreno, nemam ništa pozitivno za reći o današnjoj utakmici. U nedjelju u New Yorku moramo izaći s drugim mentalnim sklopom, jer štogod da je ovo danas bilo, nije bilo dobro“, prokomentirao je kapetan Pensa, Sidney Crosby, a prenio The Canadian Press.

Peti gol Rangersa, inače ukupni broj golova koje su postigli u prve četiri utakmice drugog kruga, došao je u praznu mrežu tri i pol minute prije kraja.

Martin St. Louis igrao je unatoč smrti svoje majke dan ranije:“Ona je bila velika dama, najbolja soba koju sam znao. Dugovao sam joj ovo, znam da bi željela da igram.“

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 4:2 [2:2]

Chicago Blackhawksi, polako ali sigurno, uče istu lekciju koju je prošao Colorado – Wild na domaćem ledu Xcel Energy Centra igra kao neka druga momčad koju publika nosi u nove pobjede. Matt Cooke vratio se nakon sedam utakmica suspenzije, a Ilja Brizgalov još jednom odradio sjajan posao, s izuzetkom 7 minuta igre između kraja prve i početka druge trećine.

Chicago je golovima Patricka Sharpa i Michaela Handzuša dvaput stizao minimalno vodstvo domaćina. Sharpov gol došao je 39 sekundi prije isteka prve trećine, a novo vodstvo Wildu dao je na početku druge Jason Pominville nakon čudnog odbijanja udarca Ryana Sutera. Handzuš izjednačuje dvije i pol minute kasnije, ali niti minutu nakon novog izjednačenja Nino Niederreiter ponovno postavlja rezultat na stranu domaćina i zabija pobjednički gol.

“Nismo se dovoljno trudili. Oni su radili za sve svoje prilike. I mi moramo početi isto. Ne znam kako to drugačije objasniti, moramo biti bolji. Frustrirajuće je izgubiti obje utakmice u gostima“, izjavio je kapetan Hawksa, Jonathan Toews.

Preokret se dogodio par minuta kasnije kada Brizgalov brani mrežu od Sharpa koji je bio sam u kontri. Nakon tog udarca vratar Minnesote dobiva novo samopouzdanje i do kraja susreta ne pušta pak u svoja vrata.

Gol sigurnosti domaćini su zabili na drugom, i posljednjem na utakmici, powerplayu u zadnjoj trećini. Ovo je druga utakmica u nizu da je Wild uspio realizirati igrača više. Mikko Koivu vidio je slobodnog Jareda Spurgeona na dnu desnog kruga koji uspijeva smiriti pak i zadnji puta proći Coreyja Crawforda.

“Uvijek nam je zabavno ovdje igrati. Ne znam u čemu je stvar, ali moramo naći način da tu igru prenesemo i u goste“, prokomentirao je strijelac četvrtog pogotka.

Prvi gol na utakmici, ujedno i prvi gol u seriji koji je Wild postigao u prvoj trećini, bio je prvi gol u doigravanju za Justina Fontainea. Cooke je isforsirao predaju paka, Fontaine ga je pokupio i visokim udarcem prošao Crawforda.

Pred kraj druge trećine branič Wilda, Keith Ballard je nakon nezgodnog udarca s leđa izašao s leda i nije se vraćao u igru. Zasada nema službene dijagnoze ili vijesti o ozljedi.

Foto - Robert Kowal, Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2014. u 19:24
    Bravo Wild, ajmo to dobiti :)
    Obrisan korisnik