Zimski sportovi

Bruinsi poveli, Ducksi izjednačili

Željka Jurkas • nedjelja, 11.05.2014.
Bruinsi poveli, Ducksi izjednačili

Pritisak raste u svim serijama polufinala konferencija. Sinoć je u TD Gardenu Boston napokon pronašao svoju igru i poveo s 3:2 u seriji s Habsima, a na Zapadu, Ducksi su istom mjerom uzvratili Kingsima i pomeli utakmice u gostima...

Boston Bruins – Montreal Canadiens 4:2 [3:2]

Powerplay momčad, koja je Bruinsima donijela prevagu nad Red Wingsima u prvome krugu, napokon je proradila u seriji s Canadiensima. Nakon što su ostali na 0/10, sinoć su realizirali 50% šansi i s dva pravovremena gola unutar 32 sekunde iskontrolirali utakmicu.

“Bilo je i vrijeme da powerplay proradi. Pričali smo kako moramo pojačati pritisak i upalilo je“, kratko je prokomentirao trener Bostona, Claude Julien.

NHLPA Player Safety

Brandon Bollig (Chicago) suspendiran je na 2 utakmice zbog udarca na Wildovom Keith Ballardu koji ne putuje s momčadi u Chicago.

Domaćini su prešli u vodstvo u 12. minuti prve trećine golom Carla Soderberga koji je uz gol upisao i dvije asistencije. Tuukka Rask obranio je 29 udaraca, a dva gola koja je pustio došla su u igri s igračem više za Montreal. Najprije Brendan Gallagher pet minuta prije kraja druge trećine, a kasnije, tri minute prije kraja susreta, P.K. Subban doveo je rezultat puno bliže nego što je utakmica bila.

Loui Eriksson izborio se za pak nakon neuspjelog udarca Matta Frasera i zabio četvrti gol domaćina.

“Mislim da smo dobro počeli, ali powerplay je preokrenuo utakmicu na njihovu stranu i dao im pouzdanje. Moramo biti bolji u igri 5-na-5“, vidno nezadovoljan bio je trener Habsa, Michel Therrien.

Bruinsi su većinu susreta dominirali ledom, pa iako statistika kaže da je utakmica bila tijesna, realno nije samo Rask nadigrao Careyja Pricea i osigurao pobjedu, već je kompletna momčad Bruinsa naigrala Habse.

Serija seli nazad u Bell Centar u ponedjeljak, gdje Bruinsi imaju priliku ući u finale konferencije, a Habsi imaju poveći spisak promjena koje moraju napraviti da ostanu na životu.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 0:2 [2:2]

Nakon ozljede Frederika Andersena, trener Ducksa, Bruce Boudreau pozvao je 20-godišnjeg Johna Gibsona koji je ove sezone odradio svega tri NHL utakmice regularne sezone. S Jonasom Hillerom na klupi, Boudreau je, kao i u Washingtonu 2009., na vrata poslao drugog rookija ove postsezone. Na kraju utakmice izgledao je kao genije.

Kao najmlađi vratar u povijesti koji je u svom prvom startu zaključao mrežu i tek drugi koji ima upisan shutout u debiju u regularnoj sezoni i doigravanju, Gibson je obranio 28 udaraca na vrata, a momčad ispred njega je odgovorila na pravi način i blokirala dodatnih 25 udaraca uz 18 prisiljenih promašaja.

“Svi imaju povjerenja u njega. Nisam vidio vratara kao što je on. Jako je miran. Prije utakmice je izgledalo kao da se sprema za predsezonski susret. Malo nas je bilo strah kad smo ga takvog vidjeli, ali onda je izašao i odigrao kako je“, rekao je nakon susreta o svom novom vrataru Andrew Cogliano, a prenose službene stranice.

Anaheim je kao i u prošloj utakmici u Staplesu započeo jako. Pa, iako je domaćinima trebalo puno manje vremena da stignu tempo i pritisak, gosti su na prvi odmor otišli s dva gola prednosti. Prva linija, s Devanteom Smith-Pellyjem stvarala je najviše problema te nešto manje od četiri minute prije isteka vremena prvi puta zatresla mrežu Jonathana Quicka. Corey Perry pokupio je slobodan pak iza mreže i bez gledanja proslijedio Smith-Pellyju ispred vrata koji u gužvi pogađa. Kapetan Ryan Getzlaf upisao je drugi bod utakmice dvije i pol minute kasnije u igri s igračem više. Prvo je pucao preširoko, no slijedio je pak iza mreže i vratio ga nazad ispred gola odakle se odbio u mrežu.

U nadi da će momčad ubaciti u brzinu više, trener Kingsa, Darryl Sutter od početka druge trećine na vrata šalje rookija Martina Jonesa. Da li je zbog promjene vratara ili gubitka na domaćem ledu, domaćini su zadnjih 40 minuta u potpunosti dominirali susretom. U drugoj trećini nisu dozvolili niti jedan udarac prema svojim vratima (novi rekord za obje momčadi), a uputili su ih 12. Uz zadnjoj je omjer bio 7:3. Fizički ih nadigravši, zabilježili su duplo veći broj udaraca nego Ducksi (52:26), ali su ujedno imali i više nego duplo veći broj predanih pakova (21:9).

“Napravili smo par pogrešaka i općenito moramo bolje igrati. Nismo dobro kontrolirali pak, dodavanja su nam bila loša i to vodi do prelakog predavanja“, prokomentirao je najveće boljke svoje momčadi kapetan Kingsa, Dustin Brown.

Izjednačenjem serije niti jedna momčad nije upisala pobjedu na domaćem ledu. Idući susret je u ponedjeljak u Honda Centru.

Foto - Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!