Kup Hrvatske (m) - Final Four, finale, 18.05.2014, 17:30 h
Dubrava
Dubrava 31:39 RK Zagreb
RK Zagreb

Zagrebaši očitali rukometnu lekciju Dubravi za svoj 21. naslov u Kupu Hrvatske

Iz Umaga:Zvonka Keliš • nedjelja, 18.05.2014.
Zagrebaši očitali rukometnu lekciju Dubravi za svoj 21. naslov u Kupu Hrvatske

Momčad CO Zagreba ove je nedjelje napravila prvi korak ka novoj dvostrukoj kruni u hrvatskome rukometu, naime, na završnici Kupa Hrvatske u oba je susreta pokazala svoju nadmoć te je kako Varaždinu u polufinalnu tako i Dubravi u finalu očitala pravu rukometnu lekciju za obranu naslova osvajača Kupa.

Dubrava - CO Zagreb 31:39 (11:19)

Kup Hrvatske za rukometaše, finale:
UMAG - Školska dvorana Marije i Line, Gledatelja: 593
Suci: Gubica/Milošević (Osijek)

Dubrava: Badžek (3 obrane), Grahovac (2 obrane), Heningman; Kelemen, Škopić 1, Prka 1, Vida 5, Dumenčić 7, Čurić 2, Maričić 2, Volar 2, Punčec 3, Mihaljević, Butorac 3, Vinković 4, Kljaić 1
Trener: Hrvoje Horvat

CO Zagreb: Stevanović (8 obrana), Ivić (4 obrane); Mihić, Brozović 3, Matulić 4, Šprem 2, Čorić 5, Šebetić 4, Horvat 5, Šušnja, Šandrk 1, J. Valčić 3, T. Valčić, Obranović 5, Vuglač 6, Kovačević 1
Trener: Boris Dvoršek

Sedmerci: Dubrava: 4/5; CO Zagreb: 4/4
Isključenja: Dubrava: 6 min.; CO Zagreb: 6 min.

Završnica Kupa Hrvatske za rukometaše stigle je ove nedjelje i do svog posljednjeg dana i one posljednje finalne borbe u koju su na parketu Školske dvorane Marije i Line zakoračile momčadi Dubrave i CO Zagreba. I dok su igrači Dubrave već ostvarili veliki uspjeh plasmanom u svoje prvo finale Kupa Hrvatske, momci Borisa Dvoršeka borba za naslove već je u navici stoga su motivirano krenuli i po svoj 21. naslov osvajača Kupa.

Trener CO Zagreba Dvoršek na teren je protiv Veprova iz Dubrave poslao iskusnog vratara Ivana Stevanovića, dok su se u prvom napadu našli kapetan Zlatko Horvat na desnome krilu, kao i Antonijo Kovačević na onom lijevom, na crti je priliku dobio mladi Teo Čorić, dok su vanjsku liniju zauzeli Josip Valčić, Mario Vuglač i Sandro Obranović. Zagrebaši su, pak, i dalje bez ozlijeđenog Stipe Mandalinića koji se na teren vraća početkom iduće sezone, dok je Luka Stepančić sa svojom momčadi doputovao u Umag, no oba je susreta odgledao s tribina.

Gubica i Milošević najbolji suci 2013.

Netom prije početka dvoboja suci samoga finala, Matija Gubica i Boris Milošević, primili su nagradu za najbolji sudački par 2013. godine, a kako istu nisu uspjeli primiti u 2012. ove se nedjelje iz Umaga kući vraćaju s dvije kristalne lopte i priznanja.

Finalni susret i borbu za novi sjajan trofej na najbolji mogući način otvorili su branitelji naslova te su nizom pogodaka Horvata, Vuglača, Obranovića, Čorića i Kovačevića stigli na odličnih 8:0, dok su njihovi suparnici jednostavno bili nemoćni i bezidejni kako u obrani tako i u napadu. Na prvi pogodak Dubrave čekalo se tako punih 11 minuta kada Zagrebovu mrežu uspijeva zatresti Ivan Dumenčić.

Ni obrana 5-1, ni igra bez vratara te sa sedam igrača u napadu, ni minuta predaha nisu tada pomogli ekipi Dubrave od koje se momčad CO Zagreba sredinom prvoga dijela odvaja na velikih i uistinu nedostižnih deset golova razlike (12:2). Trudili su se tada Veprovi pronaći put do suparničke mreže, uspjeli su čak stići i na minus osam (8:16), no sigurni i motivirani Zagrebaši ubrzo vraćaju svojih +10. Do odlaska na odmor momci Hrvoja Horvata ipak se uspijevaju pomalo razbuditi te ponovno smanjiti zaostatak pa se tako na predah odlazi sa Zagrebovih 19:11.

Nastavak susreta donio je nešto ravnopravniju igru te igru pogodak za pogodak, no stečenih osam razlike treća momčad SEHA GSS lige uporno čuva (22:14, 30:22). U samu završnicu ogleda ulazi se novim sedmercem za Dubravu kojeg ne uspijeva realizirati Kristian Volar, naime, Stevanović vrlo dobro reagira, no odbijenu loptu Volar ipak koristi kako bi svoju ekipu odveo na 25:32. Do samoga kraja nije se mnogo promijenilo stoga Zagrebaši uvjerljivim slavljem 39:31 nad Dubravom stižu do svog 21. trofeja u Kupu Hrvatske.

Foto: Jozo Čabraja

Kup Hrvatske (m) - Final Four

finale

Dubrava31:39RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Kup Hrvatske (m) - Final Four

finale

Dubrava31:39RK Zagreb

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg19.05.2014. u 13:18
    Bas se pitam u cemu je draz natjecanja u sportu u kojem 20 godina pobjedjuje ista ekipa i jos nema ni neke realne sanse da se u slijedecih 20 godina nesto promjeni?
    interreg
  • Obrisan korisnik18.05.2014. u 23:11
    oni još slave kao da su lp osvojili
    Obrisan korisnik
  • sportoz18.05.2014. u 21:26
    Stvarno smiješno! Zašto Zagreb uopće sudjeluje u domaćim natjecanjima? Igrajte LP i regionalnu ligu i pustite sirotinju da se veseli domaćim trofejima...
    sportoz
  • Obrisan korisnik18.05.2014. u 20:01
    Obicna sprdacina, prema kojoj je gurnut i nogomet i manje-vise svi ostali nasi sportovi-osim vaterpola. Tu se "predgradje zagreba" jos uvik dobro drzi!!!!
    Obrisan korisnik