Zimski sportovi

Canadiensi na rubu ispadanja

Željka Jurkas • ponedjeljak, 26.05.2014.
Canadiensi na rubu ispadanja

I druga utakmica serije finala Istoka doigravanja NHL-a u Madison Square Gardenu otišla je u produžetak. No, ovoga puta s drugačijim ishodom. U posve izjednačenom susretu u kojem su Rangersi znali iskoristiti ponuđeno, a Canadiensi nisu uspjeli kazniti greške, New York se našao s velikim vodstvom u seriji...

New York Rangers – Montreal Canadiens 3:2 produžetak [3:1]

Nakon par dana (jer ipak nisu igrali od četvrtka) dobronamjernog prepucavanja kakvo i priliči doigravanju NHL-a, treneri Rangersa i Canadiensa preselili su bitku na led, tamo gdje i pripada. Treći put u ovoj seriji Alain Vigneault, na strani New Yorka, bio je uspješniji i doveo svoju momčad na korak do velikog finala.

Martin St. Louis zabio je gol u sedmoj minuti produžetka s mjesta na kojem već godinama vježba nakon svakog treninga. Posve sam u desnom krugu imao je svo vrijeme svijeta za namještanje primljenog paka i pospremio ga je udarcem o prečku.

Na samom početku produžetka Benoit Pouliot je zaradio isključenje na P.K. Subbanu i upravo uspješan penalty kill se pokazao kao ključan faktor koji je dao novi zamah domaćinima.

Unatoč primljena dva, odnosno tri gola, vratari Henrik Lundqvist i Dustin Tokarski imali su nekoliko velikih obrana, a 3:15 minute prije isteka vremena Lundqvistu je u pomoć došao i okvir. “Imao sam sreće. Pak je pogodio moju palicu, a zatim prečku. Nisam bio siguran da li sam ga dovoljno zahvatio“, komentirao je „Kralj“.

New York se tijekom susreta čak osam puta našao na klupi za isključene igrače, no Montreal to nije znao kazniti. Dapače, uz jedan postignut gol, jedan su i primili s igračem više. Bio je to prvi gol na utakmici, i prvi u 70 utakmica doigravanja koji su postigli s igračem manje, a dao je Rangersima minimalnu prednost na prvom odmoru. Carl Hagelin, strijelac, upisao je svoju prvu utakmicu doigravanja s više od jednoga boda.

Francis Bouillon izjednačio je rezultat sredinom druge trećine, ali manje od minute prije kraja Derick Brassard, na gotovo sličan način kako je pao i prvi gol, daje novo vodstvo New Yorku.

U izmjenjivanju udaraca i strana napada, na samom početku zadnje trećine Habsi odlaze na sedmi powerplay i Subban postiže svoj prvi gol (i bod) nakon pet utakmica.

“Imali smo puno prilika na powerplayu koje nismo iskoristili. Da, zabili smo. Ali smo i primili gol. To je bila razlika. Igra s igračem više mora biti bolja“, zaključio je trener Habsa, Michel Therrien.

Serija se seli nazad u Bell Centar u utorak. “Ovo nije gotovo. Mi smo još itekako u igri. Ovo je težak i gorak poraz, ali još uvijek smo unutra“, rekao je kapetan Montreala Brian Gionta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2014. u 14:26
    Svaka čast na trade-u za St.Louisa, čovjek rastura!
    Obrisan korisnik