Rukomet

Smajlagić: "Lokomotiva je nakon niza godina osvojila Kup, trebamo biti zadovoljni"

Iz Umaga:Danijela Lemaić • subota, 17.05.2014.
Smajlagić: "Lokomotiva je nakon niza godina osvojila Kup, trebamo biti zadovoljni"

Rukometašice Lokomotive ove su subote u finalu Kupa Hrvatske snage odmjerile s igračicama Zameta. U vrlo uzbudljivoj utakmici na kraju su nad igračicama Zameta slavile 24:21 te tako podigle svoj četvrti pehar Kupa. Netom nakon susreta riječ dvije rekli su trener Irfan Smajlagić i trenerica Adrijana Prosenjak, kao i igračice Tea Grubišić i Ćamila Mičijević.

Ekipa zagrebačke Lokomotive u 23. finalu Kupa Hrvatske za žene podigla je pehar četvrti puta nakon što je upisala pobjedu nad igračicama Zameta. U susretu koji se u prvom dijelu igrao u izjednačenom tonu, u drugom dijelu pokazala se zrelost Lokosica koje su do kraja susreta prelomile rezultat u svoju korist kako bi osigurale novo slavlje.

Trener Lokomotive Irfan Smajlagić nakon pobjede svojih djevojaka ukratko je rekao o finalnom susretu: "Bilo je vrlo važno osvojiti Kup, a za to postoji teži i lakši put. Trebamo biti zadovoljni rezultatom jer je Lokomotiva osvojila Kup nakon niza godina. Igračice su shvatile da pišu povijest kluba i možda je upravo taj pritisak malo djelovao na njih. Kada pobijedite s ovako malim brojem obrana vidi se kvaliteta ekipe. Za godinu, dvije nitko se neće sjećati rezultata već samo pobjede."

"Smatram da smo sve ispustili zbog našeg neiskustva i u greškama. Teško je loviti rezultat protiv ekipe kao što je Lokomotiva. Ali na kraju svega, cure su pokazale da rastu iz utakmice u utakmicu", otkrila je trenerica Prosenjak jedan od razloga poraza.

"Trenutno imam dva osjećaja. Prvi je taj da sam izuzetno sretna i ponosna na svoje djevojke koje su pokazale što sve znaju i mogu. Drugi je strašno razočaranje jer smo ovdje došli osvojiti Kup koliko god to čudno zvučalo. Znali smo da je Lokomotivi imperativ pobjeda i da će ih taj pritisak mučiti stoga smo računali da bi ih upravo na to mogli uloviti, što se skoro i dogodilo", rekla je, pak, s druge strane trenerica Zameta Adrijana Prosenjak.

Igračica Zameta Ćamila Mičijević, koja je bila najbolja igračica u redovima svoje ekipe sa šest pogodaka, rekla je riječ, dvije o borbi za naslov: "Čestitke Lokomotivi na prvom mjestu, a svojim curama na velikoj borbi. Pokazale smo da se kada hoćemo možemo nositi s jakim ekipama"

"Sretna sam što smo osvojile Kup. Čestitala bih svim curama što smo skupile snage da izvučemo utakmicu do kraja i što smo dale sve od sebe da ostvarimo svoj cilj", prokomentirala je Tea Grubišić.

Foto: Jozo Čabraja

Kup Hrvatske (ž) - Final Four

finale

Zamet21:24Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!