Kup Hrvatske (m) - Final Four, za 3. mjesto, 17.05.2014, 15:00 h
Nexe Našice
Nexe Našice 27:29 Varaždin 1930
Varaždin 1930

Rukometaši Varaždina preko Nexea stigli do trećeg mjesta u Kupu Hrvatske

Iz Umaga:Danijela Lemaić • subota, 17.05.2014.
Rukometaši Varaždina preko Nexea stigli do trećeg mjesta u Kupu Hrvatske

Rukometaši našičkog Nexea, nakon teškog poraza od Dubrave u polufinalu Kupa, okrenuli su se utakmici za treće mjesto. Na terenu ih je čekala ekipa Varaždina koja je, pak, izgubila od hrvatskog prvaka CO Zagreba. U izjednačenoj borbi po isteku 60. minute bolji su bili momci iz Varaždina.

Nexe – GRK Varaždin 27:29 (14:14)

Kup Hrvatske, Utakmica za 3. mjesto
Umag – ŠD Marije i Line, Gledatelja:500
Suci: Glavinić/Veraja (Metković)

Nexe: Pivac (11 obrana), Vešligaj; Bureš, Eter 4, F. Lelić 5, Mrđenović 1, Tomas, Kružić 4, Jurjević 4, Sokolić, Božić-Pavletić, Sakić, Vegar 2, Nuić 2, Tomić, Ivić 5
Trener: Zdenko Kordi

Varaždin: Grd (4 obrane), Balent (2 obrane); Težak, Melnjak, Jeftić, Horvat 7, Kontrec 1, Vincek, Sršen 1, Vidaček 1, Čelić, Kuduz 4, Mišković 5, Herman 3, Marčec 2, Tokić 5
Trener: Tomislav Štimac

Sedmerci: Nexe: 2/3; Varaždin: 3/5
Isključenja: Nexe: 8 min.; Varaždin: 6 min.

Ove subote popodnevni termin bio je rezerviran za utakmicu trećeg mjesta Kupa Hrvatske. Na terenu Školske dvorane Marije i Line susrele su se ekipe Nexea i Varaždina koje će snage ponovno odmjeriti već za četiri dana su sklopu sedmoga kola Lige za prvaka. Ovo je bila odlična prilika za obje ekipe da ispitaju kako diše suparnička momčad uoči vrlo važne utakmica koja bi mogla biti ključna u konačnom raspletu Lige za prvaka.

Uzvrat već u srijedu

Pomoćni trener pobjedničke momčadi Tomislav Štimac nakon slavlja nad Nexeom rekao je: "Čestitam svima u Nexeu na velikoj borbi. Ovo je bila vrlo zanimljiva utakmica u kojoj je pobjeda mogla prijeći i na našičku stranu. Mi smo u posljednjih tjedan dana imali vrlo naporan ritam i imamo par igrača koji su nam načeti ozljedama. Danas smo izvukli zadnje atome snage i svi su dali sve od sebe. Utakmicu smo dobili na samom kraju i sada se moramo pripremiti za puno težu utakmicu koja nas čeka već za četiri dana."

"Čestitam Varaždinu na pobjedi. Mi smo danas htjeli prije svega odigrati kvalitetnije nego jučer i u nekim segmentima smo u tome uspjeli, dok, pak, u nekima nismo. Možemo reći da je lovac uhvatio lovinu. Vjerujem kao trener da se možemo dići za utakmicu koja nas s Varaždinom čeka u srijedu", kazao je strateg našičkog kluba Zdenko Kordi nakon novog poraza svoje ekipe.

Susret se prvih šest minuta igrao u izjednačenom tonu sve do dva uzastopna pogotka Ivana Horvata za +2 (5:3) Varaždina. Odgovorio je na to Nexe svojom serijom 4-0 s kojom je otišao u vodstvo 7:5. Dobro su držali tu prednost momci Zdenka Kordija, čak su u 22. minuti imali i +3 (11:8). No, Dabrovi se nisu predali te su pojačali tempo i dobrim rješenjima u napadu uspjeli poravnati rezultat na 13:13. Do isteka 30. minute obje ekipe su mrežu tresle po jednom stoga se na odmor otišlo s rezultatom 14:14.

Početkom drugog dijela susreta Nexe se odvojio na +2 (17:15), ali ubrzo to sustiže Varaždin koji pogotkom Ante Kuduza izjednačava na 19:19. Uslijedila je potom igra pogodak za pogodak u kojoj se minimalna prednost izmjenjivala između obje momčadi da bi Varaždinci do samoga kraja uspjeli osigurati +2 i slavljem 29:27 uzimaju svoj prvi trofej za treće mjesto u Kupu Hrvatske.

U redovima pobjedničke ekipe najbolji je bio Ivan Horvat sa sedam zgoditaka, dok je vratarski tandem Grd-Balent obranio šest lopti. Kod Nexea najefikasniji su bili Franjo Lelić i Šime Ivić svaki s po pet golova. Vratar Josip Pivac sakupio je 11 obrana.

Foto: Jozo Čabraja

Kup Hrvatske (m) - Final Four

za 3. mjesto

Nexe Našice27:29Varaždin 1930

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Kup Hrvatske (m) - Final Four

za 3. mjesto

Nexe Našice27:29Varaždin 1930

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teletabis8917.05.2014. u 17:32
    Bravo za Varaždin, sada se vidi kolika je jačina Zagreba s obzirom da je Varaždn koji u tako kratkom vremenu uspio 2 puta dobiti Nexe jučer izgubio od Zagreba 10 razlike.
    teletabis89
  • Obrisan korisnik17.05.2014. u 16:36
    nisam znao da je trofej 3. mjesto.. :D možda je trijumf ili medalja.. ali trofej baš i ne
    Obrisan korisnik