Zimski sportovi

Carter briljirao u pobjedi Kingsa

Željka Jurkas • nedjelja, 25.05.2014.
Carter briljirao u pobjedi Kingsa

Prvi susret finala Zapada NHL-a u Staples Centru pripao je domaćinima. Blackhawksi su izgubili prvu utakmicu u gostima u desetoj seriji u nizu, a Kingsi su još jednom odličnom izvedbom preuzeli vodstvo...

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 4:3 [2:1]

I dok se Chicago koncentrira na prvu liniju Kingsa čiji centar drži Anže Kopitar, najefikasniji pojedinac momčadi i Lige u doigravanju, i suprotstavlja joj svoju najjaču postavu, linija Jeffa Cartera na centru s dva rookija na krilima igra najbolje utakmice sezone i brine se da se ne osjeti rezultatski manjak.

Uz njih, pucači plave linije napokon su proradili. Napose Slava Vojnov koji je nakon nekoliko godina skupljanja bodova i solidnih izvedbi u doigravanju, ove postsezone poznatiji kao onaj od kojeg se pakovi odbijaju u vlastitu mrežu. Drew Doughty zabio je pobjednički gol sredinom zadnje trećine opalivši s vrha desnog kruga.

“Uzbudljivo je, kao igrač koji je već dugo ovdje, vidjeti puno dečki koji samo nadolaze i imaju uspjeha u napadu. Svi stalno pričaju da mi nismo momčad koja napada samo zato što smo jako dobri u obrambenom dijelu igre. Tako da je jako lijepo vidjeti neke od akcija koje se stvaraju. Lijepo je biti suigrač i siguran sam da je uzbudljivo biti navijač“, rekao je na kraju susreta kapetan Los Angelesa, Dustin Brown, a prenosi službena stranica.

Utakmica je započela kako je Chicago priželjkivao. Da bi pokazali kako je zadnji susret u United Centru bio više iznimka nego pravilo, Hawksi su krenuli žestoko, a nitko s više želje i energije od kapetana Jonathana Toewsa. Oba gola, koja su gostima dana minimalnu prednost na prvom odmoru, njegovo su djelo. Prvi je zabio u šestoj minuti dok se momčad branila od Kingsovog prvog powerplaya zahvaljujući isključenju Michala Handzuša. Na sredini prve trećine uspio se izboriti do paka ispred mreže preko Jake Muzzina i ugurati ga pored Jonathana Quicka.

Vojnov je na istom powerplayu izjednačio prvi Toewsov gol, mirno ga pričekvaši na vrhu lijevog kruga nakon čega je odapeo udarac preko Coreya Crawforda. Crawford je od 32 udarca na utakmici obranio 28.

Carter i njegova linija u potpunosti preuzimaju drugu trećinu, a asistenciji na Vojnovom golu, Carter dodaje gol i još jednu asistenciju – na golu Tylera Toffolija.

Chicago nije bio bez prilika, ali Quick je bio spreman i odradio nekoliko velikih obrana i zaključao vrata gotovo do samoga kraja. Patrick Sharp je ipak pronašao put do mreže pet sekundi prije isteka vremena, prekasno za veću promjenu ishoda.

“Znamo da se možemo izvaditi iz ove situacije. Nije idealno, i nije baš ono što smo htjeli, biti u zaostatku od 2:1. Ovo je dobra momčad protiv koje igramo. Znamo što moramo napraviti i imamo puno posla“, zaključio je kapetan Hawksa.

2014 NHL Awards

Kandidirani za GM-a godine su: Marc Bergvin, Dean Lombardi, i Bob Murray.

NHL Department of Player Safety

Brandon Prust (Montreal) zaradio je dvije utakmice suspenzije zbog ometanja Dereka Stepana u trećoj utakmici serije Rangersa i Canadiensa.

New York Rangers

Derek Stepan zadobio je lom čeljusti u trećoj utakmici serije Canadiensa i Rangersa i operiran je u petak. Prema zadnjim izjavama trenera Alaina Vigneaulta malo je vjeorjanto da će zaigrati u četvrtoj utakmici.
Daniel Carcillo suspendiran je na deset utakmica nakon isključenja iz treće utakmice serije Canadiensa i Rangersa zbog povrede pravila 40.3 Fizički nasrtaj na suce – kategorija II.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 14:53
    Bravo Kingsi!!!!
    Obrisan korisnik