Nogomet

Matić: "Bili smo bolji i opravdali očekivanja stavljena pred nas, neka svi uživamo u ovome"

Vedran Babić • petak, 16.05.2014.
Matić: "Bili smo bolji i opravdali očekivanja stavljena pred nas, neka svi uživamo u ovome"
Foto: Kristijan Komarica

Borba za Europu kao pobjednika je iznjedrila Split, koji je u Parku mladeži odigrao neriješeno s Lokomotivom i tako sačuvao četvrtu poziciju. Domaći trener Ivan Matić ponosan je na Klub i igrače te poziva na slavlje, dok je gostujući strateg Tomislav Ivković čestitao Splitu dodavši kako se završnica pretvorila u cirkus...

Nije bilo lako ni jednostavno, no Split je ostvario željeni cilj - izborio je plasman u kvalifikacije Europske lige. U ogledu s izravnim konkurentom Split je u Parku mladeži odigrao 1:1 s Lokomotivom, što mu je bilo dovoljno za očuvanje četvrte pozicije. Oba kluba imaju jednaki broj bodova, no Crveni imaju bolji međusobni omjer.

"Oscilirali smo tijekom sezone, ali smo i jedina momčad koja je iskoristila oscilacije Lokomotive", kazao je Splitov trener Ivan Matić nakon rezultata koji će Splitovu sezonu ipak učiniti uspješnom. "Sve se zapetljalo u posljednjim kolima, negdje nismo imali sreće, ali na kraju smo ipak zasluženo izborili Europu. Hvala mojim pomoćnicima i Upravi kluba koja nam je dala povjerenje da dođemo do ovog cilja. Neka svi slavimo i uživamo u ovome."

No, put do slavlja i uživanja nije bio lagan. Borba za Europu stala je u posljednjih 90 minuta iako su i Split i Lokomotiva u pojedinim dijelovima sezone bili u prednosti. U zadnjoj utakmici više je pokazao Split, koji je goste matirao u 63. minuti golom svog najboljeg strijelca Bilića. U završnici se zakompliciralo - u 84. minuti Kvesićevu pogrešku iskoristio je Budimir i izjednačio, a u sudačkoj nadoknadi Ibriks je blokirao opasan udarac Mišića.

"Dramatičnost na kraju utakmice rezultat je naše greške jer ništa nije išlo u tom smjeru. Bili smo bolji protivnik i opravdali smo očekivanja stavljena pred nas prije početka utakmice. Momci su skupili snagu, sve istrpjeli i priveli susret kraju na najbolji mogući način. Čestitam im na igri, rezultatu i ovom uspjehu", dodao je Matić, koji je na klupu Splita sjeo u veljači ove godine nakon što je Stanko Mršić dobio "nogu".

Pred čelnicima Splita sada je zadatak stvaranja momčadi koja bi u Europi mogla proći barem jedno kolo jer dojam je kako sadašnja momčad teško može ostvariti više od toga. Naravno, prioritet je domaće prvenstvo, u kojem Crveni i dalje gledaju u leđa Dinamu, Rijeci i Hajduku.

Lokomotivin trener Tomislav Ivković istaknuo je kako utakmica nije bila baš lijepa s obzirom na to da je ulog bio velik. "Htjeli smo čekati šansu i što duže držati pozitivan rezultat, a to je bila nula. Kako bi se utakmica bližila kraju, ubacivanjem naših ofenzivnih igrača pokušali bismo dovesti Split u probleme. Šteta greške kod gola, ali uspjeli smo se vratiti, pokazali smo karakter i nakon toga imali šansu Mišića. Nakon toga više nije bilo igre, već cirkus i igrokaz. Shvaćam da cilj opravdava sredstvo jer je ulog bio velik. Čestitke Splitu i želim mu sreću u Europi."

Ivković se osvrnuo i na probleme zbog kojih je njegova momčad na koncu ostala bez nastupa u Europi.

"Skoro smo svaku utakmicu mijenjali zadnju liniju. Ključna je utakmica bila poraz od Zadra u Zagrebu. To nas je poremetilo. Ušli smo u seriju negativnih rezultat, ali moram biti zadovoljan jer smo sezonu završili s istim brojem bodova kao Split, a predviđali su nam ispadanje iz lige. Prosjek mojih igrača je 21 godina, od početka sezone promijenio sam devet igrača, pa mislim da su igrači dali maksimum."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis17.05.2014. u 00:11
    svaka čast, četitke splitu.
    cameosis
  • Obrisan korisnik17.05.2014. u 00:06
    Kme, kme, lijepo si od GNK-a mogao uzeti nekog igrača za "masnu" lovu...
    Obrisan korisnik