Nogomet

Na Kantridi odluka o osvajaču Rabuzinova sunca, Rijeka čeka Modre s pogotkom prednosti

Mihaela Bradovski • utorak, 13.05.2014.
Na Kantridi odluka o osvajaču Rabuzinova sunca, Rijeka čeka Modre s pogotkom prednosti
Foto: FaH

U tjednu u kojem će se odigrati posljednje kolo MAXtv Prve lige na rasporedu je i uzvratni dvoboj finala Kupa. Na prepunu Kantridu momčad Dinama stiže s minimalnim zaostatkom, izostanci muče oba trenera, a tko će podići Rabuzinovo sunce saznat ćemo oko 22 sata...

Sastav Rijeke u uzvratni dvoboj ulazi s minimalnom prednosti, s ambicijama da odličnu sezonu okruni trofejom, ali i s oprezom jer u goste stiže najbolja momčad prvenstva. Bez obzira na prednost, strateg Riječana Matjaž Kek u svojim je najavama "stao na loptu".

"Kao trener momčadi koja ima priliku osvojiti trofej i tako zaključiti sezonu mogu biti itekako zadovoljan. Pozitivan rezultat iz Maksimira daje nam pozitivu energiju uoči uzvrata, ali jednako smo tako svjesni u kakvom će raspoloženju doputovati gosti. Igrat ćemo protiv najboljih u državi, protiv sastava koji može pobijediti svakoga na bilo kojem stadionu u Hrvatskoj", započeo je Kek, a potom dodao:

"Dinamo već devet godina "melje" u hrvatskom nogometu, ali i ja stojim iza toga da Rijeka baš svakoga može pobijediti na Kantridi. Što ima bolje od ove utakmice? Ima li većeg motiva?."

Riječani već neko vrijeme "guraju" bez nekolicine važnih igrača, a za dvoboj s Dinamom slovenski stručnjak neće moći računati niti na Krstanovića i Zlomislića dok su pod upitnikom Jugović i Leovac. Od ranije na listi izostanaka nalaze se Knežević, Maleš i Marić.

"Krstanoviću čestitke za sve što je postigao radom, ali kako ga nemam na raspolaganju na meni je da pronađem onoga, ili onu dvojicu, koji će raditi pritisak na zadnju gostujuću liniju. Kramarića smo čuvali dvije utakmice, no i dalje ga muči aduktor tako da ćemo morati pričekati posljednji trening kako bismo odlučili što s njegovim nastupom."

Baš poput Keka i strateg Dinama Zoran Mamić s nestrpljenjem dočekuje odlučujuću utakmicu, utakmicu za koju drži da će biti "fešta nogometa".

"Čeka nas najljepša utakmica sezone, utakmica pred punim tribinama i kvalitetnim navijanjem. Očekujem feštu nogometa i moram naglasiti da sam sretan što sudjelujemo u finalnom dvoboju i imamo priliku osvojiti trofej", komentirao je Mamić na konferenciji za medije, a potom se osvrnuo na Rijekinu prednost iz prvog susreta:

"Naravno da je pobjeda Rijeke iz Zagreba uteg na vagi koji preteže na njihovu stranu, no mi ćemo jasno dati sve od sebe da preokrenemo situaciju i vratimo se kući pjevajući. Želimo osvojiti duplu krunu i uložit ćemo sve da tako bude ove sezone. Rijeka ima veliku prednost i dobar rezultat, no kao klub nema priliku svaki dan osvajati trofeje pa je na njoj i puno veći pritisak."

I struka Modrih ima problema s izostancima, no u njima se neće tražiti opravdanja. "Na popodnevnom ću treningu vidjeti kakvo je stanje u momčadi, situacija nije jednostavna, ali kao i ranije ove sezone kada smo imali problema neću tražiti alibi za bilo koji izostanak. Oni koji će igrati dat će sve od sebe da odigraju dobro, znamo tko stoji na raspolaganju, a ja vjerujem da ćemo biti kvalitetniji nego na Maksimiru."

Uzvrat finala Kupa:
Rijeka - Dinamo, 20h

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2014. u 16:14
    Zlomislić je dobio jednu utakmicu kazne za crveni na Maksimiru, te večeras konkurira za sastav
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2014. u 13:21
    Samo Rijeka
    Obrisan korisnik
  • whitewidow13.05.2014. u 13:01
    VAŽ JE NAŠ
    whitewidow
  • Obrisan korisnik13.05.2014. u 12:59
    KAD MI SRCE STANE KUCAT,MOJA DUŠA TAD ĆE OSTAT NA TOM MJESTU ISPOD STIJENA ZA SVA VREMENA.. ..PA DA ČUJEM NAŠU PJESMU, NAŠU PJESMU SA KVARNERA, DA VIDIM TRIBINE CIJELE I DUŠOM BUDEM UZ BIJELE!!!! Vavek vijerno Halubje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2014. u 12:20
    Bambus se već miješa, izvlače se transparenti, tanci odvaljuju, počela je kiša (neka je)...ah kako je lijepo biti Riječanin - AJMOOOOOOOOOO RIIIJEEEEEEEKAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik