Rukomet

Kadetkinje Zrinskog i kadeti CO Zagreba obranili naslove prvaka

Iz Umaga:Danijela Lemaić • nedjelja, 18.05.2014.
Kadetkinje Zrinskog i kadeti CO Zagreba obranili naslove prvaka

U sklopu 3. Festivala rukometa u Umagu održana je i završnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete rođene 1996. i mlađe. U ženskoj konkurenciji rukometašice Zrinskog obranile su naslov prvakinja, kao i igrači CO Zagreba koji su u muškom finalu svladali vršnjake iz Dugog Sela.

Treći po redu rukometni festival već su tradicionalno otvorile hrvatske kadetkinje koje su se na završnicu plasirale nakon natjecanja po regijama. Iz regije sjever u Umag su stigle rukometašice Zrinskog, Podravke, Koke i Osijeka. Nakon regularnog dijela sezone iz regije zapad na završnicu su se plasirale igračice Dugog Sela, Zameta i Trešnjevke, dok su iz regije jug došle samo predstavnice Vranjica. Klubovi Sesvete, Opatija, Sinj i Split odustali su od nastupa na završnici, dok je ekipa Trešnjevke primljena kao zamjena.

Prva dva dana natjecanja igralo se po skupinama, točnije u tri skupine, dok je treći dan bio rezerviran za križanje po skupinama. Zadnjeg dana turnira započelo je razigravanje za plasman od prvog do devetog mjesta. Rukometašice Zrinskog iz Čakovca zadnjeg su dana natjecanja slavile nad igračicama Dugog Sela 17:13 (8:7) i tako obranile naslov prvakinja.

Izabrana je i najbolja sedmorka turnira u kojoj su se našle Paula Posavec, Sara Dominić i Nikolina Zadravec iz Zrinskog, Ena Zagorščak iz Podravke, Ana Perković iz Osijeka, Larissa Kalaus iz Koke te Josipa Mamić iz Dugog Sela. Također, za najkorisniju igračicu i najbolju strijelkinju proglašena je Stela Posavec, dok je najbolji trener Željko Golik, strateg Zrinskog.

Najbolja kadetska sedmorka

Najboljim lijevim krilo proglašen je Lucijan Travica iz Zameta, dok je najboljim desnim krilom proglašen Filip Glavaš iz Kozale. Najbolji desni vanjski Bruno Vili Zobec iz CO Zagreba, dok su njegovi suigrači Kristijan Radoš, Marko Šehić i Arijan Jović proglašeni najboljim srednjim vanjskim, odnosno, pivotom, odnosno, vratarem. najbolji lijevi vanjski je, pak, Tomislav Severec iz Dugog Sela, ujedno i najbolji strijelac turnira. Najkorisniji igrač jest Dorian Markušić također iz Dugog Sela, najbolji obrambeni igrač jest Zagrebov Domagoj Potnar, dok je nagradu za najboljeg trenera primio Zagreba Nino Marković

Kod kadeta u borbu za naslov prvaka u dvije umaške dvorane krenulo je osam ekipa koje su bile smještene u dvije skupine. U skupini A našli su se rukometaši Moslavine, Trsata, Dugog Sela i Zameta, dok su se u drugoj skupini našli igrači CO Zagreba, Kozale, Karlovca i Osijeka.

Prva tri kola završnice Prvenstva igralo se po skupinama, a uoči razigravanja za plasman najbolji u svojim skupinama bili su kadeti CO Zagreba, Dugog Sela, Zameta i Kozale koji su se tako plasirali u polufinale završnice. U prvom polufinalnom susretu Dugo Selo svladalo je Kozalu 30:16 (16:9), dok je u drugom susretu CO Zagreb uvjerljivo bio bolji od Zameta 32:16 (14:7). U razigravanju od trećeg do sedmog mjesta pobjede su ostvarili Trsat, koji je pobijedio Karlovac nakon sedmeraca 27:26 (25:25, 13:12), Osijek je bio bolji od Moslavine 30:24 (12:17), dok je Kozala nakon sedmeraca svladala Zamet 28:26 (13:15, 25:25).

U finalnom susretu sukobili su se branitelji naslova, rukometaši CO Zagreba i momci iz Dugog Sela. Susret je počeo u izjednačenom tonu, ali igrači Zvonka Kaleba prebacuju u višu brzinu te nošeni obranama Ivana Ključara, ali i greškama Zagrebaša u napadu, odlaze na +4 (8:4). Uspjeli su Zagrebaši smanjiti zaostatak tek u 22. minuti kada za 8:10 s linije sedam metara biva siguran Kristijan Radoš. Ta razlika zadržala se i do odlaska u svlačionice kada je bilo 11:9 za Dugo Selo.

Drugo poluvrijeme s dva uzastopna pogotka otvara CO Zagreb za poravnanje rezultata na 11:11. Uslijedila je potom igra pogodak za pogodak sve do 5-0 serije Zagrebaša koji odlaze na +5 (21:16). Konačnih 22:16 postavlja Bruno Vili Zobec. Najbolji strijelac kod pobjedničke momčadi je bio Kristijan Radoš sa sedam golova, dok je vratar Šime Duvančić obranio devet lopti. Kod Dugog Sela najefikasniji je bio Tomislav Severec s pet zgoditaka, dok je čuvar mreže Ivan Ključar sakupio deset obrana.

Poredak kadetkinja:
1. ŽRK Zrinski
2. ŽRK Dugo Selo 55
3. ŽRK Koka
4. RK Lokomotiva
5. ŽRK Zamet
6. ŽRK Osijek
7. RK Podravka
8. RK Vranjic
9. RK Trešnjevka

Poredak kadeta:
1. RK CO Zagreb
2. RK Dugo Selo
3. RK Kozala
4. RK Zamet
5. RK Osijek
6. RK Moslavina
7. RK Trsat
8. RK Karlovac

Foto: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!