Tenis

Hrvatski tenisači ostvarili su polovičan uspjeh u završnoj fazi turnira u Njemačkoj

Sportnet • petak, 23.05.2014.
Hrvatski tenisači ostvarili su polovičan uspjeh u završnoj fazi turnira u Njemačkoj
Foto: EPA

Ivo Karlović, sedmi nositelj turnira, u svojem se stilu, preko dva tie-breaka i gotovo dva sata igre, plasirao u finale Düsseldorf Opena. Drugi hrvatski predstavnik, Mate Delić, nije uspio u četvrtfinalu savladati prvog nositelja turnira Kohlschreibera, iako je u nastavljenom meču osvojio drugi set.

Ivo Karlović igrat će finale njemačkog Düsseldorf Opena! „Div sa Šalate“ je „na svoj način“, u dva tie-breaka, teškom mukom slomio otpor tvrdog Čeha, Jiri Veselyja. Zanimljivo, Čeh je imao čak devet neiskorištenih break lopti, od čega šest u prvom setu, dok je hrvatski tenisač imao samo jednu (neiskorištenu) priliku da suparniku oduzme servis. Nakon što su tenisači uz manje ili više muke obranili svoje servise, u prvom tie-breaku, Karlović je spasio dvije set lopte i s četiri uzastopna poena došao do konačnih 8:6 i 1-0 u setovima.

Drugi set donio je novu dramu za našeg tenisača. Pri rezultatu 3:3, i Karlovićevog servisa, Čeh je poveo s 0:40. Međutim, naš tenisač ponovno zabija četiri poena u nizu i osvaja vrlo bitan gem. Do tie-breaka nije bilo novih šokova, no, u odlučujućem gemu, Vesely kreće s 4:0. Karlović se servisima vraća u igru, međutim, Vesely je, kao i u prvom setu, došao do 6:4 i dvije set lopte. No, Karlović opet pogađa dva krucijalna poena i vraća dvoboj u egal. Pri rezultatu 6:6 Karlović gubi servis i ponovno daje priliku Čeku da servira za set. Međutim, nesretni Vesely gubi oba servisa, a Ivo, za razliku od svojeg suparnika, takvu priliku nije propustio realizirati. Pogađa servis za konačnih 2:0 u setovima i svoje drugo finale sezone. U finalu, Karlović će igrati protiv pobjednika dvoboja Kohlschreiber (Njemačka, 1) - Istomin (Azerbejdžan).

Drugi Hrvat, Mate Delić, unatoč odlično započetom nastavku meča, nažalost nije imao dovoljno snage da izbaci prvog nositelja turnira, „domaćina“ Philippa Kohlschreibera. Naime, jučerašnji četvrtfinalni meč prekinut je zbog mraka pri rezultatu 7:5, 4:4 za Nijemca. Današnji nastavak susreta počeo je odlično za mladog hrvatskog tenisača. Delić je smireno sačuvao vlastiti servi, a potom i „breaknuo“ svojeg protivnika za 1-1 u setovima. Međutim, na kraju je ipak prevladalo iskustvo prvog nositelja turnira. Delić u odlučujući set kreće s izgubljenim servisom. Kohlschreiber, zatim, suvereno brani svoj servis, no, nakon propuštenih 40:0 u trećem gemu, i drugog izgubljenog servisa, bilo je jasno da je ovaj meč za 20-godišnjeg Splićanina završen. Demotivirani Delić zaključio je meč trećim izgubljenim servisom.

ATP Düsseldorf, polufinale:

Jiri Vesely (Češka) – Ivo Karlović (Hrvatska, 7) 6:7 (6:8), 6:7 (7:9)

ATP Düsseldorf, četvrtfinale:

Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 1) – Mate Delić (Hrvatska) 7:5, 4:6, 6:1

Autor: Niko Rukavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir24.05.2014. u 12:13
    Ivo u finalu zemljanog turnira sa 35 godina. Ma što reč' nego BRAVO MAJSTORE! Neuništiv...
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik23.05.2014. u 23:20
    Dobiti meč bez izgubljenog seta s manje ukupno osvojenih poena, to može samo doktor. Sretno Ivo u finalu
    Obrisan korisnik
  • interreg23.05.2014. u 21:31
    A za Ivu sto reci? I ja sam ga jednom otpisao ali vise nikada necu: taj covjek je legenda tenisa. Gledao sam sada tri meca: absolutna glupost i podcjenjivanje da on samo zna servirati. A tek sto je cool? Veseli je bio tako blizu u oba seta ali Ivo ladan ko led, oba puta okrene... Kapa do poda!
    interreg
  • interreg23.05.2014. u 21:25
    Mate mi se malo previse zivcira kad nesto ne upali. Sigurno je i imao tremu posto prvi puta takvo nesto igra ali tu je i taj nas nesretni mentalitet da kad ne ide onda se lako predaje. Trebao bi pod hitno na tome raditi ali potencijal ima. Bit ce to, samo naprijed.
    interreg
  • narada10823.05.2014. u 20:48
    ali je Kohli, ako ide u finale, tvrd orah (ako se ne varam, on je dobio Ivu već). Bez obzira na to, super uspjeh za Ivu, ali i za malog Mate-a, jer je Düsseldorf jak turnir.
    narada108