Nogomet

Video: Sudionici SP-a remizirali protiv Južne Afrike prije polaska u Brazil

Sportnet • ponedjeljak, 26.05.2014.
Video: Sudionici SP-a remizirali protiv Južne Afrike prije polaska u Brazil
Foto: EPA

U Sidneyu, u večernjim satima po lokalnom vremenu, reprezentacija Australije nije uspjela pobijediti Južnu Afriku u posljednjoj provjeri prije putovanja u Brazil. Generalnu probu za Svjetsko prvenstvo Australci će imati 6. lipnja protiv Hrvatske u brazilskom Salvadoru.

Australija se na Svjetsko prvenstvo plasirala kao drugoplasirana iz svoje skupine u azijskim kvalifikacijama za Mundial, iza Japana, ali ispred Jordana, Omana i Iraka. Na ždrijebu skupina za SP nisu imali sreće. Dobili su jednu od najtežih skupina na turniru. Finaliste s prošlog prvenstva (Španjolsku i Nizozemsku) te vrlo neugodni Čile, trećeplasiranu momčad južnoameričkih kvalifikacija. Južna Afrika se od Svjetskog prvenstva oprostila u trećem, pretposljednjem kvalifikacijskom krugu svojeg kontinenta.

Australija je autoritativno ušla u utakmicu. U prvih osam minuta stvorili su tri solidne prilike koje je Meyiwa uspio ukrotiti. Ipak, prvi pogodak na utakmici zabili su gosti. U 13. minuti, u prvom ozbiljnijem prijelazu centra, Patosi je, nakon gužve u australskom šesnaestercu, loptu lijepo plasirao u lijevi kut Ryanova gola. No, vodstvo gostiju trajalo je samo jednu minutu. U sljedećem napadu, golman JAR-a pokušao je uhvatiti jedan centaršut. Međutim, bio je poprilično neodlučan te mu je Tim Cahill, najbolji igrač Australije, glavom izbio loptu iz ruku i poravnao rezultat. Australci su nastavili s napadačkom igrom. Dobre prilike imali su Cahill u 17. te Oar u 22. minuti.

Do kraja poluvremena Bafana Bafana uspjela je uspostaviti ravnotežu. Čak su nekoliko puta i zaprijetili iz kontranapada. Kod Socceroosa, uz već spomenutog Cahilla, najbolji pojedinac bio je Australac hrvatskog podrijetla, desni bek Ivan Franjić.

U drugom poluvremenu igra je bila često prekidana mnogim izmjenama, stoga nije bilo puno prilika. Australski izbornik Postecoglou najavio je da će sutra odabrati 23 igrača koji će predstavljati Australiju u Brazilu. Do kraja utakmice, obje reprezentacije imale su nekoliko poluprilika (najbolja Olivera Bozanića u sudačkoj nadoknadi), no rezultat se nije mijenjao.

Ova utakmica bila je pretposljednja provjera Australaca prije Mundiala. Generalnu probu imat će u Salvadoru, 6. lipnja protiv reprezentacije Hrvatske, kada će pokazati jesu li spremni parirati snažnim reprezentacijama protiv kojih se natječu u skupini SP-a.

Prijateljska utakmica:
Australija - Južna Afrika 1:1

Autor: Niko Rukavina

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver26.05.2014. u 14:09
    poceli su dobro a zavrsili kao treceligas
    beaver