Zimski sportovi

New York do velike prednosti nakon pobjeda u Bell Centru

Željka Jurkas • utorak, 20.05.2014.
New York do velike prednosti nakon pobjeda u Bell Centru
Foto: EPA

U drugom susretu u Bell Centru Habsi su ostavili sve na ledu ne bi li izjednačili seriju i obrisali gorak okus poraza 7:2. No, naišli su na zid na vratima Rangersa i nikakv pritisak, broj udaraca, niti posjed paka im nije pomogao...

Montreal Canadiens – New York Rangers 1:3 [0:2]

Rookie vratar Dustin Tokarski startao je u drugoj utakmici finala Istoka u Bell Centru nakon što je objavljeno da će Carey Price odgledati ostatak serije u odijelu i kravati sa steznikom oko desnog koljena. S druge strane, prevaga je još jednom došla u liku i djelu Henrika Lunqvista.

Sve priče i povijest poraza na računu „Kralja“ u Bell Centru možemo slobodno zaboraviti jer, nakon odlične izvedbe u subotu, drugu utakmicu serije je ukrao Habsima ispred nosa. Canadiensi su izašli brzo i jako i cijeli utakmicu dominirali, no Lundqvist je dopustio samo jedan gol na 41 udarac.

“Razlog zašto smo izgubili utakmicu je Lundqvist. Bio je fenomenalan. Fenomenalan. Ukrao je utakmicu“, kratko i jasno sažeo je susret trener Habsa, Michel Therrien.

Punih 17 sekundi domaćini su imali prednost nakon što je na šestom pokušaju na vrata u sedmoj minuti Max Pacioretty pospremio pak u mrežu. Ryan McDonagh poravnava rezultat udarcem blizu plave koji se odbio od braniča Josha Gorgesa.

Pobjednički gol zabio je Rick Nash u akciji 3-na-2 malo više od minute prije kraja prve trećine.

Montreal, unatoč stalnom pritisku i pokušajima, nije uspio doći do izjednačenja, a kasnije niti smanjenja rezultata. Rangersov powerplay je ponovno upisao bodove kada je na sredini druge trećine Martin St. Louis pospremio treći pak iza leđa Tokarskog.

“Znali smo da će izaći jako i sami smo se stavili u tešku situaciju jer nismo čistili pakove. U potpunosti su dominirali i time je još važniji taj bio brzi gol izjednačenja. U drugu trećinu smo zahvaljujući vodstvu ušli puno sigurnije i mirnije. Mislim da smo se vratili osnovama i dobro odigrali druge dvije trećine. Očito, treći gol je puno značio. Na razne načine se pobjeđuju utakmice, a ova je bila bitka od početka do kraja“, prokomentirao je „Kralj Henrik“.

U svom prvom startu u doigravanju, Tokarski nije razočarao, ali imati Lundqvista s druge strane kao mjerilo, teško je i puno iskusnijim vratarima. Zaustavio je 27 udaraca, a dva od tri gola Rangersa bila su neobranjiva.

Anaheim Ducks

Ducksi su produžili vjernost GM-u Bob Murray na još četiri godine.

St. Louis Blues

Bluesi su produljili ugovor vrataru Brianu Elliottu (3 godine za $7.5 M) i time je postalo jasno da će Ryan Miller biti slobodan igrač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!