Tenis

Toni Androić završio s nastupom na Roland Garrosu već na startu kvalifikacija

Branimir Korać • srijeda, 21.05.2014.
Toni Androić završio s nastupom na Roland Garrosu već na startu kvalifikacija
Foto: FaH

Za razliku od Ante Pavića, Toni Androić nije uspio proći prvu prepreku u kvalifikacijama Roland Garrosa. Tristan Lamasine, malo poznati Francuz, iznenadio ga je već u prvom kolu...

Lamasine se činio kao dobar ždrijeb za Androića, međutim hrvatski tenisač nije odigrao u skladu s očekivanjima. Na kraju je upisao poraz u tri seta nakon sat i 50 minuta igre.

Lamasine karijeru gradi na Futuresima, trenutno je 398. igrač svijeta, a plasman na 394. mjesto s početka mjeseca mu je najbolji ranking karijere. Od ovogodišnjih rezultata može se pohvaliti osvajanjem Futuresa u Heraklionu gdje mu je Britanac Alexander Ward predao finalni meč, a igrao je još finala u Faru, Toulouseu i Angersu bez značajnijih pobjeda.

Ovdje je bio bolji od Androića koji je u prvom i trećem setu imao problema na početnom udarcu i to je kažnjeno. U prvom setu uzeo je samo početni gem na servisu i nakon toga sve svoje servise izgubio da bi u trećem setu izgubio sredinom seta dvaput zaredom servis i usmjerio Lamasinea prema pobjedi. Imao je na servisu Francuza za meč break loptu, no nije ju iskoristio i oprostio se od turnira.

Šteta, Lamasine se činio protivnik kojeg Androić može dobiti.

Roland Garros, kvalifikacije, prvo kolo:
Tristan Lamasine (Francuska) - Toni Androić (Hrvatska) 6:4, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!