Rukomet

Mlađi kadeti Kozale osvojili naslov prvaka Hrvatske

Danijela Lemaić • nedjelja, 25.05.2014.
Mlađi kadeti Kozale osvojili naslov prvaka Hrvatske

Tjedan dana nakon što je završen 3. Festival rukometa u Umagu na kojem su svoje završnice Prvenstva Hrvatske imali kadeti i kadetkinje, u Poreču je započela završnica mlađih kadeta. Naslov prvaka nakon četiri dana natjecanja osvojili su igrači MRK Kozale.

Na završnicu mlađih kadeta iz regija plasiralo se 16 ekipa, a u Poreču su bile razvrstane u četiri skupine. U skupini A našli su se Karlovac, Marina Kaštela, Nexe i Bjelovar. U skupinu B smjestili su se Kozala, CO Zagreb, Varaždin i Buzet, dok su skupinu C činili Viro Virovitica, Zamet, Metković 1963 i ZG Dubrava. Akademija Balić-Metličić, Osijek, Rudar i Ivanić dobili su skupinu D.

Prva dva dana natjecanja igralo se po skupinama, dok je treći dan počela igra u nove četiri grupe, točnije u dvije grupe za prvaka i dvije grupe za poredak. U prvoj grupi za prvaka našli su se prvoplasirani i drugoplasirani iz skupina A, B, C i D, a to su u ovom slučaju bili igrači Kozale, CO Zagreba, Karlovca i Bjelovara, odnosno ZG Dubrave, RK Balić-Metličić, Zameta i Osijeka. Grupe za poredak činile su trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe iz svojih skupina, a to su bili mlađi kadeti Marine Kaštele, Buzeta, Nexea, Varaždina, Metkovića 1963, Vira Virovitice, Ivanića i Rudara.

Najbolja sedmorka turnira

Najboljim lijevim krilo proglašen je Leon Strbad iz CO Zagreba, dok je najboljim desnim krilom proglašen Antonio Vozila iz Zameta. Najbolji desni vanjski je Filip Curiš iz ZG Dubrave, dok je Halil Jaganjac iz Kozale proglašen za najboljeg lijevog vanjskog. Na srednjem vanjskom kao najbolji proglašen je Dino Islamović iz Zameta. Adrian Miličević iz Karlovca proglašen je za najboljeg kružnog napadača turnira, dok je za najboljeg vratara izabran Vladimir Gošić iz CO Zagreba. Najkorisniji igrač jest Tin Lučin iz Kozale, najbolji obrambeni igrač je Ivan Koncul iz RK Balić-Metličić, dok je najbolji strijelac Luka Zrinski iz Varaždina koji je ukupno imao 49 pogotka. Nagradu za najboljeg trenera primio je Kozalin Alen Tomaš.

Četvrti i zadnji dan natjecanja obilježile su utakmice za razigravanje od petog do 16. mjesta, kao i polufinalni dvoboji, utakmica za treće mjesto i finale. Odličnom igrom u grupi za prvaka u prvo polufinale stigli su Balić-Metličić i CO Zagreb, dok su se u drugom polufinalu našli Kozala i ZG Dubrava. Nakon odigranih 40 minuta u finale su se plasirali Zagrebaši koji su slavili nad RK Balić-Metličić 17:15 (9:8), kao i Kozala koja je bila bolja od ZG Dubrave 21:18 (12:9). U utakmici za treće mjesto Akademija Balić-Metličić nakon velike borbe slavila je nad ZG Dubravom 21:18 (12:8).

U borbu za naslov prvaka Hrvatske za mlađe kadete krenuli su mladi Zagrebaši pod vodstvom trenera Luke Panze te njihovi vršnjaci iz Kozale. Dvije ekipe na završnici Prvenstva susrele su se u skupini B drugog dana natjecanja i tada su rukometaši Alena Tomaša bili bolji od CO Zagreba 22:15 (7:8), a taj uspjeh ponovili su i u finalu natjecanja.

U dvoboj su dobro ušle obje ekipe, ali u 11. minuti susreta Kozala pojačava tempo i golovima Noe Tubića, Halila Jaganjca i Dujma Dunata odlazi na +3 (6:3). Do kraja prvog poluvremena ta se prednost povećala na +4 (9:5). U drugom dijelu uspio je CO Zagreb stići na dva pogotka zaostatka (12:14), ali tada kreće 4-0 serija Kozale koja odlazi na +6 (18:12). Na 13:18 smanjuje Marko Mostovac da bi na 19:13 to opet povećao Tin Lučin. Susret kraju privode Zagrebaši sa svoja tri uzastopna pogotka, a za konačnih 19:16 zabija Antonio Parać.

Poredak mlađih kadeta:
1. MRK Kozala
2. RK CO Zagreb
3. RK Balić-Metličić
4. RK ZG Dubrava
5. HRK Karlovac
6. MRK Zamet
7. RK Bjelovar
8. RK Osijek
9. RK Buzet
10. RK Viro Virovitica
11. MRK Ivanić
12. RK Marina Kaštela
13. GRK Varaždin
14. RK Metković 1963
15. RK Rudar
16. RK Nexe

Foto: Senad Imamović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!