Zimski sportovi

Velikim preokretom Kingsi izjednačili seriju

Željka Jurkas • četvrtak, 22.05.2014.
Velikim preokretom Kingsi izjednačili seriju

Chicago Blackhawksi imali su savršeni niz pobjeda u United Centru ove postsezone. S trećinom do kraja, osma pobjeda uz nulu u koloni poraza činila se posve dohvatljivom. A onda su Kingsi napravili ono što ove sezone rade najbolje...

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 2:6 [1:1]

Kratki pogled na sažetak golova druge utakmice finala Zapada daje grube obrise ovogodišnje igre Los Angeles Kingsa. Iako je serija još daleko od gotove, iz utakmice u utakmicu potvrđuju da zaslužuju naslov momčadi koja se nikada ne predaje.

38 minuta sve je išlo na mlin domaćina. Blokirali su udarce, stvarali prilike, kontrolirali pak, zabili gol u igri s igračem više, iskoristili nepažnju gostiju, a Corey Crawford je branio sve što je prošlo do vrata. Tada Jonathan Quick, ponovno jedan od najboljih pojedinaca na ledu, donosi prevagu i zaustavlja nekoliko velikih prilika, što Kingsima daje novi polet.

“U sekundi se sve preokrenulo. Ne znam jesmo li ove sezone vidjeli ovakvu utakmicu. Sve smo radili dobro, i odjednom se preokrenulo u katastrofu“, u nevjerici je prokomentirao trener Hawksa Joel Quenneville.

Justin Williams prepolavlja vodstvo te dvije minute prije kraja druge trećine, a zahvaljujući dva uzastopna isključenja Chicaga, na samom početku zadnje trećine, Jeff Carter i Jake Muzzin utišavaju Madhouse nakon manje od pet minuta igre. No, Kingsi ne staju na tome.

Tanner Pearson i Tyler Toffoli ne odustaju od igre kada su svi izgubili pak iz vida, i igrači Blackhawksa naoko stali čekajući sučev zvižduk, i spajaju lijepo dodavanje u dva gola sigurnosti. Carter je u toj akciji zaradio asistenciju, čime je upisao četiri boda prvi puta ove sezone i prvi puta u karijeri u doigravanju.

Drugi Carterov gol dolazi pet minuta prije kraja, a hat trick je zaokružio pakom u praznu mrežu tri i pol minute do isteka vremena. Bio je to ujedno zadnji gol na utakmici, za konačnih 6:2.

“Mislim da je ovo bila ogromna utakmica za naš pristup i mentalno stanje. Maknuli smo si veliki teret i problem. Ova momčad je dominirala nad nama zadnjih par godina. I doći u njihovu arenu i pobijediti, s rekordom kakav imaju ove sezone, povećava nam samopouzdanje“, rekao je kapetan Kingsa Dustin Brown na kraju susreta.

Vancouver Canucks

Nucksi su potvrdili postavljanje Jima Benninga na mjesto novog GM-a.

Montreal Canadiens

Dustin Tokarski ponovno će startati među vratnicama za Habse, u trećoj utakmici serije, u MSG-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2014. u 12:49
    Ajmo veliko finale NY-LA!
    Obrisan korisnik