Rukomet

Alilović i Sulić osvojili naslov prvaka Mađarske

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 12.05.2014.
Alilović i Sulić osvojili naslov prvaka Mađarske

Rukometaši Veszprema ovog su vikenda osigurali 22. naslov prvaka Mađarske, naime, nakon sigurnog slavlja nad Pick Szegedom 30:21 prošlog utorka, ovog vikenda, točnije, ove nedjelje igrala se druga utakmica završnice Prvenstva. Ponovno su se spretnijima pokazali momci Carlosa Ortege koji su tako ponovno zasjeli na mađarski tron.

Mađarsko rukometno prvenstvo stiglo je do svog kraja. U završnici u kojoj su se našli Veszprem i Pick Szeged, naslov prvaka mogla je osvojiti ekipa koja prva stigne do dvije pobjede. U tome je uspio Veszprem s dva uzastopna slavlja te je tako uoči Final Foura Lige prvaka još jednom pokazao svoju jačinu. Pred Pick Szegedom sada stoji završnica EHF Kupa u Berlinu.

MKB MVM Veszprem - Pick Szeged 30:21 (15:9)

U prvom susretu završnice mađarskog Prvenstva prošlog utorka Veszprem je u svojoj dvorani ugostio Pick Szeged. Aktualni mađarski prvak još je jednom pokazao što sve zna i umije te upisao sigurno slavlje nad svojim protivnikom.

U susret su dobro krenuli gosti koji su u sedmoj minuti otišli na +2 (4:2), no prebacuje u višu brzinu tada Veszprem i ubrzo izjednačuje na 8:8. Uslijedila je potom 5-0 serija domaćina s odličnim reakcijama Mirka Alilovića na golu koji se tako odvojio na +5 (13:8). Do odlaska na odmor Veszprem je u mrežu pospremio dvije lopte, dok je Pick Szeged to učinio jednom.

Nastavak susreta odlično otvaraju momci Carlosa Ortege koji svoje goste ostavljaju na minus osam (11:19). Jonas Erik Larhom i Attila Vadkerti smanjuju to na 13:19, ali s tri nova uzastopna pogotka Veszprem odlazi na +9 (22:13) nakon čega se Szeged nije uspio vratiti u igru. Konačnih 30:21 postavlja Carlos Ruesga koji pogađa praznu mrežu protivnika.

Kod Veszprema najbolji je bio Momir Ilić sa sedam golova, dok je Renato Sulić u pobjedu svoje momčadi ugradio dva pogotka. Čuvar mreže i hrvatski reprezentativac Alilović je obranio sedam lopti. U redovima Pick Szegeda najefikasniji su bili Jonas Erik Larhom i Zsolt Balogh svaki s po pet pogodaka. Vratarski tandem Mikler-Tatai sakupio je pet obrana.

Pick Szeged - MKB MVM Veszprem 24:28 (13:13)

Nakon uvjerljivog slavlja u prvom susretu završnice Prvenstva, Veszprem je gostovao kod Pick Szegeda. U prepunoj dvorani upisao je drugu uzastopnu pobjedu koja je značila i naslov prvaka Mađarske.

Dvoboj su vrlo dobro otvorile obje momčadi stoga se susret prvih 15 minuta igrao u egalu. Tada pojačava tempo Veszprem i odlazi na +2 (7:5), no tu razliku ubrzo stiže domaćin. Ponovno je započela igra pogodak za pogodak u kojoj se minimalna prednost izmjenjivala između obje ekipe stoga se i na odmor otišlo pri rezultatu 13:13.

Drugo poluvrijeme pogotkom otvara Nikola Prce za 14:13, ali serijom 3-0 Veszprem odlazi na +2 (16:14). Uspio je domaćin poravnati rezultat u 39. minuti, no ponovno prebacuju u višu brzinu gosti i odlaze na novih +2 (22:20) nakon čega se Szeged više nije uspio vratiti u igru. U posljednjoj minuti susreta Niko Mindegia promašuje vrata što s druge strane kažnjava Peter Gulyas za konačnih 28:24.

Najbolji strijelci kod Pick Szegeda bili su Gabor Ancsin i Nikola Prce svaki s po pet pogodaka. Kod Veszprema najefikasniji je bio Lazslo Nagy za sedam golova, dok je Renato Sulić zabio njih četiri.

Foto: Facebook - MKB Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz13.05.2014. u 12:14
    Nešto tako sam i mislio. Izgleda da je to i jedina stavka...
    sportoz
  • Obrisan korisnik13.05.2014. u 11:46
    Osnovna stavka tog kodeksa je da se moraš sviđati Gopcu. Ako se, ne daj Bože, usprotiviš na bilo koji način to znači i tvoj oproštaj od reprezntacije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2014. u 00:19
    da se pusi u svlacionici i drzi ruka na srcu to jest djepu :)
    Obrisan korisnik
  • sportoz12.05.2014. u 22:58
    Koje su osnovne stavke tog kodeksa?
    sportoz
  • Obrisan korisnik12.05.2014. u 21:49
    To je Sulić koji kao i Karačić ne poštuje kodeks ponašanja reprezentacije
    Obrisan korisnik