Košarka

Blatt: "Zacrnilo mi se pred očima, uopće nisam vidio Riceov koš"

Branimir Korać • subota, 17.05.2014.
Blatt: "Zacrnilo mi se pred očima, uopće nisam vidio Riceov koš"
Foto: EPA

U čudesnoj utakmici u Milanu Maccabi je prošao u finale Eurolige vrativši se iz teške situacije i u završnici susreta iskoristio je poklone CSKA. Iako će se utakmica pamtiti po glupo izgubljenoj lopti Hrjape, polaganjem u kontri Ricea i promašajem u završnici Weemsa, više segmenata je odlučilo pobjednika...

Veliki američki stručnjak David Blatt odnio je pobjedu nad Ettoreom Messinom, CSKA je još jednom zaustavljen kada je mislio da može do naslova prvaka. Imaju Moskovljani odličnu momčad, ali nisu imali glavu i dovoljnu želju za pobjedom. Maccabi je to imao i nakon ovakvog povratka u utakmicu, zaslužio je pobjedu. Ako ništa, onda zbog vojske navijača koja je bučno proslavila pobjedu.

"Teško mi je govoriti o utakmici u ovom trenutku. Mislim da smo pobijedili momčad koja je bila bolja od nas i to smo napravili na nevjerojatan način. Ovo će biti utakmica koje ćemo se uvijek sjećati. kada smo zaostajali 15 razlike, samo sam razmišljao kako bi bilo dobro da prije kraja četvrtine malo smanjimo zaostatak, bilo bi previše reći da sam očekivao pobjedu. Uopće nisam igračima govorio o taktici, samo sam im govorio da pogledaju semafor i kako zaostatak pada, tada je pritisak bio na Moskovljanima", kaže Blatt.

Američki stručnjak tvrdi kako se uopće ne sjeća Riceovog koša za vodstvo.

"Kada smo uzeli tu loptu, zamračilo mi se pred očima, ništa nisam vidio i uopće se ne sjećam Tyreseove akcije, šut nisam vidio. Sve što sam rekao bilo je - wow, pobijedit ćemo. Tako je moralo biti."

Rice je na kraju bio junak Izraelaca, igrač koji je iz teške situacije položio i donio pobjedu Maccabiju.

"Nevjerojatno, vidio sam da sam u situaciji jedan na jedan i samo sam razmišljao kako zabiti koš. Vrlo jednostavno, znao sam da nam to znači sve. Za to igramo košarku, da se nađemo u takvoj situaciji, da imamo priliku pogoditi šut koji nas vodi u borbu za naslov prvaka. Bolji scenarij od toga ne možeš si zamisliti", dodao je Rice.

Veliki posao odradio je i Alex Tyus koji je cijelim tijekom susreta vodio tešku bitku s visokim igračima CSKA.

"Bili smo u ovakvoj situaciji već dosta puta. Znali smo da možemo igrati jako dobro u drugom poluvremenu i da smo sposobni tijekom susreta prilagoditi igru. Ponosan sam na sve, CSKA je fizički vrlo jaka momčad i nikada ne dopušta lagane koševe. Upravo zato sam u posljednjoj četvrtini pokušavao neke druge stvari, tražio sam rupu u njihovoj obrani i način na koji da dođem do napadačkih skokova. Htio sam raditi ono što će pomoći momčadi."

Ettore Messina bio je bijesan nakon susreta. Ne toliko razočaran, koliko ljut.

Čestitam Maccabiju na pobjedi, to je sve što imam za reći. Teško je kontrolirati utakmicu 39 minuta i onda izgubiti. Tri četvrtine smo bili vrlo disciplinirani, kontrolirali skok i ritam utakmice, a onda u u zadnjoj četvrtini ništa od toga nismo radili. Napravili smo puno sitnih pogrešaka, dolazile su u serijama i izgubili smo utakmicu. Vidio sam puno sranja u životu, ali ovo je najveće. Ovo je bolno i različito:"

Tragičar susreta uz Viktora Hrjapu bio je Sonny Weems. Čovjek od kojeg se najviše očekivalo, nije donio ništa dobro Moskovljanima. Potpuno zaustavljen i potpuno van utakmice. Priču je završio promašajem na kraju.

"Željeli su pobjedu više od nas. Pogađali su šuteve, a mi smo gubili lopte i promašivali. U ovako važnoj utakmici to je nedopustivo. Dali smo im pobjedu."

Euroliga

1Monaco 10+13
2Panathinaikos 10+10
3Bayern 10+8
4Maccabi Tel Aviv 10+7
5Žalgiris 10+7
6Baskonia 10+6
7Partizan 01-6
8ASVEL Lyon-Villeurbanne 01-7
9Barcelona 01-7
10Real Madrid 01-8
11Alba Berlin 01-10
12Armani Milano 01-13
13Anadolu Efes 000
14Crvena zvezda 000
15Fenerbahçe 000
16Olympiakos 000
17Paris 000
18Virtus Bologna 000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga

1Monaco 10+13
2Panathinaikos 10+10
3Bayern 10+8
4Maccabi Tel Aviv 10+7
5Žalgiris 10+7
6Baskonia 10+6
7Partizan 01-6
8ASVEL Lyon-Villeurbanne 01-7
9Barcelona 01-7
10Real Madrid 01-8
11Alba Berlin 01-10
12Armani Milano 01-13
13Anadolu Efes 000
14Crvena zvezda 000
15Fenerbahçe 000
16Olympiakos 000
17Paris 000
18Virtus Bologna 000

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2014. u 15:11
    Trebaju ostavit obavezno Kauna , Hrjapu, Fridzona i Voroncevića kao domaće. Hynes i Weems isto tako. Sve ostalo zavisi od novog trenera. Love imaju koliko treba. Stvarno su trebali bit u finalu sa Realom , ali ko ih šljivi - nek se strpe još koju godinu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2014. u 14:39
    Vjerojatno odlaze Messina, Teodosić i Krstić na kraju sezone. CSKA mora imati igrače koji igraju najbolje kad je najteže a ne da se useru na sam pomisao final foura. Ovakvi porazi više nisu slučajni, već je to problem ekipe. Sjetimo se 2012. i Istanbula kada je također CSKA prokockao u finalu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2014. u 09:32
    Zacrnilo se i Messini.... Ovaj Rice je prolazio Teodosića kao brzi vlak. Šteta da ćemo svi pamtiti da je baš Hrjapi ispala lopta iako je ovaj bio najbolji u CSKA. Weems je do predzadnjeg šuta promašivao sve, a to je zasluga timske obrane Maccabia. Dok Krstić može odma u Tursku na "mlaćenje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • litleben17.05.2014. u 07:07
    Nisam neki stručnjak za ruski, ali ono što ti tražiš je engleski napis za ruska, ukrajinska imena. S druge strane kod prijevoda s ruske čirilice dolazi do problema, jer nekih slova nemamo u našem jeziku, a ni (što je važnije) na tipkovinici. Tako da mislim kako je kod slavenskih prezimena sasvim OK... [više na forumu]
    litleben
  • Obrisan korisnik17.05.2014. u 02:05
    Ok, kako se može napisati Hrjapa kada se piše Khryapa a ostala, da se tako izrazim "zapadna" imena se pišu ispravno. Nisam tip koji čita tekst i traži gramatičke greške, znam da se svakom dogodi i to je normalno ali ovo mi strašno smeta i volio bih kada bi netko dao logično objašnjnje na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik