Nogomet

Finale juniora u najkraćem roku, HNS odgovara na negodovanje

Ivana Strahija • srijeda, 14.05.2014.
Finale juniora u najkraćem roku, HNS odgovara na negodovanje
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski nogometni savez dogovorio je na optužbe o "lakrdiji" koja se odigrala pred finale Kupa hrvatske, kad juniorima Splita i Hajduka nije bilo dozvoljeno odigrati svoju finalnu utakmicu na Kantridi...

Kako je to uvriježeno, finalu Kupa prethodi odigravanje juniorske utakmice Kupa, a ove su se godine u njoj trebale ogledati momčadi Hajduka i Splita. No, utakmica nije odigrana, otkazana je par minuta prije početka, što je uistinu vrlo nespretno od strane domaćina.

Na internetskoj stranici Hajduka kažu: "Nakon što su se obje momčadi zagrijale, nakon što je podijeljen i službeni zapisnik, a neposredno pred početak utakmice, službene osobe su predstavnicima RNK Split i Hajduk rekli kako 'vlasnik stadiona ne dozvoljava odigravanje ove utakmice'. Obje momčadi su u istom trenutku napustile Rijeku i krenule natrag busevima prema Splitu", dodajući kako ih se u danima ranije pokušavalo premjestiti na igralište u Kostreni, dok su Hajduk i Split prihvaćali kao alternative jedino Poljud, Park mladeži ili pak Dugopolje.

HNS se oglasio priopćenjem u kojem stoji: "Neposredno uoči utakmice, došlo je do pogoršanja vremenskih prilika zbog čega je domaćin, Grad Rijeka, izdao priopćenje kako je na temelju stručne analize ocijenjeno kako je nemoguće odigrati dvije utakmice na glavnom terenu u istom danu. HNS je odmah predložio klubovima odigravanje utakmice na terenu „Robert Komen“, što je odbijeno od strane obje momčadi koje su samoinicijativno napustile grad u kojem se trebala igrati finalna utakmica."

Također se dodaje: "Hrvatski nogometni savez trenutno je u postupku prikupljanja svih izvješća službenih osoba i utvrđivanja okolnosti u kojima je došlo do neodigravanja utakmice i kada bude imao sve relevantne informacije objavit će koje će mjere poduzeti. HNS će utvrditi potencijalnu odgovornost klubova i odgovornih osoba koji su odbili odigrati utakmicu uvjetujući odigravanje na glavnom terenu stadiona Kantrida i potom samovoljno napustili mjesto odigravanja susreta."

Na koncu, vrlo neugodno i sasvim nepotrebno, dok u Hajduku kažu "Nova lakrdija!". Datum i mjesto odigravanja utakmice još se ne zna, no HNS kaže - odigrat će se u najkraćem roku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikoništ15.05.2014. u 13:16
    Prenio sam samo što je vrbanovic izjavio, tj. što su neki mediji prenjeli.
    nikoništ
  • Hektor33315.05.2014. u 10:03
    Krivo si napisao... Hajduk i Split su pristali igrat na pomoćnom terenu, ali tu utakmicu je otkazala policija jer nisu mogli jamčit sigurnost. Inače za tu utakmicu na pomoćnom terenu se već izradio zapisnik i obavljena su zagrijavanja.
    Hektor333
  • Obrisan korisnik15.05.2014. u 06:51
    J...m ih lude i jedne i druge. Pa kad su vidjeli da igraju dvije ekipe iz Splita ,što nisu dogovorili utakmicu dolje. Imaju 2 stadiona na raspolaganju ,ili čak 3 u dugopolju. Klubovi bi izbjegli nepotrebne troškove i sve to. A oni oboje dođu u Rijeku. E lude države i ludih ljudi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2014. u 23:54
    na temelju strucne analize....poserem vam se na te analize. Ja ti iz kaucha mogu rec da rijetko koj teren moze izdrzat dvije utakmice za redom...a u slucaju kise, nijedan (kad pricamo o HR). Tako da je sama ideja o odigravanju oba finala na istom terenu vese nego komicna! Viva i nostri..c c c
    Obrisan korisnik
  • cameosis14.05.2014. u 22:45
    finale pehara juniora je službena utakmica -- ako je po terminu prva utakmica, mora se igrati po protokolu.rijeka i dinamo su mogli -- u slučaju da je nakon prve utakmice teren nedovoljan za igranje -- prijeći na teren "robert komen" ...ali nigdje ne pišu da je domaćin "samoinicijativno" zabranio... [više na forumu]
    cameosis