Vodeni sportovi

Prva pobjeda Phelpsa nakon povratka natjecanjima, najbrži na 100 delfin

Branimir Korać • nedjelja, 18.05.2014.
Prva pobjeda Phelpsa nakon povratka natjecanjima, najbrži na 100 delfin
Foto: EPA

Michael Phelps stigao je do svoje prve pobjede nakon što se vratio u bazen. Nakon dvogodišnje pauze Phelps pokušava uhvatiti pravu formu i nastupiti na Olimpijskim igrama u Riju, a pobjeda u Charlotteu sigurno će puno značiti za podizanje samopouzdanja...

Jedan od najvećih plivača u povijesti, Michael Phelps, napravio je još jedan veliki korak prema povratku u svjetski plivački vrh. Već prvi povratnički nastupi bili su ohrabrujući, a vrlo brzo stigla je i prva pobjeda.

Phelps je slavio u Charlotteu u utrci na 100 metara delfinovim stilom s vremenom 52.13 ispred Bjelorusa Pavela Sankoviča čime je isplivao isto vrijeme kao i u prošlom nastupu u Arizonu u Mesi.

U Mesi je poražen od Ryana Lochtea, međutim Lochte nije mogao nastupiti u Charlotteu zbog bolova u nedavno operiranom koljenu. Liječnici su mu savjetovali odmor i to je pružilo priliku Phelpsu za pobjedu.

"Prošlo je već puno vremena od posljednje pobjede. Lijepo je vidjeti prvo mjesto pokraj svojeg imena, lijepo je ponovno biti na vrhu poretka. Ovo mi je prva od povratka u bazen i nadam se da je to početak lijepe serije", rekao je Phelps.

Američki plivač potvrdio je kako prve ozbiljnije nastupe i kombiniranje više težih utrka očekuje krajem lipnja na natjecanju u Santa Clari i to ovisno kako će tijelo reagirati na treninge do tada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2014. u 01:09
    jedan od najvecih plivaca u povijesti?? najuspjesniji olimpijac svih vremena je zasigurno i najveci plivac u povijesti a ne jedan od
    Obrisan korisnik