Zimski sportovi

Canadiensi u MSG-u smanjili zaostatak

Željka Jurkas • petak, 23.05.2014.
Canadiensi u MSG-u smanjili zaostatak
Foto: EPA

"Dustin Tokarski je bio fenomenalan. Bori se do kraja i najvažnije, pobjednik je. Bez njega, rezultat bi bio puno drugačiji“, ovom izjavom trenera Habsa, Michel Therriena, može se opisati cijeli prvi susret Rangersa i Canadiensa u New Yorku. Iako su Rangersi pritiskali i uglavnom vodili glavnu riječ, nisu uspjeli do kraja slomiti Habse...

New York Rangers – Montreal Canadiens 2:3 OT [2:1]

S izgubljene dvije domaće utakmice i mladim Tokarskim na vratima, Montreal Canadiensi pokazali su da se neće lako predati samo zato što su naišli na poteškoće.

Utakmicu čije sudačke previde će Liga vjerojatno sama kazniti, nije obilježila prekrasna igra, ali drame nije nedostajalo, pogotovo u završnici. Zadnja tri gola pala su unutar konačnih 4:14 minute igre.

Danielu Brieru dodijeljen je gol koji je od klizaljke Ryana McDonagha ušao u Rangersova vratara, tek nešto više od tri minute prije isteka vremena pri izjednačenom rezultatu od po gola na svakoj strani.

Zaostatkom koji ih je stavio u neugodnu poziciju nakon što su gotovo cijelu utakmicu u velikom dijelu dominirali ledom, Rangersi zbrajaju redove i opsjedaju vrata Habsa, a Chris Kreider 29 sekundi prije kraja pronalazi mrežu za forsiranje produžetka.

P.K. Subban je nakon utakmice izjavio da je Briere netom prije izlaska na led u produžetku održao kratak govor čija poanta je bila da se utakmica riješi što prije jer će oni u svojoj areni sigurno gristi najjače što mogu. I igrači su ga poslušali, možda čak i prebrzo jer sam Briere nije niti stigao na led. Henrik Lundqvist je obranio početni udarac Tomaša Plekaneca, ali se na odbijancu odmah pored mreže našao Alex Galčenjuk koji se odlično snašao i pobjednički gol.

Carl Hagelin započeo je s golovima pet minuta prije kraja prve trećine lijepim potezom i snalažljivošću ispred mreže. Njegov pogodak izjednačio je Andrej Markov svojim prvim golom u doigravanju.

Specijalne momčadi nisu odradile poseban posao na niti jednoj strani (bila su dosuđena po dva powerplaya na svakoj strani), a vidjeli smo i prvo bacanje rukavica ovogodišnjeg doigravanja.

U konačnici, utakmicu je presudila odlična večer mladog Tokarskog na vratima Habsa koji je zaustavio 35 udaraca, dok se s druge strane Lundqvist suočio s puno manje (pogotovo obzirom na zadnje utakmice), svega 25. “Bit će ovo teških par sati, ali moramo zaboraviti što se dogodilo. To je dio hokeja u doigravanju, kratko pamćenje, i pobjeda ili poraz, što brže moraš okrenuti novu stranicu. Danas smo napravili puno dobrih stvari, ali u konačnici, moramo naći način da pobijedimo“, zaključio je „Kralj“.

New York Islanders

Islandesri su objavili da će zadržati ovogodišnji prvi Draft pick, tako da će onaj 2015. pripasti Buffalo Sabresima. Uz to, dogovorili su se za produžetak ugovora na četiri godine s vratarom Jaroslavom Halakom.

Pittsburgh Penguins

Dan nakon što je operirano rame Derricku Pouliotu, na sličnu operaciju morao je i Olli Maatta. Obojica će biti van leda četiri do šest mjeseci. Napadač Beau Bennett operirao je zglob i bit će van pogona četiri mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!