Zimski sportovi

Shutout Pricea, Ducksi preokrenuli seriju

Željka Jurkas • utorak, 13.05.2014.
Shutout Pricea, Ducksi preokrenuli seriju
Foto: EPA

I drugo polufinale Istoka odlučivat će se u sedmoj utakmici. Susret prepun emocija, u kojem su gosti na bljeskove prikazivali što zapravo mogu, pripao je u gotovo u potpunosti Canadiensima. Na Zapadu Ducksi su upisali treću uzastopnu pobjedu i preokrenuli seriju na 3:2...

Montreal Canadiens – Boston Bruins 4:0 [3:3]

Suočeni s potencijalnom eliminacijom iz doigravanja, Montreal Canadiensi su prezentirali svoju najbolju igru i u Bell Centru u najvećem dijelu utakmice kontrolirali Bruinse. Carey Price zaradio je svoj četvrti shutout doigravanja u karijeri (sva četiri su došla protiv Bruinsa):“Igrali smo kao cjelina. Natjecali se na svakom paku, mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica serije.“

Domaćini su započeli utakmicu u tonu kakvom su se nadali. U trećoj minuti susreta Lars Eller je iskoristio pogrešku obrane Bruinsa i prvi se upisao na semafor.

Max Pacioretty povećao je vodstvo pobijedivši Zdena Charu na odbijeni pak, a dvije minute kasnije asistirao Thomasu Vaneku na njegovom prvom golu utakmice. Gregory Campbell zaradio je isključenje, Montreal postavio napad, i u prvom udarcu na vrata, u velikoj gužvi, najspretniji se pokazao Vanek.

Drugi gol zaradio je u pomalo komičnoj situaciji, malo manje od četiri minute prije kraja susreta. Boston je mijenjao vratara za klizača više, no promjena nije napravljena dovoljno brzo, Vanek je pucao prema praznoj mreži, Tuukka Rask neuspješno pokušao odigrati i pak je četvrti puta otklizao u njegova vrata.

Unatoč četiri primljena gola, Rask je imao nekoliko velikih obrana i bio jedan od najboljih igrača Bostona.

Sedma utakmica, deveta u povijesti ova dva kluba, igra se u TD Gardenu u srijedu. Obje momčadi svjesne su važnosti, i dok Claude Julien, trener Bruinsa samouvjereno izjavljuje:“Očekujem našu pobjedu“, trener Canadiensa, Michel Therrien ponudio je nešto realniju prognozu:“Sve se može dogoditi u sedmoj utakmici. U tome je njena ljepota.“

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 4:3 [3:2]

Zahvaljujući odličnom startu u svoje prvo doigravanje NHL-a, vratar Ducksa, John Gibson zaradio je i drugi start i opravdao očekivanja. U jakoj završnoj trećini Kingsa sačuvao je dovoljnu prednost i prvi puta u seriji domaćin je upisao pobjedu.

Ducksi su u Honda Centru kontrolirali igru kroz gotovo cijele dvije trećine i stekli tri gola prednosti. Gosti su krajem druge trećine pojačali tempo i pritisak i prenijeli takvu igru u zadnju. S dva gola Mariana Gaborika najprije su s igračem više prepolovili razliku na 4:2, a s manje od sedam minuta igre došli na gol razlike. No, više od toga Gibson nije dozvolio.

Domaćini su imali start kakvom su se nadali. Prvi gol pao je u trećoj minuti, nakon pogreške Jakea Muzzina. Daniel Winnik preuzeo je pak i dodao Nicku Boninu na desnoj strani koji bez problema rješava Jonathana Quicka.

“Kada sve četiri linije zabijaju, teško nas je pobijediti. Uz četiri gola i sjajnog vratara, to mora biti dovoljno“, prokomentirao je strijelac prvog gola Anaheima.

I preostala tri gola domaćina u prvih devet minuta druge trećine došla su iz pogrešaka igrača Los Angelesa. Devante Smith-Pelly zabio je dva gola unutar minute i pol, prvi na powerplayu nakon isključenja Justina Williamsa, a drugi nakon što je kapetan Ryan Getzlaf presjekao dodavanje Aleca Martineza. Zadnji gol Ducksa, Jakoba Silfverberga, došao je nakon što je Matt Green promašio pak u pokušaju raščišćavanja zone.

Na prvom golu Kingsa Trevor Lewis iskoristio je promjenu u redovima domaćina koji su na tren ostali zbunjeni, uzeo je pak u neutralnoj zoni i prošetao do vratiju gdje je visokim udarcem prošao Gibsona.

“Predali smo previše pakova, to je odlučilo. Uz to dopustili smo brze golove i to nas je dodatno obeshrabrilo. A njih s druge strane podiglo. Kada igramo našu igru, ne predajemo pak tako lako“, izjavio je kapetan Kingsa, Dustin Brown, prenose službene stranice.

Gibson se suočio sa 42 udarca, po 14 u svakoj trećini, a Quick s 24.

Šesta utakmica se igra u srijedu u Staples Centru u L.A.-u, bit će to peta eliminacijska utakmica koju Kingsi igraju ove postsezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH14.05.2014. u 15:41
    Ajmo Ducksi, izbacimo taj Los Angeles !!!
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik13.05.2014. u 14:36
    Ajmo Canadiensi, izbacimo taj Boston !!!
    Obrisan korisnik