Zimski sportovi

Borna Rendulić potpisao dvogodišnji ugovor s Colorado Avalancheom

Branimir Korać • utorak, 20.05.2014.
Borna Rendulić potpisao dvogodišnji ugovor s Colorado Avalancheom
Foto: Davor Sajko

Najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić nakon što se dokazao u vrlo jakoj finskoj ligi, seli u NHL, u redove Colorado Avalanchea. Rendulić je stavio potpis na dvogodišnji ugovor s Avsima i pokušat će se izboriti za minutažu...

Hrvatski hokej na ledu od sljedeće sezone imat će svog predstavnika u najjačoj svjetskoj ligi, NHL-u. Borna Rendulić je prvi Hrvat koji odlazi iz Europe u NHL, a ugovor je potpisao s Colorado Avalancheom.

Kako saznaje portal khl.hr Rendulić je potpisao dvogodišnji ugovor te će se pokušati nametnuti kroz kamp, a ukoliko mu to odmah ne pođe za rukom, kroz filijalu Colorada Lake Erie Monsterse čekat će na priliku i kada se ukaže pokušat će ju iskoristiti.

22-godišnje krilo hrvatske hokejske reprezentacije nastavlja uspon u karijeri u kojoj se penjao ispravnim putem, stepenicu po stepenicu. U Finsku je otišao još kao 15-godišnjak, nakon što je odradio juniorski staž u dresu Assat Porija, kratko je boravio u Medveščaku na posudbi nastupaju u EBEL-u da bi nakon toga ostvario i prve nastupe za prvu momčad Assata.

2012. godine preselio je u Hameenlinnu gdje je vrlo brzo dobio pravu priliku i iskoristio je. sezoni 2013/2014 potvrdio je potencijal nastupivši u 57 utakmica te postigavši 11 pogodaka u 21 asistenciju čemu je dodao i tri gola u doigravanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2014. u 04:05
    Ovo je nesto nevjerojatno!Hrvat na probi u NHL-u.Spada u sferu "kada na vrbi rodi grozdje","U mjesecu limburgu"ili"kada Hrvat igra u NHL-u".Momak,sve najbolje,uzivaj koliko god mozes.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2014. u 21:41
    Neodoljivo podsjeca na joea sakica, mislim zbog kluba
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2014. u 16:57
    Bravo Borna!
    Obrisan korisnik